Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Kρίσιμες ώρες: Οι ΗΠΑ στα πρόθυρα λουκέτου του δημόσιου κράτους

  • Δραματική έκκληση Obama να αποφευχθεί
Νέα έκκληση, σε δραματικούς τόνους, να αποφευχθεί το ευρύ κυβερνητικό λουκέτο στις ΗΠΑ απηύθυνε με διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, την ώρα που η αμερικανική οικονομία δείχνει να ακροβατεί σε τεντωμένο σκοινί....


"Εάν υπάρξει κυβερνητικό λουκέτο το πλήγμα θα είναι μεγάλο για όλους μας", διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας ρητά και κατηγορηματικά πως "Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει λουκέτο στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ".

Ταυτόχρονα, απευθυνόμενους προς τους Ρεπουμπλικανούς, ο Obama τόνισε χαρακτηριστικά:

"Ελπίζω να πράξετε το σωστό...".

"Το Κογκρέσο πρέπει να διατηρήσει ανοιχτές τις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ", δήλωσε επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος.

"Ελπίζω πως την ύστατη ώρα, οι Ρεπουμπλικανοί θα επιλέξουν να πράξουν αυτό που πρέπει να πράξουν, ώστε να επιτευχθεί συμβιβασμός και να αποφευχθεί η κατάρρευση της κυβέρνησης", συμπλήρωσε στο νέο διάγγελμά του ο Obama.

"Αν παραλύσει η αμερικανική κυβέρνηση, όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως οι Αμερικανοί θα πληγούν", επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αλώβητη» από τυχόν αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους θα διατηρηθεί η αξιολόγηση των ΗΠΑ «ΑΑ+» από τον οίκο Standard & Poor’s

Παρεμβαίνοντας στις καταιγιστικές οικονομικές εξελίξεις, οι οποίες απειλούν την αμερικανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση με ευρύ «λουκέτο», ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να υποβαθμίσει την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους, παρά την αναμενόμενη αύξηση του ορίου χρέους.


«Δεν πρόκειται να υποβαθμίσουμε την αξιολόγηση των ΗΠΑ, όπως ακριβώς συνέβη το 2011, οδηγώντας την παγκόσμια αγορά σε παράλυση» διευκρινίζει ο οίκος αξιολόγησης.

Το 2011 ο οίκος S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση του αμερικανικού χρέους, στερώντας από τις ΗΠΑ την κορυφαία αξιολόγηση «ΑΑΑ».


«Το σημερινό αδιέξοδο αναμένεται να δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας, το οποίο ενδέχεται να βλάψει την εμπιστοσύνη, τις επενδύσεις αλλά και την απασχόληση των ΗΠΑ. Παρά ταύτα, το αδιέξοδο εκτιμάται βραχυπρόθεσμο και ως εκ τούτου, οι επιδράσεις του δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε υποβάθμιση των ΗΠΑ» εξηγεί χαρακτηριστικά.

Επίσης, διαμηνύει πως η έκταση αλλά και η δυναμική του «λουκέτου» δεν πρόκειται να έχει σημαίνουσα διάρκεια.

«Η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη ακόμα βρίσκεται υπό κίνδυνο» καταλήγει η S&P.

Δραματικές οι εξελίξεις στις ΗΠΑ

Από μία... κλωστή κρέμεται η οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρης της παγκόσμια οικονομίας, καθώς η πιθανότητα "λουκέτου" στις ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ.

Παράλληλα, το ενδεχόμενο υποβολής μία προσωρινής λύσης, διάρκειας μόλις μίας εβδομάδας, εξετάζει η αμερικανική Γερουσία, προκειμένου να «κερδηθεί» χρόνος για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις ενόψει του κυβερνητικού «λουκέτου» στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η «Politico», η Ομάδα των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών εξετάζει το ενδεχόμενο κατάθεσης ενός προσωρινού νομοσχεδίου, διάρκειας μίας εβδομάδας, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω χρόνος για τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκράτες.

Υπενθυμίζεται πως τα χρονικά περιθώριο για εξεύρεση λύσης στενεύουν εξαιρετικά, καθώς αύριο, Τρίτη λήγει το δημοσιονομικό έτος 2012-2013.

Νωρίτερα, «έκκληση» για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της κυβερνητικής χρηματοδότηση, η οποία λήγει στις 15 Οκτωβρίου, απηύθυνε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama.


«Δεν παραιτούμαι από την προσπάθεια αποφυγής του «λουκέτου» στις ομοσπονδιακές κυβερνητικής υπηρεσίες» διαμήνυσε χαρακτηριστικά, ο B. Obama.

«Η Γερουσία θα διαπραγματευτεί προκειμένου να αποφευχθεί το λουκέτο στην κυβέρνηση» τόνισε παράλληλα.

«Όλοι πρέπει να καθίσουν και να συζητήσουν μία λύση, η οποία δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομία και το χρέος των ΗΠΑ» κατέληξε ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Εφόσον οι φόβοι των περισσότερων αναλυτών επιβεβαιωθούν, τότε η κυβέρνηση θα βάλει «λουκέτο» για πρώτη φορά, έπειτα από το 1996…

Πηγή: Βanking News



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]