Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιαταγάνα: Να τιμωρηθούν οι εκδότες – νταβατζήδες της δικαιοσύνης…

Αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ.Αθανασίου καθώς και στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ.Μητσοτάκη κατέθεσε η κα. Χρυσούλα Γιαταγάνα σχετικά με την αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης μετά τα πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του Γ.Γ. και Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής».

Η Βουλευτής των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” καυτηριάζει τη στάση κάποιων μεγάλων μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικρίνουν το έργο των Δικαστών και των Εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Φθάνουν μάλιστα σε σημείο να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης και να επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο των Δικαστικών Λειτουργών σε υπόθεση που εκκρεμεί.

Στα πλαίσια διευκόλυνσης του έργου των Δικαστικών Αρχών, η κα Γιαταγάνα ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν στην ίδρυση Ποινικών Τμημάτων, τουλάχιστον σε επίπεδο Εφετείου, τα οποία θα στελεχωθούν με τεχνικούς συμβούλους. Οι σύμβουλοι αυτοί, που θα προέρχονται από τον Δημόσιο Τομέα, στα πλαίσια της κινητικότητας, θα διευκολύνουν το έργο των Δικαστικών Αρχών σε θέματα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις(π.χ. χρηματοοικονομικά).Με αυτόν τον τρόπο, οικονομικές υποθέσεις όπως της ΕΛΣΤΑΤ και των CDS που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, θα εξετάζονται έγκυρα και έγκαιρα από την Ποινική Δικαιοσύνη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:1) Τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
2) Τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: «Αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

Τα πρόσφατα γεγονότα της σύλληψης του Γ.Γ. και Βουλευτών της «Χρυσής Αυγής», με τη διαδικασία του αυτοφώρου και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, έχουν ανοίξει τεράστιο προβληματισμό στην κοινή γνώμη ως προς τη θέση και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, κάποια μεγάλα ΜΜΕ έχουν υποκαταστήσει το θεσμό της Δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της, και το κάθε «παπαγαλάκι» προβάλλει στην κοινή γνώμη την «αυθεντική» του άποψη ως προς τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι αρμόδιοι εισαγγελικοί και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι στηρίζονται στο περιεχόμενο της δικογραφίας, προκειμένου να προβούν στις ενέργειες που επιτάσσουν οι νόμοι του κράτους να ακολουθηθούν.

Υφίσταται λοιπόν αυτή τη στιγμή, αδήριτη ανάγκη να θωρακιστεί η Δικαιοσύνη, ώστε ως ανεξάρτητη λειτουργία να ασκήσει τα καθήκοντά της. Για να μπορέσει λοιπόν να απονείμει αποτελεσματικά το έργο της, πρέπει να της δοθούν τα μέσα που θα διευκολύνουν τους εισαγγελείς, τους ανακριτές και τους δικαστές στο έργο τους για την απρόσκοπτη και σύννομη λειτουργία τους. Ήρθε η ώρα πλέον να λειτουργήσουν τουλάχιστον σε επίπεδο Εφετείου Ποινικά Τμήματα, που θα ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με την απονομή της ποινικής Δικαιοσύνης. Αναμφισβήτητα, για να επιτευχθεί ορθή λειτουργία απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, οφείλουν στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, να στελεχωθούν τα Τμήματα αυτά με τεχνικούς συμβούλους, οι οποίοι θα έχουν εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να μπορούν οι Δικαστές να αποφαίνονται σε κάθε στάδιο της ποινικής διαδικασίας, έγκυρα και έγκαιρα για ζητήματα που απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις, π.χ. χρηματοοικονομικά κ.ά., ώστε να μη χρειάζεται να διατάσσουν χρονοβόρες πραγματογνωμοσύνες, αλλά να μπορούν να αποφαίνονται με τις νομικές τους γνώσεις για υποθέσεις, ιδίως κακουργηματικού χαρακτήρα, που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Διότι εκκρεμούν αρκετά χρόνια υποθέσεις με τεράστιο οικονομικό ενδιαφέρον ως προς τη δημιουργία του χρέους της χώρας, για τις οποίες οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ασκήσει διώξεις ή έχουν παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση, π.χ ΕΛΣΤΑΤ, CDS, κ.ά., και δεν προχωρούν με την ίδια ταχύτητα, με την οποία προχώρησε η υπόθεση της «Χρυσής Αυγής». Για να έχει την αποδοχή των ενεργειών της η οποιαδήποτε Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό, θα πρέπει να προχωρήσουν με την ίδια ταχύτητα και οι υποθέσεις αυτές που αφορούν στην επιβίωση του ελληνικού λαού και την τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάντια.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1) Προτίθενται να ιδρύσουν επιτέλους Ποινικά Τμήματα τουλάχιστον σε πρώτη φάση στα Εφετεία της χώρας, ώστε να απονέμεται ορθά η ποινική δικαιοσύνη;
2) Προτίθενται, στο πλαίσιο της κινητικότητας των Δ.Υ., να μετακινήσουν Δ.Υ., οι οποίοι έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία σε ειδικά θέματα, για να στελεχώσουν αυτά τα ειδικά Τμήματα, ώστε να απονέμεται έγκυρα και έγκαιρα η Ποινική Δικαιοσύνη;

Αθήνα, 2 -10-2013
Η ερωτώσα Βουλευτής
Χρυσούλα-ΜαρίαΓιαταγάνα,
Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]