Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τριγμοί πριν το σεισμό


Οι έμμεσοι φόροι υστερούν στο πρώτο δεκάμηνο: τα προυπολογισμένα έσοδα ξεφεύγουν με το πετρέλαιο να είναι όπως και τα λαθραία τσιγάρα το πιο μεγάλο πρόβλημα. Δεν είναι παράξενο: το είδαμε και πέρισυ και τώρα θα είναι ακόμα χειρότερο. Παράξενο για ορισμένους είναι το γεγονός ότι η τρόικα επιμένει σε (και η κυβέρνηση υπηρετεί) ένα μέτρο που αποδεδειγμένα μειώνει τα έσοδα ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί και πολύ σοβαρό κοινωνικό, ακόμα και περιβαλλοντικό πρόβλημα και ανεβάζει κάθετα την ένταση. 

Ομως, στο βάθος, κι αυτό δεν είναι παράδοξο: οφείλεται στο γεγονός – και το καθρεφτίζει πλήρως – ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο και προσανατολισμένο αποκλειστικά και μόνο στη λογική που εξυπηρετεί όχι την ελληνική οικονομία και την απαραίτηση πράγματι αλλαγή της, αλλά σε ένα συνδιασμό εξυπηρέτησης των δανειστών με την υπεραύξηση του ελληνικού χρέους και πλήρους ελέγχου της χώρας από τους εκείνους. 

Αυτό φαίνεται και από ορισμένα άλλα δεδομένα: λ.χ., ο ελεγκτικός μηχανισμός του ΣΔΟΕ, που θα μπορούσε να αποτελεί από μόνος του αφενός μία σοβαρή πηγή εσόδων για το δημόσιο και, αφετέρου, να συμβάλλει αποφασιστικά στην εξυειγίανση του συστήματος, στην πραγματικότητα είναι υποστελεχομένος σε βαθμό πραγματικής υπονόμευσης του έργου του: τόσα χρόνια δεν κατάλαβαν ότι πρέπει να τον στελεχώσουν με ότι καλύτερο;...

Ταυτόχρονα, να μην ξεχνά κανείς ότι στην Ελλάδα που ελέγχεται πλήρως από τους Γερμανούς, ουδεμία επένδυσή τους έχει γίνει, παρά τα παραμύθια που λέγανε επί χρόνια τόσο στο Βερολίνο όσο και στην Αθήνα οι κυβερνητικοί συνομιλητές τους. Θυμάται λ.χ. Κανείς σήμερα πόσες ώρες, συζητήσεις και δράσεις... δημοσιών σχέσεων δαπανήθηκαν για τα ζητήματα ηλιακής και αιολικής ενέργειας με τους “φίλους” μας τους Γερμανούς; 
Αποτέλεσμα; Μηδέν! Ο... αείμνηστος πολιτικά αντικαγκελάριος Ρέσλερ εξόντωσε το ενδεχόμενο να προχωρήσουν τέτοιου είδους επενδύσεις στην Ελλάδα. Το μόνο που έχουμε δει από τις μεγαλύτερες κυρίως γερμανικές εταιρίες στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, είναι διαφθορά, αξιοποίηση του κράτους ως πελάτη και μεγάλα σκάνδαλα...

Το άλλο που φαίνεται ότι εκκολλάπτεται σήμερα και θα το δούμε σύντομα, είναι η απευθείας εκχώρηση ολόκληρων τομέων δραστηριοποίησης του ελληνικού κράτους σε γερμανικούς οργανισμούς, με αντικείμενα όπως στην κοινωνική ασφάλιση και την υγεία.
Εκεί, όπως μέχρι στιγμής συζητείται –και μακάρι να διαψευσθεί στην πράξη– Γερμανοί “σύμβουλοι” θα αναλάβουν με απευθείας ανάθεση πολύ μεγάλα συμβόλαια  εκατομμυρίων, προκειμένου να... συμβουλεύσουν την Ελλάδα πώς θα τους... εκχωρήσει πεδία δραστηριοτήτων!... 

Ολα αυτά φυσικά, όπως και πολλά άλλα, προυποθέτουν ότι οι Ελληνες είναι “στο καναβάτσο”, είτε ότι είναι αφελείς, είτε ότι κάποιοι με ρόλο έχουν άλλους λόγους προσκολήσεως σε ένα σύστημα που έχει, σε τέσσερα χρόνια μέσα, φέρει την Ελλάδα σε πολύ χειρότερη θέση από εκείνη που την παρέλαβε, την ώρα μάλιστα που αυτό παραδέχεται (!) και τα λάθη του. Και φυσικά ότι η χώρα διευθύνεται από μία πολιτική τάξη πάντα υπερπρόθυμη για όλα αυτά... 

Ομως, οι παραπάνω προυποθέσεις, κι αν ακόμα ίσχυαν ή ισχύουν ακόμα σε ένα μέρος τους ή και καθ' ολοκληρία, συνιστούν την αναγκαία και όχι την ικανή συνθήκη για να συνεχίζεται όλο αυτό το κακό σε τέτοιο πρωτοφανή βαθμό. Ετσι, ολόκληρο αυτό το κατασκεύασμα το οποίο αντί να βοηθήσει την Ελλάδα, όπως υποτίθεται ότι θα έκανε, την έχει βουλιάξει και τρίζει πλέον όπως η γη πριν από το σεισμό.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ολα όσα κάνουν έχουν ενα σκοπο . Την διάλυση μας .
    Τίποτα δεν ειναι παράλογο και τυχαίο . Ούτε αυτοι ειναι άσχετοι και ηλίθιοι . Σχέδιο Εθνοκτονιας εκτελούν .
    Το ερώτημα ειναι μέχρι που θα τους αφήσει ο Θεός να φθάσουν και πόσους Ελληνες θα δολοφονήσουν πριν τα γεγονότα τους σταματήσουν .
    Εμείς , οι γραικυλοι οι ραγιάδες αποτυχαμε .
    Πληρώνουν οι γελοίοι τα χαράτσια , φοβούμενοι μην τους κόψουν το ρεύμα και δεν βλέπουν τους διάφορους αυτιάδες .
    Συνοστιζονται στις εφορίες να πληρώνουν τους δήμους τους .
    Τους λένε για κράτος ευνομούμενο , δημοκρατία και πράσινα άλογα και δεν καταλαβαίνουν την μιζέρια και την κατάντια που τους οδήγησε η δημοκρατία των εγκληματικών συμμοριών του γαμημενου σκυλοβουλιου .
    Δέχονται αδιαμαρτύρητα να τους περνούν τα σπίτια και τη ίδια στιγμή , οι γαμημενοι σκυλοκυνοβουλευτικοι να πληρώνονται απο τους ίδιους με χιλιάδες .
    Οτι και να έχουν σχεδιάσει οι τοκογλυφοι , μάλλον το αξιζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]