Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δελτίο θύελλας γεωπολιτικών - καιρικών φαινομένων

Του Δρ. Κ. Βαρδάκα

Το παρελθόν σαν πάθημα πρέπει να μας διδάσκει ειδικά όταν στριμώχνουν την ήδη στριμωγμένη Κύπρο.

Και τι δεν έχει ο παγκόσμιος μπαξές... Συνομιλίες-συνομιλίες και στο τέλος θύματα-θύματα.

Κύπρος- Συρία και ο ιστοριογράφος θα καταγράφει παράλληλα με τους ενεργειακούς αγωγούς και ΑΓΩΓΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ.

Σαββατόβραδο μόλις και είχα προλάβει να τελειώσω το παρακάτω κείμενο ..

Όπως καταγγέλλει ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Δρ. Αντώνης Φώσκολος., μιλώντας στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», το υπουργείο Περιβάλλοντος κρύβει... στο συρτάρι τα στοιχεία που παρέδωσαν οι Νορβηγοί για τα κοιτάσματα, στις αρχές Νοεμβρίου, μετά τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Ο κ.Φώσκολος σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει ότι έρευνες έχουν γίνει και από Νορβηγικά επιστημονικά σκάφη, ενώ η Νορβηγία συστηματικά αγοράζει ελληνικά ομόλογα, τονίζοντας επίσης ότι η Λεκάνη του Ηροδότου μοιράζεται γεωγραφικά μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ισραήλ και Λιβάνου και κρύβει αποθέματα υδρογονανθράκων που ισοδυναμούν με την τριπλάσια παραγωγή της Αλάσκας!

Τα αποθέματα μεθανίου που βρίσκονται στο υπέδαφος της Κρήτης, επαρκούν γιά να κινήσουν για 10.000 χρόνια τα αυτοκίνητα του πλανήτη!

Και η αγαπημένη μου φίλη Ραφαηλία από την Μεγαλόνησο με πήρε στο τηλέφωνο.

-Τα έμαθες;

-Tι να μάθω;

- Άκου να δεις τι έγινε με το έτσι θέλω Με την ανοχή της Ειρηνευτικής Δύναμης, οι κατοχικές δυνάμεις κατέλαβαν και παρέδωσαν σε Τουρκοκύπριους γεωργούς και εποίκους δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα γης που ανήκουν σε Ελληνοκύπριους...

Αυτά άκουσα πριν από λίγη ώρα στην Κυπριακή Τηλεόραση.

-Μήπως ξέρεις τι συμβαίνει;

Μετά ταύτα «έφαγα» όλο το βράδυ να ψάχνω πληροφορίες σχετικές.

Ματαίως τίποτα δεν εμφανιζόταν. Μάλιστα την ώρα που συνέβαινε αυτό το γεγονός στην Κύπρο κάποιοι συνομιλούσαν για το ¨¨καλό¨¨ το δικό μας και της ανθρωπότητας.


«Πολλοί έπαινοι, αλλά καμία υπόσχεση για την Αθήνα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ακόμα και η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην καγκελαρία δεν αποσαφήνισε πόσο μεγάλο είναι το δημοσιονομικό κενό στο πρόγραμμα βοήθειας και πώς θα πρέπει να καλυφθεί».

Γενεύη

Οι υπουργοί των Εξωτερικών των Έξι και του Ιράν συνέχιζαν μέχρι το βράδυ του Σαββάτου στη Γενεύη τις προσπάθειες για υπέρβαση των εμποδίων προς μία προκαταρκτική συμφωνία με την Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η ιρανική πλευρά ανέφερε ως ενδεχόμενη τη συνέχιση των διαβουλεύσεων και την Κυριακή, οπότε πάντως είναι προγραμματισμένο ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι να βρεθεί στο Λονδίνο.

Σχεδόν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα είχε προηγηθεί μία άλλη συνάντηση κορυφής η οποία έχει την αξία της σε σχέση με μια στρατηγική πρόταση που έκαναν οι Ρώσοι στους Κύπριους για αυτό και την αναφέρουμε:

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν κατόρθωσε κατά τη διάρκεια της έκτακτης επίσκεψής του στη Μόσχα να στρέψει τη ρωσική ηγεσία υπέρ των εχθρικών θέσεων του απέναντι στην προοπτική συμφωνίας των δυτικών δυνάμεων με τον Ιράν, την ώρα που οι συνομιλίες της ομάδας 5+1 με την Τεχεράνη που άρχισαν χθες στη Γενεύη εισέρχονται σήμερα στην ουσία του ζητήματος. Παρά τη θετική ατμόσφαιρα που κυριάρχησε στις πολύωρες συνομιλίες του στο Κρεμλίνο με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, πολιτικοί παρατηρητές διαπίστωσαν ότι οι δύο πλευρές διατήρησαν τις θέσεις τους.

Τέλος πάντων κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη από την παγκόσμιο γεωπολιτικό χυλό μέσα στον οποίο κάποιοι ανακατεύουν την κουτάλα... και να δούμε τελικά ποιος θα πρωτοφάει;

Όμως όλοι τους βαλθήκανε να "στενοχωρούν" τον γείτονα μας ή να του δίνουν αφορμές για να κάνει τα "δικά του"...


Να εγκαταλείψει άμεσα την Αίγυπτο διέταξε η κυβέρνηση της χώρας τον πρεσβευτή της Τουρκίας στο Κάιρο, προχωρώντας παράλληλα σε υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το Σάββατο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου είπε ότι η Τουρκία "προσπαθεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη σε βάρος των συμφερόντων των Αιγυπτίων, υποστηριζόμενη από συναντήσεις οργανώσεων που προσπαθούν να δημιουργήσουν αστάθεια στη χώρα".

Και ξαφνικά το απόγευμα της Κυριακής "σκάει" μια πρόταση - βόμβα που θέλει να αλλάξει τα γεωστρατηγικά δεδομένα της ενεργειακής λεκάνης της Αν. Μεσογείου.

..."η ρωσική Κυβέρνηση αιτήθηκε επίσημα την ενοικίαση τμήματος της αεροπορικής βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο ζητώντας χρήση άνευ περιορισμών που σημαίνει ότι θα χρησιμοποείται και από τα μαχητικά αεροσκάφη πλην των μεταγωγικών".

To ερώτημα που μπαίνει είναι αν οι Ρώσοι γνωρίζουν τις βαθύτερες προθέσεις των Τούρκων στο ενεργειακό Ελντοράντο της Μεσογείου ή απλώς προκαταλαμβάνουν θέσεις εν όψει των συνομιλιών της Κυπριακής πλευράς με την Κατοχική κυβέρνηση που φρόντισε πριν τις συνομιλίες αυτές να δείξει τον γνήσιο χαρακτήρα της στο πλιατσικολόγημα.

Πηγές της Εθνοφρουράς αναφέρουν ότι τουρκικές δυνάμεις προωθήθηκαν και κατέλαβαν έκταση 24 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η κυπριακή πλευρά έλαβε εντολή να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Η κίνηση των κατοχικών δυνάμεων της Κύπρου έγινε μετά από απόφαση των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και των Τουρκοκυπρίων για άρση των ναρκοπεδίων στη περιοχή.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου μίλησε για "διάβημα" και για "επιστολή" που θα στείλουν στα Ηνωμένα Έθνη τις επόμενες ημέρες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε: οι Ρώσοι θέλουν να νοικιάσουν Κυπριακή γη, οι Αμερικάνοι αντιδρούν σφόδρα, η Συρία δίπλα ματώνει καθημερινά, η Αίγυπτος αντιδρά και καλώς κάνει και εμείς παρακολουθούμε συναντήσεις ¨¨κορυφών¨¨ την στιγμή που οι Τούρκοι επεκτείνουν τον Αττίλα τους. ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΕΣ αυτό το γεγονός που μας πονάει όλους.

Οι Έλληνες και οι Κύπριοι σαν καθημερινοί πολίτες έχουμε κυριαρχικό δικαίωμα να μαθαίνουμε αμέσως αυτά που συμβαίνουν , την ίδια μάλιστα στιγμή που συμβαίνουν στην αιματοποτισμένη πατρίδα μας και όχι εν αγνοία μας να την καταπατούνε πάλι.

Τι θα συμβεί άραγε αν πιαστούμε πραγματικά με τους Τούρκους;

Mήπως θα μας το κρύψουν για να μην χάσουμε την συνέχεια των τηλεοπτικών τουρκικών σήριαλ;

Φαίνεται ότι μυαλό δεν έχουμε βάλει... και αφήνουμε πάλι την προδοσία να περικυκλώνει την πολύπαθη πατρίδα.

Αυτοί που έρχονται δήθεν για να μας βοηθήσουν, μήπως επιθυμούν να μας μπερδέψουν πάλι με αίμα και με δάκρυ;

Τελικά οι μέσα εφιάλτες είναι χειρότεροι από τους έξω γιατί οι έξω μας καταπατούνε ενώ οι μέσα μας τσαλαπατούνε.

Όλα αυτά τι συνιστούν;

Αδέλφια, ανοίξτε τις ομπρέλες της ηρωικής και φιλότιμης Ελληνικής Καρδιάς. Έρχεται θύελλα γεωπολιτικών φαινομένων- σημείων καιρών.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Πηγή: Έκτακτο Παράρτημα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]