Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραγωγή γενίτσαρων με εντολές της Αθήνας!

Μόλις χθες δημοσιεύσαμε άρθρο σχετικά με την αδιανόητη εντολή του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία μειώνονται στα μειονοτικά Γυμνάσια και Λύκεια οι ώρες των Ελληνικών μαθημάτων, προφανώς μέσα στα πλαίσια εξοικονόμησης χρημάτων που θα προκύψει από τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.
Σήμερα, με μεγάλη μας χαρά ενημερωθήκαμε για την κατάθεση σχετικής ερώτησης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ.

Αν και δεν περιμένουμε απάντηση από το υπουργείο Παιδείας (αποτελεί πάγια τακτική των τελευταίων κυβερνήσεων να μην απαντούν στις ερωτήσεις που καταθέτουν οι βουλευτές ή να παραπέμπουν σε άλλα –αναρμόδια- υπουργεία προκειμένου να δημιουργήσουν μία άτυπη μεν αλλά υπαρκτή κοινοβουλευτική γραφειοκρατία, ευχαριστούμε θερμά αλλά και συγχαίρουμε τον κ. Κουίκ για την συνεπή του ευαισθησία, την έμπρακτη και μεστή κοινοβουλευτικού (και όχι μόνο) έργου επί των εθνικών θεμάτων και δη αυτών που απασχολούν την Ελληνική Θράκη και ευελπιστούμε να μπορέσει να γίνει πόλος έλξης άλλων βουλευτών, προκειμένου να δημιουργηθεί μία ομάδα (λόμπι) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που θα θέσει ως στόχο κοινοβουλευτική δράση που θα αφορά την προώθηση και μέσω της αναγκαίας άσκησης πίεσης την επίλυση θεμάτων που προκύπτουν και τα οποία αφορούν τα μείζονα εθνικά θέματα για τη Θράκη και τους τουρκοπράκτορες, τα Σκόπια και την επιθετική πολιτική τους, την Ήπειρο (συμπεριλαμβανομένης και της Βόρειας Ηπείρου) με τον αλβανικό εθνικισμό (UCK, UCC) και τους τσάμηδες, έως την Κω, τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα οποία έχουν μπει (ποικιλοτρόπως) στο στόχαστρο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για τη μείωση των ελληνόφωνων μαθημάτων στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης
«Είναι αλήθεια ότι κόβονται ελληνόφωνα μαθήματα και η Άγκυρα στέλνει τούρκους καθηγητές για να καλύψουν τις ώρες αυτές με δικά τους μαθήματα;»

Αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, τότε στον νεο-οθωμανιστή Ερντογάν παραδίδεται σταδιακά ο αντεθνικός εκτουρκισμός της Θράκης, μετά την αψυχολόγητη και ανεκδιήγητη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των Ελληνόφωνων μαθημάτων που γίνονται στα μειονοτικά σχολεία και την κάλυψή τους με μαθήματα στην...τουρκική γλώσσα(!!!) από Τούρκους(!!!) καθηγητές που έρχονται από την Τουρκία(!!!)

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που αφορούν στα εθνικά θέματα της Θράκης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας «Ας μιλήσουμε επιτέλους» kostasxan.blogspot.gr, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «με την απόφασή τους αυτή οι «ινστρούχτορες» της Ελληνικής Παιδείας αυξάνουν το μέγεθος του υφιστάμενου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα μουσουλμανόπαιδα της Θράκης και λειτουργούν ως τα καλύτερα «εργαλεία» της Τουρκίας για την αύξηση του τουρκισμού και της γενικότερης επίδειξης ισχύος της Άγκυρας στη Θράκη μας».

«Υπάρχει συναίσθηση της εθνικής ευθύνης στο υπουργείο Παιδείας ή οι πολιτικοί - και μη - προϊστάμενοί του έχουν αποδεχθεί την αντικατάσταση του ρόλου της Παιδείας με «αργύρια» που εξοικονομούνται, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι στην Θράκη μεταβάλλονται σε ψυχρούς αριθμούς και παραδίδονται αργά αλλά σταθερά στις ορέξεις της Άγκυρας;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τα χρήματα που θα «εξοικονομηθούν» από την ελλιπή παρεχόμενη Ελληνική εκπαίδευση στα μουσουλμανόπαιδα.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανίτοπουλο
Θέμα: Μείωση ελληνόφωνων μαθημάτων στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης

Κύριε Υπουργέ,

Από δημοσίευμα του εν Θράκη ιστολογίου kostasxan@blogspot.com, που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής, πληροφορούμαι πως «με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, δόθηκε εντολή για μείωση των Ελληνόφωνων μαθημάτων που γίνονται στα μειονοτικά σχολεία, πιθανότατα λόγω οικονομικών δυσκολιών στην πληρωμή του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «αυτά τα «κενά» θα καλυφθούν με μαθήματα στην...τουρκική γλώσσα(!!!) από Τούρκους(!!!) καθηγητές που έρχονται από την Τουρκία(!!!) και που λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη της Τουρκίας και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Άγκυρας στην περιοχή της Ελληνικής Θράκης!

Με αυτή την απόφασή τους οι «ινστρούχτορες» της Ελληνικής Παιδείας αυξάνουν το μέγεθος του υφιστάμενου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα μουσουλμανόπαιδα της Θράκης και λειτουργούν ως τα καλύτερα «εργαλεία» της Τουρκίας για την αύξηση του τουρκισμού και της γενικότερης επίδειξης ισχύος της Άγκυρας στη Θράκη μας».

Κατόπιν τούτου ερωτάσθε, με τα ερωτήματα που περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα:

1.Με πόσα χρήματα που θα εξοικονομηθούν από την ελλιπή παρεχόμενη Ελληνική εκπαίδευση στα μουσουλμανόπαιδα θα κατορθώσουν οι κυβερνώντες να σώσουν την χώρα;

2. Πώς μπορούν να διανοούνται οι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών την οποιαδήποτε διάσωση της χώρας, όταν παραδίδουν στο νέο-οθωμανιστή Ερντογάν τη δυνατότητα εκτουρκισμού ενός μέρους των κατοίκων της Θράκης και επί της ουσίας αυξάνουν την διείσδυση της τουρκικής γλώσσας αλλά και επιρροής στην Θράκη;

3.Υπάρχει συναίσθηση της εθνικής ευθύνης στο υπουργείο Παιδείας ή οι πολιτικοί - και μη - προϊστάμενοί του έχουν αποδεχθεί την αντικατάσταση του ρόλου της Παιδείας με «αργύρια» που εξοικονομούνται, ενώ την ίδια στιγμή οι άνθρωποι στην Θράκη μεταβάλλονται σε ψυχρούς αριθμούς;

4. Είναι δυνατόν να μπαίνει στη λογική του οποιουδήποτε Έλληνα και ελληνίδας ότι η περιοχή αφήνεται αργά και σταθερά στις ορέξεις της Άγκυρας, που σημαίνει σε κατάσταση αμφιβόλου εθνικής κυριαρχίας; ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.

5.Τέλος, έχετε σκεφθεί αν τα τουρκικά θα πρέπει να διδάσκονται ως ξένη γλώσσα, όπως μου έχουν προτείνει, να σας ρωτήσω, πολλοί Πομάκοι;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Τέρενς Νικόλαος Κουίκ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]