Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη περιορίζουν τις στρατιωτικές δαπάνες, η Ρωσία, αντίθετα, τις αυξάνει. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, η χρηματοδότηση του αμυντικού τομέα θα αυξάνεται με 20% κατά μέσο όρο το χρόνο και θα αγγίξει το ποσό ρεκόρ των 104 δις δολαρίων το 2016, αντί 64 δις το 2013

Η Ρωσία θα επενδύσει στο κρατικό εξοπλιστικό της πρόγραμμα 770 δις δολάρια συνολικά. Για το πού θα πάνε αυτά τα τεράστια ποσά, μιλά ο στρατιωτικός αναλυτής Βλαντισλάβ Σουρίγκιν:

Θα πάνε για προμήθεια τεχνικής και εξοπλισμού, που, μέχρι τώρα, είτε δεν αγοραζόταν είτε αγοραζόταν με το κομμάτι. Η μερίδα του λέοντος θα αναλωθεί για την ανάπτυξη νέων εξοπλισμών.

Το στρατηγικό πρόγραμμα του στρατιωτικού εκσυγχρονισμού της Ρωσίας είναι λεπτομερώς καταρτισμένο ως το 2020. Για παράδειγμα, ήδη μέσα στο 2014, θα εμφανιστεί το πρώτο κρατικό κέντρο μη επανδρωμένων αεροσκαφών και, ένα χρόνο αργότερα, ανάλογα κέντρα θα λειτουργήσουν σε κάθε μία από τις τέσσερεις στρατιωτικές περιφέρειες. Το 2015, πρέπει να εμφανιστεί στο στρατό το νέο άρμα μάχης Τ-99, το 2016 – το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-500. Το 2013, οι ένοπλες δυνάμεις θα παραλάβουν αρκετά υπερσύγχρονα συστήματα Pantsir -C1. Αυτό το θαύμα της αντιαεροπορικής άμυνας έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέχρι και 20 ταυτόχρονα στόχους. Όπου νάναι θα εισέλθει στη γραμμή παραγωγής ένας πύραυλος, του οποίου δεν υπάρχει ανάλογος σ΄όλο τον κόσμο, που μπορεί να πλήξει όχι μόνο τις μη επανδρωμένες πτητικές συσκευές, αλλά ακόμη και τα μαχητικά F22-Raptor.

Παράλληλα με τη στρατιωτική τεχνική, μεγάλο τμήμα των κονδυλίων θα κατευθυνθεί στη βελτίωση των συνθηκών της στρατιωτικής υπηρεσίας. 'Ετσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις εγκαταστάσεις υγιεινής των στρατοπέδων θα προστεθούν, κατά τα επόμενα χρόνια, περίπου 20000 πλυντήρια και ηλεκτρικές σκούπες. Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Αλέξάντρ Βλαντίμιροφ, το κράτος οφείλει να επενδύσει στην αναβάθμιση του έμψυχου δυναμικού:

Αυτή τη στιγμή, το βασικότερο είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα εκπαίδευσης των επαγγελματιών αξιωματικών που θα αντιστοιχεί στις σύγχρονες απαιτήσεις διεξαγωγής του πολέμου. Το κυριότερο είναι να διαπαιδαγωγήσουμε όχι ένα υπάκουο γρανάζι της πολεμικής μηχανής, αλλά έναν άνθρωπο ικανό να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, να παίρνει αποφάσεις, να οργανώνει την υλοποίηση της απόφασης και να είναι υπεύθυνος για τα αποτελέσματά της. Και για το σκοπό αυτό χρειάζονται κονδύλια.

Ακριβώς αυτή η στελέχωση του στρατού αποτελεί ένα από τα πιο επίκαιρα ζητήματα των στρατιωτικών υπηρεσιών. Οι συμβασιούχοι προσελκύονται από συμφέροντα ενυπόθηκα δάνεια και επιπλέον από - υψηλότερες από το μέσο όρο της χώρας - αμοιβές. Για τους μελλοντικούς αξιωματικούς, βασικό ρόλο παίζει η δυνατότητα να αποκτήσουν ανώτατη στρατιωτική κατάρτιση και επαγγελματική μετεκπαίδευση μετά τη θητεία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]