Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Χρυσή Αυγή είναι αποτέλεσμα των αποτυχημένων πολιτικών

Με κίνδυνο και να κουραστώ και να κουράσω καταθέτω εκ νέου την άποψη η οποία και νομοτελειακά έχει αποδειχθεί ορθή πως κάθε κοινωνικό φαινόμενο δεν μπορεί να απογυμνώνεται απο την ιστορικότητα του.Το Νεοφασιστικό και Νεοναζιστικό κίνημα στην Ελλάδα γεννήθηκε και ανδρώθηκε στον χώρο της Δεξιάς , αποτέλεσε δε και αποτελεί βραχίονα άσκησης πολιτικής ξένων κέντρων και εξωθεσμικών παραγόντων. Ιστορικά ο ρόλος του ήταν η αλλοίωση της Λαϊκής Εντολής και την υπηρέτησε τυφλά με την δράση του σε αγαστή συνεργασία με το Κράτος της Δεξιάς και με τα Ανάκτορα.Μην θεωρηθεί δε ότι τούτο εξέλειπε με την παλινόρθωση της Δημοκρατίας γιατί απλά δεν ευσταθεί.Ούτε να θεωρηθεί ότι δεν υπήρξαν και πολιτικοί Αρχηγοί της Ν.Δ. οι οποίοι και κινούνταν στις παρυφές της Ακροδεξιάς. Όλως τυχαίως ο λαλίστατος Κος Βορίδης ξέχασε το όνομα Ευάγγελος Αβέρωφ, ναι τον μεγάλο Έλληνα Γεφυροποιό τον εκ των δραστών της παράδοσης του 37% του Ελληνικού Κυπριακού εδάφους Τουρκία

Τα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά της Ελληνικής Κοινωνίας δίνουν ένα 27 % της εκλογικής δύναμης στο νεοναζιστικό μόρφωμα.Γεωγραφικά η κατανομή της εκλογικής δύναμης της δείχνει και την ιστορικότητα της.Το 41% των ψηφοφόρων της προέρχεται απο την Ν.Δ.Παράλληλα ισχυρά ερείσματα στον κρατικό μηχανισμό το δε κράτος πιο ιερό ως θεσμός και απο το Εθνος και το δημοκρατικό πολίτευμα ακατάλληλο να το διαχειριστεί.Οσοι διακατέχονται απο εμφυλιακά και μετεμφυλικά σύνδρομα κινούνται στις παρυφές της Χ.Α. και η Ν.Δ. έχει άφθονο δυναμικό τέτοιας μορφής.

Απο εκεί και πέρα ένα Έθνος επιζεί και εκπληρώνει την ιστορική του αποστολή όταν η Εθνική συνείδηση έχει σφυρηλατηθεί στην βάση του Δημοκρατικού Πατριωτισμού.Άλλο Εθνικισμός, Άλλο Πατριωτισμός ,Άλλο Εθνισμός.Οι Ακροδεξιοί είναι Εθνιστές, Πιστεύουν στα ιδεώδη του Έθνους εντούτοις ηθελημένα δεν αγωνίζονται γι’αυτά .Βασική συνθήκη για να δρά θετικά κάποιος υπέρ του Εθνους του είναι η επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης, της μέγιστης δυνατής κοινωνικής συνοχής σε επίπεδο κοινωνίας, ο σεβασμός στο Σύνταγμα κα ιτους Νόμους τους Κράτους σε επίπεδο ατομικό και συλλογικό και με μια συμπεριφορά βαθειά δημοκρατική σε επίπεδο ατομικό. .Τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό, Πολιτιστική και πολιτική παρακαταθήκη του Ελληνισμού Πόσοι Δεξιοί με την εν γένει συμπεριφορά τους τον υπηρετούν; Μην βιαστείτε να απαντήσετε.

Το πως η Ν.Δ. θα μαζέψει τις διαρροές της προς την Χ.Α. αφορά την ίδια και μόνο την ίδια.Πάντως το Παράδειγμα αντιμετώπισης της Μαρί Λεπέν (Λεπέν – Βορίδης τι μου θυμίζει;) είναι ενδεικτικό της Δυτικοευρωπαϊκής στάσης. Η άρση της ασυλίας της για την φράση «Γεμίσαμε μαντίλες, γεμίσαμε μπούργκες και τώρα αυτοί οι άνθρωποι καταλαμβάνουν και τα πεζοδρόμιά μας», εξισώνοντας μουσουλμάνους με ναζί θα πορέπει να βάλει σε σκέψη πολλά πολιτικά πρόσωπα που έχουν εκστομίσει και χειρότερα και έχουν γράψει και πιότερα και έχουν χρησιμοποιήσει και παραποιημένες εικόνες με αναφορά στους Ναζί.Ίσως μερικά απο αυτά εξηγούν και τον τρόμο που προκάλεσε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η Εφημερίδα συντακτών σε άρθρο της αναφέρει πως η υποχρεωτική συγκατοίκηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. συνεπάγεται και τριχοτόμηση της Ν.Δ. Στα πλαίσια αυτά επιβάλλεται η αναστροφή του εκλογικού ρεύματος ψηφοφόρων της Ν.Δ. σε σχεση με την Χ.Α. και τους ΑΝΕΛ, συγκερασμός της «νέας δεξιάς ατζέντας» και ενός ανοίγματος προς τον ευρύτερο ευρωπαϊκό κεντρώο χώρο, προσέλκυση «κεντροδεξιών ευρωπαϊστών». Στην πρώτη φάση της «Νέας Ελλάδας» κυριάρχησαν τα δεξιά αντανακλαστικά και ως στοιχείο «εξισορρόπησης» των εσωκομματικών αντιδράσεων στην ευρεία κυβερνητική συγκατοίκηση με το ΠΑΣΟΚ, και ως επιβεβλημένος «αυτοπεριορισμός» έναντι του ΠΑΣΟΚ, που η «στρατολόγηση» πρώην στελεχών του έχει προς το παρόν «παγώσει».Στην πρώτη φάση της «Νέας Ελλάδας» έχουμε να κάνουμε με δεξιά συσπείρωση. Αυτό επιτρέπει τις δηλώσεις Βορίδη, Πολύδωρα και άλλων και τη «σιωπηρή υποδοχή τους» -στην ουσία- από την ηγεσία της ΝΔ.Το «δεύτερο βήμα», εάν θα το επιτρέψουν οι εξελίξεις, θα είναι προς τον ευρύτερο ευρωπαϊκό κεντρώο χώρο που «έμεινε πολιτικά αστέγαστος». Εγχείρημα που προωθείται μέσω του «πολιτικού διπολισμού».

Αυτό που πρέπει σαφέστατα να καταγραφεί είναι πως η Χ.Α. μπορεί να νομιμοποιήθηκε μέσω του ΛΑ.Ο.Σ. όμως είναι κόμμα με παραβαταική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα και δρά ως παρακρατικός μηχανισμός εξυπηρετώντας ξένους σχεδιασμούς, υπακούοντας σε εξωθεσμικά κέντρα. Δεν τολμάτε να το πείτε καθαρά μικρή σημασία έχει ,ασχοληθείτε με τα υπόλοιπα

Για το ότι παρήγαγε η καχεκτική δημοκρατία στα 45 χρόνια διακυβέρνησης- και στα περίπου 60 χρόνια συνολικού βίου της στον Ελλαδικό χώρο απο το 1947 και ένθεν- απο την Δεξιά είναι και αποτέλεσμα της ύπαρξης του Ακροδεξιού Παρακράτους. Μην εμφανίζονται λοιπόν σήμερα τιμητές και φυσικά και δεν θα απολογηθώ σε τέτοια πρόσωπα για τα τρωτά της Δημοκρατίας. Όποιος θέλει να το κάνει , το Σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι άλλωστε πολύ συνηθισμένο και σε επίπεδο πολιτικής σκέψης.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]