Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέφυγε το πρωτογενές έλλειμμα


  • Η τρύπα στα ταμεία γίνεται άβυσσος 
  • Τι δείχνουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
Όσο η λύση δεν ζυγώνει τόσο ...η «τρύπα» μεγαλώνει! Από το προσωρινό τρικ των 1-2 μηνών πρωτογενούς πλεονάσματος το Κράτος πέρασε και πάλι σε πρωτογενές έλλειμμα. Αυτά είναι τα στοιχεία για την Γενική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους, που επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι η δημοσιονομική μάχη θα έχει πραγματικά χαθεί εδώ και πολύ καιρό και απλά το Κράτος μοιάζει με «γάτα που κυνηγάει την ουρά της».

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το πρωτογενές έλλειμμα με τη συμπλήρωση του 5μήνου διαμορφώθηκε στα 830 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 629 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ωστόσο λόγω της πολύ μικρότερης δαπάνης για τόκους, το Έλλειμμα φέτος συγκρατήθηκε στα 3,879 δισ ευρώ έναντι 8,080 δισ ευρώ πέρσι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Κρατικός Προϋπολογισμός, καθώς λόγω των πληρωμών για την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου, καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 3,761 δισ. ευρώ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]