Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόκληση για όλο τον κόσμο η επίθεση με χημικά στη Συρία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ομπάμα

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαρακ Ομπάμα δήλωσε ότι η επίθεση με χημικά όπλα που σημειώθηκε στη Δαμασκό είναι μια “πρόκληση” για όλο τον κόσμο και απειλεί όχι μόνο τα αμερικανικά συμφέροντα αλλά και τις συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως την Ιορδανία και το Ισραήλ.

Μιλώντας από το Λευκό Οίκο πριν από τη συνάντησή του με τους προέδρους της Εσθονίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας, ο Ομπάμα τόνισε ότι ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί να ρίχνονται χημικά εναντίον γυναικών και παιδιών. Η έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την υπόθεση αυτή που δόθηκε νωρίτερα σήμερα στη δημοσιότητα ανέφερε ότι οι νεκροί από την επίθεση φτάνουν τους 1.429 και σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς είναι παιδιά.

Επανέλαβε ότι δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση όσον αφορά την απάντηση που θα πρέπει να δοθεί στη Συρία για το θέμα αυτό καθώς ακόμη διαβουλεύεται με το Κογκρέσο και τις συμμαχικές χώρες και έκανε λόγο για μια ενέργεια σε “περιορισμένη κλίμακα”, αποκλείοντας την αποστολή χερσαίων δυνάμεων.

Ο Ομπάμα πρόσθεσε επίσης ότι θα προτιμούσε να υπάρξει μια αντίδραση από τη διεθνή κοινότητα και εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να καταλήξει σε μια απόφαση παρά τη σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων από την πλευρά της Δαμασκού. Υποστήριξε επίσης ότι η ανυπαρξία αντίδρασης στέλνει το μήνυμα ότι οι διεθνείς κανόνες δεν έχουν κανένα νόημα και τόνισε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πιστεύουν ότι κάτι πρέπει να γίνει για την κατάσταση στη Συρία αλλά “κανείς δεν θέλει να το κάνει”.

Εξάλλου, οι πρόεδροι της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και των Ηνωμένων Πολιτειών, κάλεσαν την Παρασκευή τη διεθνή κοινότητα, να στείλει ένα «ισχυρό μήνυμα» στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, το οποίο θεωρούν «υπεύθυνο» για τη χημική επίθεση της 21ης Αυγούστου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ”οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να ανεχθεί τη χρήση χημικών όπλων, πρέπει να φέρει προ των ευθυνών του το συριακό καθεστώς και να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για να καταγγείλουν τη χρήση χημικών».

Πηγή White House, AFP, Reuters, ANA-MPA



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]