Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για συνεργασία προς τα δεξιά!!!

Είναι καταγεγραμμένο εδώ και αρκετό καιρό πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει την «κορυφή» του, όσον αφορά την προσέλκυση ψηφοφόρων. Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει και τάσεις κάμψεις, ιδιαίτερα μετά τις βοήθειες που πήρε το ΠΑΣΟΚ από στελέχη της ΝΔ (π.χ. Βορίδης με δηλώσεις κατά Α. Παπανδρέου) και τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζονται λόγω της μεγάλης συμμετοχής βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση της διαρχίας Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίες δεν αφήνουν ανεπηρέαστους τους προσφάτως μετακομίσαντες ΠΑΣΟΚους στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δεδομένες και τις εσωκομματικές συγκρούσεις των συνιστωσών που δεν επιθυμούν την κατάργησή τους για να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα από κόμμα συνιστωσών, οι εξελίξεις διαφαίνονται άκρως ενδιαφέρουσες αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνες για τον Αλέξη Τσίπρα, που κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως ο αρχηγός της αριστεράς που μπόρεσε να φτάσει στην «πηγή», αλλά δεν κατόρθωσε «να πιεί νερό».

Αυτά, είναι πολύ σοβαρά στοιχεία για κάποια από τα στελέχη που φαίνεται πως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία προσπάθεια «αλίευσης» ψηφοφόρων από οπουδήποτε είναι αυτό δυνατό να συμβεί.
Κι ενώ όλοι θα ανέμεναν μία προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερά, συνέβη το παράδοξο, δηλαδή να γίνονται (μεμονωμένες όμως) προσπάθειες προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ με τον χώρο της κεντροαριστεράς, της κεντροδεξιάς και της… δεξιάς!
Έτσι, προφανώς ακολουθώντας τα βήματα του Πολύδωρα, γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο «αιρετικός» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ταράζει και πάλι τα νερά με τις τοποθετήσεις του, σε μια εποχή που τα πολιτικά κόμματα αναζητούν νέες συναινέσεις και διερευνούν τις δυνατότητες μεταξύ τους συνεργασιών.

«Δεν αποτελεί για μένα ταμπού να συνεργαστώ με ένα πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ», είπε ο κ. Τατσόπουλος κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα. Και πριν προλάβει να αντιληφθεί πλήρως τι είπε και τι εννοούσε ο συγγραφέας, ο κ. Τατσόπουλος ξαναχτύπησε λέγοντας: «Δεν αποτελεί για μένα ταμπού να συνεργαστώ με ένα σοσιαλιστικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ»...

Μεταφέρει απλώς προσωπικές του απόψεις ή άθελά του μεταφέρει ζυμώσεις και συνεννοήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο ο κ. Τατσόπουλος; Είναι δυνατή πιθανή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο πατριωτικό κομμάτι της ΝΔ που πιθανώς διαφοροποιηθεί από τις κεντρικές επιλογές του κόμματος του κ. Σαμαρά ή μήπως βρισκόμαστε κοντά σε κάποιου είδους συμπόρευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ που αυτοπροσδιορίζονται ως σοσιαλιστικές;

Εμείς μετά από αυτά, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο αγώνας για κατάληψη της εξουσίας δεν δείχνει να διαφέρει πολύ από τον αγώνα που κάνουν τα πρεζόνια για να βρούνε την δόση τους. Είναι διατεθειμένα να κάνουν τα πάντα, αρκεί να αποκτήσουν το πολυπόθητο μέσο που θα τους μεταφέρει σε μία εικονική πραγματικότητα. Είναι γνωστό πως οι ναρκομανείς δεν είναι σε θέση να κυβερνήσουν ή να αναλάβουν ευθύνες. Όμως, τα πρεζόνια της πολιτικής, διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας και των πολιτών… Το πόσο σωστό είναι να συμβαίνει κάτι τέτοιο, το ζούμε όλοι, αφού τα αποτελέσματα της διαχείρισης της εξουσίας από πολιτικά πρεζόνια, τα βιώνουμε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Από μία παρατήρηση της Ελληνικής πολιτικής σκηνής (θεάτρου σκιών), διαπιστώνουμε πως τελικά όλοι βρίσκονται στην ίδια ομάδα και παίζουν σε διαφορετικές θέσεις. Άλλος δεξιά, άλλος κέντρο και άλλος αριστερά. Ο αντίπαλός τους είναι κοινός και είμαστε όλοι εμείς. Μόνο που αυτοί ξέρουν ποιούς έχουν απέναντί τους. Ενώ εμείς, το "πόπολο", νομίζουμε πως τους έχουμε δίπλα μας...
Δυστυχώς, λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στα θέλγητρα της εξουσίας. Μίας εξουσίας που μπορεί να μοιάζει με όμορφη νεαρά που χαμογελά γεμάτη υποσχέσεις, αλλά όταν βρεθούμε στην αγκαλιά της καταλαβαίνουμε πως είναι μια κλασσική πόρνη…


Πηγή Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]