Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παγκόσμιος συναγερμός από ΗΠΑ και ΕΕ για Ραμαζάνι και Αλ-Κάιντα

  • Κλείνουν πρεσβείες στην Υεμένη στις 4 και 5 Αυγούστου για λόγους ασφαλείας 
  • Ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο
Παγκόσμιο συναγερμό έχουν σημάνει οι ΗΠΑ, προειδοποιώντας για τρομοκρατικές επιθέσεις της Αλ-Κάιντα εντός του Αυγούστου. Για το λόγο αυτό το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο και ιδιαιτέρως για τις χώρες της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διέταξε την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας να λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των Αμερικανών», ενώ ήδη ευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία κλείνουν τις πρεσβείες τους στην Υεμένη. 

Ο Ομπάμα «θα συνεχίσει να ενημερώνεται τακτικά» για τις εξελίξεις, διαβεβαίωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ-Κάιντα εντός του Αυγούστου, ιδίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρει ότι οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του αφήνουν να εννοηθεί ότι η Αλ-Κάιντα και οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί της, συνεχίζουν να σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές, όπως στην αραβική χερσόνησο. Για το λόγο αυτό προειδοποιεί για ενδεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς και σε άλλες τουριστικές υποδομές.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η έκδοση ταξιδιωτικής οδηγίας βασίστηκε στις ίδιες πληροφορίες που οδήγησαν και στην απόφαση να κλείσουν σήμερα, Κυριακή, 21 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ για λόγους ασφαλείας και πολλοί αναλυτές συσχετίζουν την τρομοκρατική απειλή με την μουσουλμανική γιορτή του Ραμαζανιού.

Όπως ανακοινώθηκε, κλειστές θα παραμείνουν επίσης στις 4 και 5 Αυγούστου οι πρεσβείες της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Σαναά της Υεμένης.


«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για την κατάσταση όσον αφορά την ασφάλεια κατά τις τελευταίες ημέρες του Ραμαζανιού, πριν από το Αΐντ», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βρετανικό Φόρεϊν Όφις.

Ο συναγερμός λήγει, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στις 31 Αυγούστου. Παγκόσμιο συναγερμό έχει σημάνει και η Interpol, επικαλούμενη τις πρόσφατες αποδράσεις εκατοντάδων τρομοκρατών από φυλακές σε 9 χώρες, μεταξύ των οποίων το Ιράκ, η Λιβύη και το Πακιστάν που συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.


Πηγή: Έθνος




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]