Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δήμαρχος Μόσχας: «Όχι σε νέα τζαμιά»

«Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, δήλωσε ότι κανένα νέο τζαμί δεν θα κατασκευασθεί στην πόλη του, παρά το ότι τα τέσσερα ενυπάρχοντα τζαμιά είναι ανεπαρκή για την τεράστια εισροή των μουσουλμάνων, που εγκαταστάθηκαν τελευταία στη ρωσική πρωτεύουσα», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Περίπου σε δύο εκατομμύρια υπολογίζονται οι διακινούμενοι εργαζόμενοι που ζουν σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα και οι περισσότεροι από αυτούς κατάγονται από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο.

Τις Παρασκευές και ιδίως τις μουσουλμανικές γιορτές οι περισσότεροι από αυτούς κατακλύζουν τους δρόμους της Μόσχας και προσεύχονται στους δρόμους, λόγω η διαθέσιμων μουσουλμανικών τεμενών, σημειώνει το δημοσίευμα.

Ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας κατανοεί ότι οι λατρευτικοί χώροι δεν επαρκούν για τους μετακινούμενους μουσουλμάνους αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα μέριμνας προς τους ξένους.

«Η παράνομη μετανάστευση αλλοδαπών στη Μόσχα έχει προκαλέσει εθνοτικές εντάσεις μεταξύ αυτών και του εντόπιου πληθυσμού», είπε ο Δήμαρχος.

Περίπου το 20 τοις εκατό του πληθυσμού της Ρωσίας είναι μουσουλμάνοι και στο πλαίσιο του μετασοβιετικού συντάγματος που καταρτίστηκε το 1993, οι μουσουλμάνοι πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα με τους πιστούς των άλλων τριών θρησκειών, των Χριστιανών, των Ιουδαίων και των Βουδιστών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι μουσουλμάνοι βρίσκονται εκτός της πρωτεύουσας, η πρόσφατη όμως εισροή τους στη Μόσχα προκάλεσε έντονο κοινωνικό προβληματισμό, εξαιτίας της φθηνής και ανειδίκευτης εργασίας που παρέχουν.

Ο Ρούσαν Αμπιάσοφ, επικεφαλής του προσωπικού του Συμβουλίου των Ρώσων Μουφτήδων, παραπονέθηκε ότι δεν υπάρχουν αρκετά τζαμιά στην πόλη για να εξυπηρετήσουν τον μουσουλμανικό πληθυσμό, τονίζοντας ότι τα τζαμιά πρέπει να διπλασιαστούν και διαφώνησε με τη λογική ότι τα τέσσερα τζαμιά στη Μόσχα είναι αρκετά.

Πηγή: Μικρές Εκδόσεις – Εχέδωρος

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]