Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Βραχιολάκι" έναντι 1.500 € στους κρατούμενους φυλακών


Προφυλακισμένοι, αδειούχοι και όσοι απολύονται υπό όρους είναι οι κατηγορίες για το σύστημα γεωεντοπισμού. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», το σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει την εφαρμογή του συστήματος σε όλες τις ελληνικές φυλακές για τρεις κατηγορίες κρατουμένων.

Το σύστημα του γεωεντοπισμού αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά τις φυλακές καθώς σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικ. Κανελλόπουλο, υπολογίζεται «να υποβάλουν αιτήσεις για χρήση του συστήματος περί τους 2.500 κρατουμένους».

Το σύστημα κοστίζει περί τα 1.500 ευρώ και τη δαπάνη θα επιβαρύνεται ο ίδιος ο κρατούμενος, εκτός των περιπτώσεων που οι αρμόδιες δικαστικές αρχές κρίνουν ότι αδυνατεί οικονομικά. 

Στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ρητά εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου κρατούμενοι, υπόδικοι και κατάδικοι, για σεξουαλικά εγκλήματα, βιασμούς, ανθρωποκτονίες που διαπράχθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα, εγκλήματα που διώκονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο ή τη νομοθεσία για το οργανωμένο έγκλημα.

Από την άλλη, δεν εξαιρούνται όσοι βρίσκονται στις φυλακές, διωκόμενοι ως καταχραστές του Δημοσίου για οικονομικά εγκλήματα, τις γνωστές υποθέσεις κρατικής διαφθοράς και οικονομικών σκανδάλων.

Οι δικαστικές αρχές που ορίζονται ως αρμόδιες για την εφαρμογή του μέτρου, είναι ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στις περιπτώσεις των προφυλακίσεων, που θα αποφασίζουν αν πρέπει ο κρατούμενος να μείνει εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους και με το «βραχιολάκι» και το δικαστικό συμβούλιο στις περιπτώσεις των αδειούχων κρατουμένων και εκείνων που απολύονται με όρους.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδος στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.






Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]