Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΟΗΕ: Σε δύο εβδομάδες η ανάλυση των δειγμάτων

Διπλωματικές πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ενημέρωσε και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ότι μπορεί να απαιτηθούν δύο εβδομάδες ή και περισσότερο, για να εξαχθούν τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων, που συγκέντρωσαν οι επιθεωρητές του διεθνούς οργανισμού στη Συρία.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ τα ανέφερε αυτά, στους εκπροσώπους της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στη Νέα Υόρκη, δήλωσαν στο Ρόιτερς διπλωματικές πηγές, οι οποίες ζήτησαν να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας τους.

Τα δείγματα συγκεντρώθηκαν από τους ειδικούς απεσταλμένους των Ηνωμένων Εθνών στο χώρο, όπου σύμφωνα με τις ενδείξεις, έγινε η επίθεση με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή Reuters, AFP, ANA-MPA

Σχόλιο ιστολογίου: Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως ο έλεγχος των περιοχών και η λήψη των δειγμάτων από τους ειδικούς του ΟΗΕ έγινε υπό την πλήρη παρακολούθηση, καθοδήγηση, αλλά και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ισλαμοφασιστών, οι οποίοι υπεδείκνυαν τους τόπους, τους χώρους και τους ανθρώπους με τους οποίους συνομιλούσαν οι ειδικοί του ΟΗΕ και από τους οποίους έπαιρναν δείγματα. Δηλαδή, τα συγκεκριμένα δείγματα ενδέχεται να είναι και προϊόν εξαπάτησης του ΟΗΕ, αφού λήφθησαν υπό το καθεστώς πιέσεων.
Οι αναλύσεις των δειγμάτων θα καθυστερήσουν και θα δώσουν την ευκαιρία για να υλοποιηθούν όλες οι κινήσεις των δύο πλευρών, είτε σε διπλωματικό είτε σε στρατιωτικό επίπεδο. Αυτή η καθυστέρηση ίσως και να μην γίνει αποδεκτή από την πλευρά των ΗΠΑ, αλλά ενδέχεται και να επηρεάσει χώρες της δύσης για να στηρίξουν (μέσα από τις κατάλληλες "ενημερώσεις") τις Ηνωμένες Πολιτείες στο εγχείρημά τους κατά της Συρίας. Ταυτόχρονα, η Μόσχα κερδίζει χρόνο, για να κάνει τις δικές της διπλωματικές κινήσεις και επαφές, ενώ αναμένεται πως στο ενδιάμεσο διάστημα των δύο εβδομάδων και αναλόγως των εξελίξεων, θα υπάρξουν και στρατιωτικές κινήσεις από την πλευρά της Ρωσίας. 
Αυτές οι δύο εβδομάδες δίνουν ένα πλεονέκτημα σε όλες τις πλευρές και ιδιαίτερα στον τομέα των πληροφοριών, αφού οι ΗΠΑ επιθυμούν "χειρουργικά" χτυπήματα κατά της στρατιωτικής άμυνας της Συρίας, αλλά και κατά στόχων υποδομών, ενώ είναι βέβαιο πως θα επιχειρηθεί ένας συντονισμός κινήσεων των ισλαμοφασιστών και των ομάδων της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών, έτσι ώστε να καταληφθούν περιοχές της Συρίας για να προταθεί μία τελική πολιτική λύση είτε για απομάκρυνση του Άσαντ και αλλαγή της συριακής κυβέρνησης, είτε για καντονοποίηση της Συρίας με έμφαση στις περιοχές από όπου περνούν προς την Μεσόγειο οι αγωγοί ενέργειας του Ιράν. 
Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κύριος στόχος των ΗΠΑ είναι ο έλεγχος των συγκεκριμένων αγωγών και η -κατά το δυνατόν- παύση λειτουργίας τους ή η μη συχνή λειτουργία των συγκεκριμένων ενεργειακών οδών, οι οποίες και απειλούν τις ενεργειακές αμερικανικές επενδύσεις που σαν σκοπό έχουν την τροφοδοσία της Ευρώπης.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]