Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν βρίζει τους στρατηγούς της Αιγύπτου

Ο Αμντουλλάχ Γκιούλ παίζει το δικό του παιγνίδι

Παρά το γεγονός ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται εναντίον των στρατηγών της Αιγύπτου για το πραξικόπημα εναντίον του Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ συγχαίρει τον αντικαταστάτη του ανατραπέντος ηγέτη της χώραας.

Εγινε γνωστό από την Αγκυρα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος απέστειλε ευχετήριο μήνυμα στον μεταβατικό ομόλογό του της Αιγύπτου για την εθνική εορτή της χώρας. Οι συνεργάτες του κ. Γκιούλ δικαιολόγησαν το μήνυμα ως μία προσπάθεια να διατηρήσει αλώβητες τις διπλωματικές σχέσεις των δύο κρατών παρά την άρνηση της Άγκυρας να αναγνωρίσει την κυβέρνηση που διαδέχθηκε τον ανατραπέντα πρόεδρο.

Η ανακόινωση έγινε από το γραφείο του κ. Γκιουλ το οποίο ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος απέστειλε μήνυμα συγχαίροντας τον ομόλογό του Άντλι Μανσούρ για την επέτειο της επανάστασης της 23ης Ιουλίου 1952.

«Η τουρκική κυβέρνηση δεν τείνει χείρα προς τη μεγαλύτερη χώρα του Αραβικού κόσμου, όμως κάποιος θα πρέπει να το κάνει. Αυτό είναι το πλέον ελάχιστο από τα πρωτόκολλα που οφείλουμε να τηρούμε», δήλωσε σχετικά με το μήνυμα του Γκιουλ πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση, που δεν θέλησε να κατονομασθεί.

«Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι αμβλύνεται και η στάση της. Οποιαδήποτε τέτοια άμβλυνση θα πρέπει να προέρχεται από την ίδια την κυβέρνηση κι όχι από τον πρόεδρο, ο οποίος έχει κατά βάση συμβολικό ρόλο. Δημοσίως, αυτός δεν αντίκειται στον τόνο, ή την πολιτική της κυβέρνησης», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της τουρκικής κυβέρνησης, που έχει παράλληλες ρίζες με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους του καθαιρεθέντος από τον στρατό Μόρσι, έχουν τρωθεί σημαντικά, καθώς η Άγκυρα διαμηνύει πως δεν πρόκειται να συνεργασθεί με μία κυβέρνηση που δεν αναγνωρίζει.

Πηγή Reuters, ANA-MPA


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]