Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Φουντώνει και στη Θεσσαλονίκη η δράση των οργάνων της Άγκυρας!

Συνεχείς και οι επαφές των εκεί νεόδμητων τουρκοσυλλόγων με το πρακτοροσινάφι της Τουρκίας στη Θράκη…
 
Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη μία αρκετά έντονη τουρκική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η μεγαλεπήβολη νεοθωμανική πολιτική των σύγχρονων ψευτο-σουλτάνων της γείτονος προσπαθεί – και μέσω του λεγόμενου ισλαμικού τουρισμού και με επιχειρηματικές επενδύσεις-αγορές και με άλλους τρόπους – να διεισδύσει οικονομικά και κατ’ επέκταση πολιτικά όχι μόνο πλέον στη Θράκη, αλλά και στη Μακεδονία. Οι ευρύτερες συνθήκες πάντως κάθε άλλο παρά απαγορευτικές μπορούν να θεωρηθούν, καθώς λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η περιώνυμος ελληνοτουρκική φιλία (αχ ναι, καλέ, δεν το μάθατε;), λίγο η ψοφοδεής ελληνική εξωτερική πολιτική, λίγο κι η παρουσία τοπικών παραγοντίσκων, όπως π.χ. του διαβόητου τουρκοδημάρχου (και όχι μόνο) Μπουτάρη, στρώνουν πραγματικά με ροδοπέταλα τον δρόμο για κάτι τέτοιο.

Έτσι δεν μας έφτανε η μέχρι τώρα δράση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, έχουμε πλέον εδώ και λίγο καιρό έντονη δραστηριοποίηση και του αντίστοιχου της Θεσσαλονίκης, με πιέσεις για τη δημιουργία τεμένους, τουρκοεκδηλώσεις με επίκεντρο κυρίως το (δήθεν) “σπίτι του Κεμάλ” (από τα πρόσφατα εγκαίνια η 1η φωτογραφία), (ενώ μέχρι και αγώνες μπεχλιβάνηδων είδαμε το καλοκαίρι στον Σοχό Θεσσαλονίκης, παρουσία μάλιστα Ελλήνων βουλευτών, αλλά και του τοπικού μητροπολίτη Λαγκαδάβλ. τη 2η φωτογραφία), επισκέψεις διαφόρων πουλημένων Ευρωπαίων αξιωματούχων (που τους κουβαλάει η Τουρκία στη χώρα μας για να «διαπιστώσουν» από κοντά την καταπίεση που υφίστανται οι…«Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»), ιδρύσεις τουρκοσυλλόγων, κλπ.

Και φυσικά η σχέση των τουρκοφρόνων της Θράκης με όλα αυτά είναι πολύ στενή, όπως και με τις αντίστοιχες δράσεις στη Ρόδο (ε και γιατί να μην είναι, όλοι εξάλλου, θα μου πείτε, από την ίδια…υπηρεσία πληρώνονται)!Συχνές λοιπόν και οι επισκέψεις των δικών μας στη Θεσσαλονίκη για συνεργασία (λέει) με τους…ομογενείς τους (καλά, αυτοί οι απίστευτοι έτσι όπως το πάνε,  σε λίγο θα ανακαλύψουν τουρκική μειονότητα μέχρι και στην…Κέρκυρα)! Μέσα στο κλίμα αυτό εντάσσεται και η τελευταία είδηση, που σας παρουσιάζουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ», σχετικά με την επίσκεψη στις 3 Οκτωβρίου του προέδρου του φασιστικού-ρατσιστικού κόμματος των τουρκοφρόνων της Θράκης DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς – καθώς και του αρχισυμβούλου του Αϊντίν Αχμέτ - στη Θεσσαλονίκη. Αφού λοιπόν ο αγράμματος πρώην καφετζής της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (που διορίστηκε από το προξενείο πρόεδρος κόμματος), προσκύνησε (ε αλίμονο!) στο “σπίτι του Κεμάλ” και είδε και τον Τούρκο πρόξενο Τογρούλ Μπιλτεκίν, πήγε και στα γραφεία του «Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης» και τα είπε με τον πρόεδρο Οσμάν Ισμαήλογλου (3η φωτογραφία).

Όπως μαθαίνουμε από σχετική επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε και στην τουρκοφυλλάδα της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» ο Ισμαήλογλου ενημέρωσε για τις δράσεις του συλλόγου, ο οποίος «υπέβαλε πάλι αίτημα για την προσευχή του Μπαϊραμιού, ζητώντας μάλιστα από τον δήμο μόνο χώρο για την προσευχή καθώς έχουν δικό τους ιμάμη να την τελέσει (σ.σ. ο λόγος βέβαια για ψευτοϊμάμη, ελεγχόμενο από τους τουρκομουφτήδες της Θράκης). Είπε επίσης ο Ισμαήλογλου «πως ζήτησαν ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά ο δήμος μέχρι σήμερα δεν τους έχει παραχωρήσει σχετικό χώρο, και περιέγραψε πως στην Θεσσαλονίκη κατοικούν παραπάνω από 6.000 μουσουλμάνοι, αλλά αν πεθάνει κάποιος πρέπει να μεταφερθεί αλλού για την ταφή, κάτι που αποτελεί φόρτο για τους μουσουλμάνους που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη».
Από την πλευρά του ο Αλή Τσαβούς δήλωσε πως «ως κόμμα DEB παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για τα θέματα των Τούρκων και των μουσουλμάνων που ζούνε στην Θεσσαλονίκη, και ότι πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα τους».

Όπως βλέπουμε λοιπόν και η δημιουργία “φυτευτών” οργάνων της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται πλέον εδώ και καιρό εν εξελίξει, αλλά και η δράση τους έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο έντονη, υπό την εποπτεία του εκεί τουρκικού προξενείου και σε μόνιμη συνεργασία με τους έμπειρους πλέον χαφιέδες (ε, ο παλιός είν’ αλλιώς!) της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη.

Όσο για μας, τι να πούμε; Λέτε να αλλάξουμε την ιστοσελίδα μας, το «Προξενείο-Στοπ», και να την μετονομάσουμε σε…«Προξενεία-Στοπ»; Πέραν της πλάκας πάντως, είναι φανερό ότι δυστυχώς τα μέτωπα αυγατίζουν. Και θα συνεχίσουν να αυγατίζουν, όσο η ανυπαρξία του ελληνικού κράτους θα αδυνατεί να προβάλει απέναντι σε όλες αυτές τις (έμμεσες, αλλά σαφείς) επιβουλές την οποιαδήποτε ανασχετική δύναμη…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]