Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Νέος ενιαίος ισλαμικός στρατός με τη σημαία της... Αλ Κάιντα

Οι διαπραγματεύσεις των ανώτατων διοικητών των ισλαμικών οργανώσεων του Ιράκ και της Συρίας (Dzhabhat en – Nusra και Ahrar al – Sham) συνεχίζονται τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Χαλέπι. Οι οργανώσεις αυτές, καθώς και οι θρησκευτικοί ηγέτες τους υποστηρίζουν θερμά τον ιερό πόλεμο (τζιχάντ) εναντίον του Άσαντ, ζητώντας παράλληλα από τους «ανεξάρτητους εμίρηδες» να ενταχθούν και αυτοί στο νέο ενιαίο στρατό του Ισλάμ.

Μέχρι σήμερα, δήλωσαν οι ίδιοι «κοινός στόχος και πρώτη προτεραιότητα ήταν η ανατροπή του καθεστώτος. Τώρα απαιτείται συμφωνία για την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ των ομάδων μας και διαμόρφωση ενός κοινού Συμβουλίου, το οποίο θα πρέπει να διευθετήσει τα διαδικαστικά αυτού του ενιαίου στρατού του Ισλάμ». 
Από το στρατό αυτό φυσικά, θα πρέπει να αποκλείονται «Χριστιανοί, αποστάτες και άπιστοι».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας» ιδρύθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2006 από τον Abu Omar al – Baghdadi, ο οποίος θεωρείται ως διάδοχος της Αλ Κάιντα στη Μεσοποταμία.

Η οργάνωση Dzhabhat en – Nusra δημιουργήθηκε στα τέλη του 2011, από τον Abu Moxamed Dzhulani. Ο Dzhulani αρνήθηκε να λάβει όρκο πίστης (al – Baghdadi όπως ονομάζεται) και αντ ‘αυτού δήλωσε ότι θα λογοδοτεί απευθείας στον επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ – Ζαουάχρι. Αυτό αποτελεί μια σημαντική πηγή έντασης μεταξύ των δύο ομάδων υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Η οργάνωση «Ahrar al – Sham» είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική οργάνωση των εξεγερμένων στη Συρία. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αποτελείται από 25.000 μαχητές. Επικεφαλής αυτού του στρατού είναι ο Xasan Aboud, ο οποίος πριν από την έναρξη της συριακής εξέγερσης βρισκόταν φυλακισμένος στην περιβόητη συριακή φυλακή Sednaya. Αποφυλακίστηκε με ειδικό προεδρικό διάταγμα του Μπασάρ αλ – Άσαντ το 2011 μαζί με εκατοντάδες άλλους εξτρεμιστές σουνίτες.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Al – Bawaba αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος του Πολιτικού Γραφείου του Γενικού Αρχηγείου του Στρατού του Ισλάμ ανέφερε ότι στην νέα στρατιωτική δομή έχουν ενταχθεί ήδη δεκάδες αγωνιστές από την Τσετσενία και την Αφρική. Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε ότι «Οι αδελφοί από τον Καύκασο και το Μαγκρέμπ, αλλά και από τις χώρες του Κόλπου, εντάχθηκαν στο στρατό του Ισλάμ, εκτός από τα αδέλφια μας στην Συρία».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι η "Στρατός του Ισλάμ είναι παρών σε όλες τις περιοχές της Συρίας, κυρίως όμως στις επαρχίες Χομς και Λατάκειας".
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]