Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Συνδιάσκεψη των απανταχού Κούρδων για τον καθορισμό κοινής στρατηγικής


Στελέχη κουρδικών οργανώσεων απ' όλο τον κόσμο θα συναντηθούν για να συντονίσουν τις προσπάθειές τους, με στόχο τον καθορισμό κοινής στρατηγικής

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Μπλούμπεργκ», κουρδικές ομάδες από το Ιράκ, την Τουρκία, το Ιράν και τη Συρία, καθώς και Κούρδοι από διάφορες χώρες, σχεδιάζουν να συναντηθούν, μέσα στον επόμενο μήνα, σε μια συνδιάσκεψη που αποσκοπεί στην διαμόρφωση κοινής πολιτικής στάσης έναντι της αυξανόμενης αστάθειας στην περιοχή, όπως τόνισε στο πρακτορείο Κούρδος αξιωματούχος από το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική του συνέντευξη από το Ερμπίλ, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Κουρδικής Κυβέρνησης στο Βόρειο Ιράκ, Kawa Mahmoud, υποστήριξε ότι η συνάντηση θα αποτελέσει «την πρώτη συνδιάσκεψη επί κουρδικού εδάφους και την πρώτη συγκέντρωση κουρδικών κομμάτων και ομάδων από όλο το πολιτικό φάσμα», υπογραμμίζοντας ότι «θέλουμε να ενώσουμε τη φωνή μας και να υιοθετήσουμε μηχανισμούς συντονισμού και αλληλεγγύης». Όπως επισήμανε, μια επιτροπή θα αποφασίσει την ημερομηνία της συνδιάσκεψης, η οποία θα πραγματοποιηθεί πιθανώς τον Αύγουστο στο Ερμπίλ.

Στην ανταπόκριση από το Ντουμπάι, σημειώνεται επίσης ότι οι εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή τροφοδότησαν τις προσδοκίες πολλών Κούρδων για τη δημιουργία του δικού τους κράτους στην περιοχή, που αποκαλούν «Κουρδιστάν» και η οποία περιλαμβάνει περιοχές της ανατολικής Τουρκίας, βόρειας Συρίας, βόρειου Ιράκ και ΒΔ Ιράν

«Η συνδιάσκεψη δεν αποσκοπεί στην θέσπιση μιας κοινής κεντρικής ηγεσίας, αλλά στην ενοποίηση των θέσεών μας έναντι των περιφερειακών ταραχών» υποστήριξε ο Kawa Mahmoud, προσθέτοντας ότι «η καθεμία από τις τέσσερις κουρδικές περιοχές διαθέτει τα δικά της ξεχωριστά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι αμοιβαίως σεβαστά, χωρίς να υπεισερχόμαστε ο ένας στις υποθέσεις του άλλου. Οι κουρδικοί πληθυσμοί είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν την μοίρα τους στις αντίστοιχές τους χώρες».


Πηγή: Κέρδος  με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]