Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: «Χημικός πόλεμος» στο πεδίο πληροφοριών

Η αναζωπύρωση της κατάστασης γύρω από τη Συρία είναι βασισμένη στην παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγορεί για αυτό τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. «Το ακάθαρτο παιχνίδι» στο πεδίο πληροφοριών στρέφεται, μεταξύ άλλων, και εναντίον της Ρωσίας.
Ταυτόχρονα διαστρεβλώνεται εσκεμμένα τόσο η πολιτική της Μόσχας, όσο και η ιστορία των σχέσεών της με τη Συρία. Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε έντονα αυτή την εκστρατεία.

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν από τους υποστηρικτές του στρατιωτικού χτυπήματος κατά της Συρίας, χαρακτηρίστηκαν από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών ως «αναληθή, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». Στη γλώσσα της διπλωματίας, αυτό σημαίνει συνήθως «ψέμα». Με αυτό τον τρόπο ακριβώς, κατά τη γνωμη των εμπειρογνωμόνων της Ρωσιας προετοιμάζεται το έδαφος για στρατιωτική επιχείρηση κατά της επίσημης Δαμασκού.

Ταυτόχρονα αγνοούνται πλήρως τα συμπεράσματα των Ρώσων ειδικών, που ερεύνησαν τα δείγματα που είχαν παρθεί από τα προάστια του Χαλεπίου. Όπως ανακοινώθηκε, στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, χρησιμοποιήθηκε χημική ουσία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και στρατιωτών της Συρίας, - υπενθύμισε, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντρ Λουκασέβιτς.
- Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκε με παράκληση των συριακών Αρχών σε πιστοποιημένο από τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων ρωσικό εργαστήριο, στις 9 Ιουλίου, παραδόθηκαν στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ σε σχέση με τη αίτηση που είχε υποβληθεί στον τελευταίο από τη Συρία για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.
Οι Ρώσοι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι το σαρίν που είχε χρησιμοποιηθεί δεν είχε κατασκευαστεί βιομηχανικά. Τα πυρομαχικά είναι επίσης πρόχειρης κατασκευής. Ως προς όλες τις παραμέτρους τους ταιριάζουν στα αεριωθούμενα μη κατευθυνόμενα βλήματα, που κατασκευάζονται στο βόρειο τμήμα της Συρίας από τους άντρες της λεγόμενης ταξιαρχίας Bashair Al-Nasr. Εκτός απ’ αυτό, για την πυροδότηση είχε χρησιμοποιηθεί η εκρηκτική ουσία RDX. Η ουσία αυτή δεν χρησιμοποιείται στα στρατιωτικά χημικά πυρομαχικά.

Ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς διέψευσε επίσης τις δηλώσεις του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι, που δήλωσε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε δήθεν άμεση σχέση με την απόκτηση χημικών όπλων από τη Συρία. Ο Αλεξάντρ Λουκασέβιτς τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η δημιουργία της χημικής βιομηχανίας της Συρίας στα χρόνια 1970-1980 βασιζόταν στις δυτικές και όχι στις σοβιετικές τεχνολογίες, καθώς επίσης και στις προμήθειες χημικών ενώσεων, μαζί και διπλού προορισμού από τις δυτικές χώρες.

Επιμένοντας στη διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί και πολιτικοί κάνουν κάποτε δηλώσεις, οι οποίες διαστρεβλώνουν πλήρως την πραγματικότητα. Το Πεντάγωνο, για παράδειγμα, χρειάστηκε να ανακαλέσει τα λόγια του ίδιου του επικεφαλής του Τσακ Χέιγκελ. Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας πριν από δύο ημέρες στο Κογκρέσο, είπε ότι στο έδαφος της Συρίας υπάρχουν μεγάλες ποσότητες χημικών όπλων, που είχαν δήθεν σταλεί από τους Ρώσους. Την Πέμπτη, ο γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ δήλωσε ότι ο Τσακ Χέιγκελ δεν έχει κατανοηθεί σωστά. Δεν εννοούσε, όπως αποδείχτηκε, «τα χημικά όπλα, αλλά το συμβατικό στρατιωτικό εξοπλισμό».

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Εξωτερικών της Γερουσίας του Κογκρέσου των ΗΠΑ με δέκα ψήφους υπέρ και επτά κατά ενέκρινε το ψήφισμα που να εξουσιοδοτεί το στρατιωτικό χτύπημα κατά της Συρίας. Ο Λευκός Οίκος, ωστόσο, περίμενε πιο σημαντική υπεροχή. Το έγγραφο προτείνει ένα προσωρινο 60 ημερών χρονικό περιθώριο διεξαγωγής στρατιωτικής επιχείρησης και την απαγόρευση της χρήσης των χερσαίων δυνάμεων. Η ψηφοφορία της Γερουσίας στην πλήρη της σύνθεση δεν θα γίνει νωρίτερα από την 9η Σεπτεμβρίου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]