Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αίγυπτος: Η κυβέρνηση απελαύνει άμεσα στον Τούρκο πρεσβευτή

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση προχώρησε σήμερα στο να δώσει εντολή να απελαθεί άμεσα ο πρεσβευτής της Τουρκίας --στον απόηχο δηλώσεων από τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν ότι, "η αιγυπττιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους ισλαμιστές".

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διμερείς σχέσεις διανύουν φάση έντασης δεδομένου ότι ήδη τον δεκαπενταύγουστο είχε "ανακληθεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις" ο αιγύπτιος πρεσβευτής στην Άγκυρα ο οποίος, μετά την νέα τροπή σήμερα στις διμερείς σχέσεις, γνωστοποιείται ότι αποκλείεται προς το παρόν να επανέλθει στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αγκυρα.

Παράλληλα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, που εξέδωσε την επίσημη ανακοίνωση γιά την απέλαση του τούρκου πρέσβη από το Κάιρο, ανέφερε συγχρόνως ότι "εφεξής οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίζονται" σύμφωνα δε με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες οι σχέσεις θα γίνονται σε επίπεδο, μόνον, ακολούθου.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κάνει λόγο για "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη στις αιγυπτιακές εσωτερικές υποθέσεις", σχολιάζοντας τις αιχμηρές δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για την συμπεριφορά των αιγύπτιων κυβερνώντων έναντι των ισλαμιστών μετά τις 3 Ιουλίου --οπότε ανατράπηκε από τους στρατιωτικούς ο αιγύπτιος ισλαμιστής πρόεδρος Μόρσι.
Μάλιστα, αυτή η "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη" στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών στο Κάιρο χαρακτηρίστηκε ως "πρόκληση".

Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει πλεονάζουσα ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά ο πατριώτης Αντώνης Σαμαράς προτιμά να σιωπά και να εκτελεί ακόμη και "εντολές" του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την διαγραφή της ολοκαυτώματος της Ποντιακής γενοκτονίας, μέσω του αντιρατσιστικού εκτρώματος που παρουσιάστηκε ως νομοσχέδιο. Ταυτόχρονα, οι "παρεμβάσεις" της Τουρκίας στα νησιά του νοτιο-ανατολικού Αιγαίου και στη Θράκη, έχουν γίνει μία "συνήθης κατάσταση" στην οποία ο πρωθυπουργός δεν έχει τολμήσει να ξεστομίσει ούτε μία λέξη, παρά τις προειδοποιήσεις που έχει δεχθεί από ειδικούς συμβούλους, αλλά και από τον "Διπλωματικό Κύκλο" (ομάδα πρώην πρέσβεων της Ελλάδας) στου οποίου την επιστολή ακόμη δεν έχει απαντήσει. Προφανώς ο κύριος Σαμαράς δεν θέλει να αναλώνει φαιά ουσία για τα εθνικά θέματα, τα οποία ήδη προδικάζουν μία τεραστίων διαστάσεων εθνική ήττα για την Ελλάδα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]