Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζουν οι Τούρκοι τα «παιχνίδια» τους στη Θράκη


...στο όνομα της ανθρωπιστικής βοήθειας

Ρεπορτάζ : Γιάννης Κοκκινίδης

Συνεχίζεται η προπαγάνδα της Άγκυρας στη Θράκη, φορώντας αυτή τη φορά το μανδύα της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Φορτηγά γεμάτα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης σταλμένα από τη «μητέρα πατρίδα» συνεχίζουν και οργώνουν τη βορειοανατολική Ελλάδα.

Οι χορηγοί που στέλνουν τη βοήθεια στη συγκεκριμένη περιοχή που είναι «στοχευμένη» και προβάλλονται είναι: το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, o δήμος Κωνσταντινούπολης, ο φορέας ΤΙΚΑ (κρατικός φορέας πολιτικής μέσω πολιτισμού, π.χ. επισκευές οθωμανικών μνημείων τζαμιών και άλλων στα Βαλκάνια) κ.α.

Με τέτοιους χορηγούς είναι σαφές πως φυσικά και δεν πρόκειται για οργάνωση του δήμου Μπαϊράμπασά όπως επίσημα λέγεται.

Και οι συνειρμοί που αυτόματα γίνονται στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης είναι ότι «η Ελλάδα μας πνίγει στους φόρους, δουλειές δεν έχουμε είμαστε σε απόγνωση και η Τουρκία είναι στο πλευρό μας, ενδιαφέρεται για μας και συνεχώς στέλνει βοήθεια...».

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το μόνο που κάνει είναι να επικαλείται διεθνείς συνθήκες, αλλά αυτό αρκεί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα σχέδιο που ακολουθείται πιστά έχει χαραχθεί με στρατηγική, χρηματοδοτείται με τεράστια ποσά και στηρίζεται από το σύνολο των Τούρκων πολιτικών.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και κάποια στιγμή θα διαμορφωθούν έτσι τα πράγματα που θα είναι αργά για κάθε είδους αντίδραση και για αναγνώριση λαθών.

Η ιστορία έχει δείξει ότι όποτε μία χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση κινδυνεύει από γεωπολιτική αποσταθεροποίηση.


Σχετικές φωτογραφίεςΠηγή: Νewpost
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]