Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η «ανησυχία» της Παγκόσμιας Τράπεζας για τους λαούς και το «αβγό του Κολόμβου»



Πληροφορηθήκαμε από δύο ξένες πηγές, τις ιστοσελίδες Sofia Globe και Balkans.com ότι...

  • Η τράπεζα της παγκοσμιοποίησης προειδοποιεί τις χώρες – θύματα για… το οξύ δημογραφικό τους πρόβλημα 
  • Ως «βόμβα έτοιμη να εκραγεί» περιγράφει το δημογραφικό πρόβλημα της Βουλγαρίας η Παγκόσμια Τράπεζα
Η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποίησε αυστηρά την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, υπογραμμίζοντας ότι το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα πρόκειται να έχει άμεσες και σοβαρές συνέπειες στην οικονομία της. 


Μεταξύ 1950 και 1990 [λέει], ο πληθυσμός της Βουλγαρίας αυξήθηκε από 7.3 εκατομμύρια σε 8.8 εκατομμύρια, και μετά σημείωσε πτώση στα 7.5 εκατομμύρια μέσα στο μισό χρονικό διάστημα, το 2010.

Το «αβγό του Κολόμβου»

Ως αιτίες της αργής αύξησης του πληθυσμού στην τεσσαρακονταετία μεταξύ 1950 και 1990 εντοπίζονται η υπογεννητικότητα, η αποδημία σε άλλες χώρες και η υψηλή θνησιμότητα, οι ίδιες ακριβώς αιτίες που προκάλεσαν την μείωσή του στην εικοσαετία 1990- 2010.

Η έκθεση της Τράπεζας συνιστά την αύξηση του εργατικού δυναμικού της χώρας μέσω ενθάρρυνσης του γυναικείου πληθυσμού, των ηλικιωμένων και των νέων να ενταχθούν σε αυτό, αλλά και αυτό από μόνο του δεν θα επαρκούσε για να ανατρέψει την πτωτική τάση. 

Για τον λόγο αυτό συνιστά στη Βουλγαρία «να μειώσει το ποσοστό αποδημίας των Βουλγάρων σε άλλες χώρες, να ενθαρρύνει τους ομογενείς Βούλγαρους του εξωτερικού να επιστρέψουν καθώς και να προσελκύσει μετανάστες από άλλες χώρες»!

Η Παγκόσμια Τράπεζα πρότεινε επίσης:

- να εξισωθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών, το οποίο θα πρέπει να είναι στα 65 χρόνια, 
- να αποφευχθούν οι περαιτέρω αυξήσεις συντάξεων, καθώς και 
- να μειωθεί η άδεια μητρότητας από 410 ημέρες σε ένα χρονικό διάστημα που πλησιάζει το κατώτερο όριο που υπαγορεύει ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας, δηλ. 98 ημέρες. 

Τι θα σημάνουν όλα αυτά για την Ελλάδα ή τι μπορεί να σημαίνουν για το αμφίβολο αύριο της χώρας, αφού όλα δείχνουν πως στο πειραματόζωο "Ελλάς" εφαρμόζονται ήδη σχεδόν όλα τα προοτεινόμενα από την Παγκόσμια Τράπεζα;

Φυσικά γνωρίζουν οι διεθνείς οργανισμοί πως στην Ελλάδα φορολογούνται τα παιδιά και πως δεν υπάρχει κανένα μέτρο αντιμετώπισης της γήρανσης του πληθυσμού (άρα και της μείωσης της εργατικής παραγωγής), τοποθετώντας την χώρα σε κατάσταση ενός εφιαλτικού δημογραφικού και οικονομικού σπιράλ, που εφαρμόζεται χωρίς να έχει ούτε ίχνος λογικής. 

Υπάρχει κάποιος υπεύθυνος σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να εγγυηθεί -ακόμη και με την ζωή του-, θέτοντας συγκεκριμένα χρονικά όρια, για την επανάκαμψη της χώρας, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται πως κυβερνάται από διεθνείς τραπεζίτες, από ξένα funds και ηγέτες άλλων κρατών;

Πώς είναι, άραγε, δυνατόν, όταν προγραμματίζεται η απόλυτη ισοπέδωση του κοινωνικού ιστού της χώρας, κάποιοι να ασχολούνται με ελάσσονος σημασίας θέματα, να τα αναβιβάζουν σε μείζονα και να αποπροσανατολίζουν -ατιμώρητοι- έναν ολόκληρο λαό, για τον οποίο αποδέχθηκαν και υπέγραψαν αντ' αυτού την απόλυτη υποτέλεια αλλά και την μεταχείρισή του ως πειραματόζωο;

Και, εν τέλει, ποιά ακριβώς είναι η ανησυχία της Παγκόσμιας Τράπεζας για τους λαούς, όταν η ίδια ως Οργανισμός επιδιώκει και πιέζει αφόρητα κυβερνήσεις κρατών να κάνουν τα αντίθετα από όσα οι επικεφαλείς της Παγκόσμιας Τράπεζας ισχυρίζονται ότι επιθυμούν; Επειδή είναι προφανές πως η Παγκόσμια Τράπεζα ψάχνει για κάποιο άλλοθι έναντι των εγκλημάτων που γίνονται εξ ονόματός της εις βάρος των λαών, ίσως θα ήταν καλύτερα οι υψηλά ιστάμενοι της τράπεζας να καταλάβουν πως αυτογελοιοποιούνται με ανθρωπιστικές ανακοινώσεις και συστάσεις, αφού το κανονικό της πρόσωπο είναι ήδη γνωστό και όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. 

Τέλος, η πρόταση για μετακινήσεις λαών προς χώρες που γηράσκουν αν μη τι άλλο είναι η μέγιστη απόδειξη του "κοκτέιλ εθνών" που επί της ουσίας επιθυμούν και εύχονται διακαώς όλοι εκείνοι που θέλουν να χτίσουν την σύγχρονη Βαβέλ, έχοντας εξασφαλισμένη την ανομοιότητα στην κουλτούρα -άρα και στην επικοινωνία- των λαών, η οποία θα λειτουργεί και ως τροχοπέδη για την οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής της κυριαρχίας των ισχυρών του πλανήτη, μέσα από ένα παγκοσμιοποιημένο καθεστώς της Νέας Τάξης Πραγμάτων...

Κωνσταντίνος

Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. Τα μεγαλύτερα θύματα του Β' παγκόσμιου ήταν οι Ορθόδοξοι λαοί. Αναζητήστε πηγές και αθροίστε νεκρούς. Συγκρίνετε το χθες με το σήμερα. Η Κοινωνία των Εθνών έγινε ΟΗΕ, Παγκόσμια Τράπεζα και ΔΝΤ. Δείτε ποιοι ίδρυσαν την ΕΕ. Η παγκοσμιοποίηση έχει ξαναπάρει φόρα και γκρεμίζει τα πάντα, αλλά ως πότε; Το θάρρος και η συμπόνοια να μη μας εγκαταλείψουν και δεν θα την αφανίσουν την πατρίδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παγκοσμια τραπεζα ...,Νατο ...,δντ ... ΕΕ..., Ευρω... ,....,....,....
    Διαφορετικά προσωπεία των rothschilds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τερατώδη υποκείμενα... τολμούν να προτείνουν λύσεις στα εγκλήματά τους. Ποιος προώθησε εκατομμύρια λαθρομετανάστες στην Ευρώπη; Ποιος τους συντηρεί για να μην προωθηθούν πίσω στις χώρες τους; Ποιος κλείνει τα νοσοκομεία και τα σχολεία σήμερα; Ποιος μας παίρνει το ψωμί μέσα από το στόμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι αμαρτίες μας και ο δρόμος της ασωτιας που Α-σοφά , πήραμε .....
    Πατρις Θρησκεία Οικογένεια , οι πυλώνες μας . Αυτά προδοσαμε και η ύβρις έφερε την Νεμεση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλληνας και Χριστιανός απλά δεν γίνεται.

      Διαγραφή
    2. Έχεις σοβαρό κόλλημα, μα το Δία!

      Διαγραφή
    3. Ελληνισμος και Χριστιανισμος ειναι ενα και το αυτο .
      Δεν γνωριζεις και γι' αυτο μην απαντας .Η γνωμη σου ειναι μηδενικης αξιας .Αλλα κυριως προπαγανδα του εχθρου .Οποτε καλη μετανοια . Βρες Πνευματικο . ΦΙΛΙΚΑ .

      Διαγραφή
  5. Ανωνυμε 2:57 τα ειπες ολα. Ομως η Πορτα δεν εκλεισε, υπαρχει δυνατοτητα μετανοιας, Ποσοι θα το κατανοησουν πριν κλαψουν πανω σε φρεσκοσκαμενους ταφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι η πόρτα της μετανοίας δεν κλείνει ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]