Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θυμάται τις εξαγγελίες του ο κ. Σαμαράς;

Γράφει ο Παν. Γ Γεωργόπουλος
Ταξίαρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α.

Είναι Μάιος 2012, ο κ. Σαμαράς έχει χάσει τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δεν μπόρεσε να κατακτήσει την εξουσία που τόσο επιθυμούσε, με στόχο όμως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, θέλει να βάλλει σε ενέργεια τα μεγάλα μέσα, τις μεγάλες υποσχέσεις ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία θα τα διορθώσει όλα. Το βήμα του δόθηκε 31 Μαΐου στο ΕΒΕΑ. Εξήγγειλε τα 18 σημεία επαναδιαπραγμάτευσης στο Μνημόνιο.

Ο ταλαιπωρημένος κόσμος έφαγε για άλλη μια φορά το παραμύθι όπως κάνει άλλωστε τα τελευταία 30 χρόνια, πίστεψε ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός θα τον έσωζε και τον ψήφισε, τον έκανε πρωθυπουργό της Ελλάδος με την στήριξη βέβαια του ΠΑΣΟΚ (με το οποίο ποτέ δε θα συγκυβερνούσε!!!) και της ΔΗΜΑΡ.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε, άραγε ο κ. Σαμαράς θυμάται ότι είχε πάει στο ΕΒΕΑ στις 31 Μαΐου 2012; γιατί τις εξαγγελίες σίγουρα τις έχει ξεχάσει, σήμερα όμως θα του θυμίσω μερικές από αυτές, τις υπόλοιπες άλλη φορά.

Τι εξήγγειλε ο πολιτικός που εκλέγεται στη Μεσσηνία; «Αφού σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος της χρονιάς (2012), στο Α’ εξάμηνο του 2013 μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 θέσεις εργασίας (ιδιωτικός τομέας) πέρα από εκείνες που θα προκύψουν από τα ευρωομόλογα έργων (κι άλλες!!!!). Επίσης θα αναζητήσω επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη».

Τελικά όχι μόνο δεν κατάφερε να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά ούτε καν να σταθεροποιήσει την ανεργία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στις 31 Ιουλίου 2013 η Eurostat, η ανεργία αυξήθηκε σε σχέση με το 2012, από 23,1% (Απρ 2012) πήγε στο σε 26,9% (Απρ 2013).

Όσο για τις επενδύσεις που θα αναζητούσε; μετά τα αγωνιώδη ταξίδια του, αυτό που κατάφερε ήταν να πουληθούν δύο νησιά (τεράστια επιτυχία!!!), να πάρει υποσχέσεις από τους Κινέζους να λειτουργήσουν εμπορευματικό σταθμό στον Πειραιά και ότι θα κατασκευαστεί αγωγός φυσικού αερίου που θα λειτουργήσει; το 2019. Επιτεύγματα για βραβείο GUINESS
Υποσχέθηκε την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, στα επίπεδα του 2009 καθώς και των ειδικών επιδομάτων.
Όχι μόνο δεν τις αποκατάστησε, αλλά, μελετάται για το 2013 να υπάρξει μηνιαία μείωση 15 ευρώ στις χαμηλές συντάξεις των 486 ευρώ, για 2.851.200 χαμηλοσυνταξιούχους και μηνιαία περικοπή 10 ευρώ στους 776.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ των 360 ευρώ (όλοι οι παραπάνω προνομιούχοι!!). Ούτως ώστε να συγκεντρωθούν 613.216.000 ευρώ ετησίως.
Όσον αφορά τα επιδόματα μια από τα ίδια, όχι μόνο δεν επανήλθαν στα επίπεδα του 2009 αλλά πολλοί δικαιούχοι θα μείνουν χωρίς πολυτεκνικά και τριτεκνικά επιδόματα, αφού τα επιδόματα θα δίνονται πλέον βάσει των συνολικών εισοδημάτων.
Υποσχέθηκε, επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια και επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που δεν δικαιούνταν κανένα βοήθημα. «Σε αυτά τα επιδόματα θα δώσω την μεγάλη προσωπική μάχη!!!!!», ανέφερε χαρακτηριστικά
Τι έγινε τελικά; Δεν έδωσε καμία μάχη. Το επίδομα ανεργίας, όχι μόνο δεν επεκτάθηκε στα δύο χρόνια, αλλά μειώθηκε και οι προϋποθέσεις χορήγησης έγιναν πιο δύσκολες. Όσον αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, οι δικαιούχοι δεν θα ξεπεράσουν το 5% των επιχειρήσεων που έβαλαν λουκέτο από το 2011, που ανέρχονται σε 120.000 (Eurostat) και οι προβλέψεις για το 2013 είναι εφιαλτικές αφού αναμένεται να κλείσουν περισσότερες από 61.000 επιχειρήσεις.

Υποσχέθηκε να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

Τι έγινε; Το γνωρίζουμε όλοι, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, πάνε στον κατήφορο αφού μειώθηκαν 10,1% το Α΄ τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2012 (ΕΛΣΤΑΤ). Η πτώση αυτή έφτασε τους μισθούς στα προ του 2006 επίπεδα, αλλά δεν τελειώνει εδώ, το ΔΝΤ προβλέπει νέες μειώσεις 7% για το 2013 και 1,5% το 2014.

Και αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει τηρήσει καμία προεκλογική του δέσμευση και έχει φθάσει την ζωή των Ελλήνων στην εξαθλίωση, πιστεύοντας, αφού ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα, ότι μας έχει σώσει, να τρομοκρατεί για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό λέγοντας σε συνεδρίαση του Υπουργικού συμβούλιου:

«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, ………. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος».

Πολύ ωραία κ. Σαμαρά, η ευθύνη φεύγει από τις πλάτες της ανίκανης κυβέρνησης σας, και χρεώνετε στην αντιπολίτευση οτιδήποτε μπορεί να προκληθεί, σαν αποτέλεσμα της άθλιας πολιτικής σας που αποσκοπεί στην εξαθλίωση του λαού. Ποιο είναι το σχέδιο σας για την Ελλάδα κ. Πρωθυπουργέ θα μάθουμε επιτέλους; Δυστυχώς για σας, ο λαός επιτέλους καταλαβαίνει ποιος είναι αυτός που τον οδηγεί στην αναταραχή και στην κοινωνική έκρηξη. Εσείς και η πολιτική σας.

Επικοινωνία με τον συντάκτη e-mail georgopan@yahoo.gr
-->
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]