Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπογράφονται σήμερα δέκα ελληνο-ισραηλινές συμφωνίες

Tης Μαρίνας Μάνη

Ο Αντώνης Σαμαράς έφτασε χθες στα Ιεροσόλυμα για την πρώτη διακυβερνητική συνεδρίαση Ελλάδας-Ισραήλ με τη συμμετοχή δώδεκα υπουργών (έξι από κάθε πλευρά).

Τον συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας Κων.Αρβανιτόπουλος, Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Θα υπογραφούν δέκα υπουργικές συμφωνίες συνεργασίας ανά τομέα ευθύνης, ωστόσο η προσοχή στρέφεται σ΄αυτές των Γιάννη Μανιάτη και Νίκου Δένδια με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους:

- Από τον υπουργό Περιβάλλοντος κοινές έρευνες για υδρογονάνθρακες και ορυκτούς πόρους καθώς και συνεργασία για εξοικονόμιση ενέργειας μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών.

- Από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ενίσχυση της ισχύουσας συνεργασίας των δύο χωρών στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (αναμένεται και ειδική αναφορά στις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή, τη νεοναζί πρακτική της οποίας παρακολουθούσε με ιδιαίτερη ανησυχία το Τελ Αβιβ).

104 Ελληνες επιχειρηματίες, 330 ραντεβού

Σήμερα, αναχωρεί για το Τελ Αβιβ ο (αρμόδιος για ξένες επενδύσεις) υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης μαζί με 104 Ελληνες επιχειρηματίες, για τους οποίους έχουν κλειστεί ήδη... 330 συναντήσεις με 120 Ισραηλινούς «συναδέλφους» τους.

Πέραν της αυμμετοχής όλων στο αυριανό Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Συνέδριο, για πρώτη φορά έχουν προγραμματισθεί «κλαδικές συναντήσεις» (επαφές ανά δραστηριότητα σε ξεχωριστά σημεία) δεδομένου ότι τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής προέρχονται από τους χώρους της ενέργειας, της τεχνολογίας, των κατασκευών, του τουρισμού, των τηλεπικοινωνιών, της πληροφορικής, των τροφίμων και της φαρμακοβιομηχανίας.

Ενδεικτικά, εκπροσωπούνται οι εταιρίες COPELOUZOS GROUP, ΙNTRACOM, ALUMIL S.A, Pharmathen S.A.,Lamda Development S.A., DEMO SA, DASKALANTONAKIS GROUP, IKTINOS HELLAS SA, TEVA Hellas, Athens Medical Group, Galenica, Attica Ventures και ο πρόεδρος εταιριών υψηλής τεχνολογίας Θ.Μυλωνάς, ενώ μετέχουν o πρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδας Δ.Λακασάς και ο πρόεδρος του Ελληνο-Ισραηλινού Επιχειρηματικού Συμβουλίου Β.Παϊσιος.

“Πώς εξάγω στο Ισραήλ;”

Οι «κλαδικές συναντήσεις» περιλαμβάνουν επενδυτικά σεμινάρια στους παραπάνω τομείς και επισκέψεις, μετά των ανάλογων επαφών, (Β2Β) σε σημαντικές ισραηλινές επιχειρήσεις.

Ενδεικτικά, αναφέρεται ως παράδειγμα η θεματική συνεδρία με τίτλο «Πώς εξάγω στο Ισραήλ», όπου κεντρική ομιλήτρια θα είναι η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεω της Ενωσης Ισραηλινών Επιμελητηρίων Ronnie Reiber.

Ή η επίσκεψη στην “τεχνολογική θερμοκοιτίδα” Kinrot Technology Ventures και οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των Ισραηλινών Εμπορικών Επιμελητηρίων και του Ιστιτούτου Εξαγωγών.

Στο περιθώριο του αυριανού επιχειρηματικού φόρουμ θα υπογραφούν συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και του Yozma Group καθώς και του Invest in Greece και του Invest in Israel, που αφορούν στον τομέα των επενδύσεων, της τεχνολογίας και των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών.

Ξεχωριστές επαφές θα έχει ο κ.Μηταράκης, με εκπροσώπους των εταιριών: Delek (ενεργειακός όμιλος), Dan Hotels, Migdal Capital Markets, DSP Group (νέες τεχνολογίες).

Πηγή: Κεφάλαιο


-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]