Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Είσαι στρατιωτικός και παντρεύτηκες; Πλήρωσέ μας ένα μισθό"!


Όλα πλέον τα περιμένουν οι στρατιωτικοί μετά από τόσες περικοπές που έχουν υποστεί. Αλλά ότι θα τους έπαιρναν σχεδόν ένα μισθό για να τους αναγνωρίσουν το γάμο τους είναι βέβαιο ότι δεν το περίμεναν. Κι όμως. Πού το πληρώνουν; Στο Μετοχικό τους Ταμείο.

Διαβάστε πώς έχει το θέμα σ΄ ένα άρθρο του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα, ο οποίος και εντόπισε το θέμα:

Του Λοχαγού (Ο) Ηλία Νατσιούλα

Προέδρου της ΕΣΠΕΘ

Παντρεύεσαι και εκεί που όλοι σου εύχονται βίο ανθόσπαρτο και σου προσφέρουν δώρα ή χρήματα για να ανταπεξέλθεις στα νέα σου οικογενειακά βήματα έρχονται/αν τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ και σου λένε μεταφορικά «Καλώς τον, να ζήσεις ευτυχισμένα, αλλά για την επιλογή σου να παντρευτείς πρέπει να μας πληρώσεις ένα βασικό μισθό».

Εντάξει, δε στο λένε έτσι ακριβώς, αλλά σε συζητήσεις μελών μας μας μεταφέρθηκε το παραπάνω και η δυσαρέσκεια τους στο να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν εφάπαξ κράτηση για την αναγνώριση του γάμου τους στο Μετοχικό Ταμείο.

Δείτε αναλυτικά τι πρέπει ή έπρεπε να πληρώσεις, όπως το διαβάσαμε μέσα από το Πρακτικό που ανάρτησε η ΑΝΕΑΕΔ :


Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας, Κράτηση Τελών Γάμου
ΕΦΑΠΑΞ Κράτηση ίση με ένα Βασικό Μισθό για την εγγραφή του γάμου σου.

Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, Κράτηση Τελών Γάμου
:

Χρηματικό ποσό καταβάλλεται με την τέλεση του γάμου. Το ύψος του ποσού κυμαίνεται ανάλογα με το βαθμό του στελέχους από 14,67€ έως 293,47 και με προαγωγή αυξάνεται ακόμη περισσότερο.
Μετοχικό Ταμείο Στρατού, Κράτηση Τελών Γάμου:

Μέχρι το 2002 καταβάλλονταν ΕΦΑΠΑΞ κράτηση ίση με ένα Βασικό Μισθό και με το άρθρο 17 του Ν.3036/2002 καταργήθηκε
Ας ελπίσουμε σε αυτή τη δημοσιονομική συγκυρία που πλήττει τη Χώρα μας και με τις μεγάλες περικοπές των μισθών των στελεχών των ΕΔ τα Μετοχικά Ταμεία Αεροπορίας και Ναυτικού να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Στρατού και να παύσουν την κράτηση γάμου, εάν υφίσταται ακόμη.

Πηγή: On Alert
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]