Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ καλύπτουν τα εγκλήματα της Αλ Κάιντα και την στηρίζουν για να τα… συνεχίσει


Αποκεφάλισαν όλους τους επιβάτες ενός λεωφορείου
Μεταξύ των θυμάτων μία μητέρα κι ένα βρέφος

Οι τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία (και τους οποίους στηρίζει ο κάτοχος βραβείου «Νόμπελ Ειρήνης» Ομπάμα) αποκεφάλισαν και τους 24 Σύριους επιβάτες που ταξίδευαν από Tartus προς Ras al – Ain στα βορειοανατολικά της Συρίας, μεταξύ των οποίων μια μητέρα και ένα βρέφος 40ημερών!
Οι ένοπλοι από την τρομοκρατική οργάνωση "Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε" σταμάτησαν το λεωφορείο στο δρόμο Talkalakh και τους σκότωσαν όλους πριν βάλουν φωτιά στο λεωφορείο.
Σύμφωνα με αναφορές μέσων ενημέρωσης, η επίθεση πραγματοποιήθηκε επειδή οι επιβάτες, οι οποίοι ήταν από τρία διαφορετικά χωριά στο Ras al – Ain, υποστήριζαν Κουρδικές αντι-τρομοκρατικές ομάδες, οι οποίες σχηματίστηκαν πρόσφατα για να υπερασπιστούν τον κουρδικό πληθυσμό από τους τρομοκράτες .Μεταξύ των νεκρών, αναγνωρίστηκε και το πτώμα μιας μητέραςκαι του 40 ημερών βρέφους της από τους συγγενείς.
Ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας, Saleh Muslim, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η κουρδική μειονότητα κινδυνεύει με εθνοκάθαρση από τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.


Ενώ δεν υπάρχει κανένα τέλος στον ορίζοντα για την αιματηρή σύγκρουση στην Συρία η οποία ενισχύεται από την παρουσία ξένων, ένα άλλο μέτωπο έχει διαμορφωθεί μεταξύ της πολιτοφυλακής των Κούρδων και εξτρεμιστών στη Βόρεια Συρία.
Τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, που δρουν στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του ‘Μετώπου al – Nusra’, προσπαθούν να καταλάβουν κουρδικά εδάφη και να τα κάνουν μέρος ενός κράτους που θέλουν να δημιουργήσουν στην περιοχή.
Μετά από τις φονικές επιθέσεις στις κουρδικές περιοχές κατά τους τελευταίους μήνες, σχηματίστηκαν ομάδες πολιτοφυλακής Κούρδων για την προστασία του λαού τους.
Οι ένοπλες ομάδες ανταρτών συνεχίζουν να στοχεύουν αμάχους, την ώρα που οι ΗΠΑ απειλούν τον συριακό στρατό και την συριακή κυβέρνηση, κάτι που κάνει ευκολότερες τις επιθέσεις για τους αντάρτες.
* Το Al-Alam είναι το πιο δημοφιλές αραβόφωνο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων που εκπέμπει από το Ιράν και ανήκει στην κρατική εταιρεία μέσων ενημέρωσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIB).


Αυτή η φωτογραφία της εφημερίδας NY Times μπορεί να αλλάξει τη γνώμη των μελών του Κογκρέσου
Αντικαθεστωτικοί αντάρτες εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες του συριακού στρατού. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε σήμερα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας New York Times. Συνοδεύεται από κείμενο του πολεμικού ανταποκριτή -ένα εκ των καλύτερων στον κόσμο-

Ο Μπαν Κι-Μουν προειδοποίησε για τις συνέπειες της επιχείρησης στη Συρία
«Η απερίσκεπτη στρατιωτική επιχείρηση μπορεί να έχει σοβαρές και τραγικές συνέπειες», - δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΟΗΕ, αναφερόμενος στους ηγέτες της G20, σε σχέση με την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.
«Πρέπει να βρούμε τρόπους για να αποφευχθεί η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της σύγκρουσης και αντί για αυτό να επαναρχίσουμε τις αναζητήσεις πολιτικής λύσης», - τόνισε.
Οι ΗΠΑ, εξάλλου, ετοιμάζονται να καταφέρουν πλήγματα ενάντια στη Συρία με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων κοντά στη Δαμασκό, που έγινε, όπως βεβαιώνουν στην Ουάσιγκτον, από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Μπαρόζο και φαν Ρομπάι: Είναι αναγκαία μία πολιτική λύση της συριακής σύγκρουσης
Για την αναγκαιότητα να περιμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών του ΟΗΕ και στη συνέχεια να ληφθούν αποφάσεις για τη Συρία δήλωσαν στη σύνοδο κορυφής των G20 στην Αγία Πετρούπολη ο Ευρωπαϊκός επίτροπος Ζοζέ Μπαρόζο και ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι.
Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν από τους πρώτους επισκέπτες της συνόδου κορυφής των G20, που αποφάσισαν να μιλήσουν για το συριακό πρόβλημα. Στη συνάντησή τους με τους δημοσιογράφους, τους οποίους συγκέντρωσαν, για να συζητήσουν την οικονομική ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής, ακούστηκαν τα πρώτα λόγια για τη Συρία. Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δήλωσε ότι το ζήτημα για το μέλλον της Δαμασκού δεν μπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο.
- Η συριακή σύγκρουση είναι μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτή τη βδομάδα ο αριθμός των Σύρων προσφύγων έφτασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι απαιτούνται νέες πολιτικές προσπάθειες για την επίλυση της συριακής σύγκρουσης.
Ο ομόλογός του Χέρμαν φαν Ρομπάι ήταν πιο κατηγορηματικός, δηλώνοντας ευθέως, ότι στρατιωτική επίλυση του συριακού προβλήματος δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει μόνο η πολιτική.
- Όσα συμβαίνουν στη Συρία απαιτούν απαντητικές ενέργειες. Αλλά εμείς στην Ευρωπαϊκή

Πηγές «Κόκκινος Ουρανός», Μ. Ιγνατίου, «Φωνή της Ρωσίας»


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]