Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ΕΕ απειλεί να «παγώσει» την εκταμίευση της δόσης για τρεις μήνες




Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σε πολύ επικίνδυνο πείραμα -"Οικονομικό ΝΑΤΟ"- που σχεδιάζεται ως προθάλαμος της παγκόσμιας κυβέρνησης
  • Ευρωπαίος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η δόση δεν θα καταβληθεί αν δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την Παρασκευή 
  • Σύμφωνα με το Reuters με την τρόικα έχει επιτευχθεί συμφωνία για όλα εκτός από το Δημόσιο
Αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας, όπως αυτές έχουν τεθεί. Αν δεν υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα μέχρι την Παρασκευή, η δόση δεν θα καταβληθεί για τρεις μήνες, προειδοποίησε σήμερα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως είπε, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει τρίμηνο χρηματοδοτικό πάγωμα, εκτός και αν η Αθήνα πείσει τους δανειστές ότι βρίσκεται στη σωστή τροχιά για την επίτευξη των στόχων στις μεταρρυθμίσεις.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι η χώρα δεν χρειάζεται το σύνολο της δόσης για τους επόμενους δυο μήνες, ενώ σημείωσε πως είναι πιθανό αν σπάσει σε υπο-δόσεις.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να αποφασίσουν επί του ζητήματος την Δευτέρα, κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Πάντως, ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτήρισε «αστείο» το όλο θέμα επισημαίνοντας ότι έχει κλείσει από χθες με τη δήλωση του εκπροσώπου της Κομισιόν Σάιμον Ο' Κόνορ.

Συμφωνία με την τρόικα για όλα εκτός από το Δημόσιο

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters επικαλέστηκε δηλώσεις αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα αναμένει συμφωνία σε όλα τα θέματα με την τρόικα, εκτός από το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο αξιωματούχος, που σύμφωνα με το Reuters, θέλησε να κατευνάσει τους φόβους όσον αφορά στο τι θα μπορούσε να συμβεί αν η Ελλάδα δεν λάβει τη νέα δόση, είπε ότι στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

Σύμφωνα με την εν λόγω πηγή πάντως, η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί.

«Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
"Ψυχρός πόλεμος..."


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]