Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στάση πληρωμής στους τόκους της τετραετίας προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας

Σφοδρή επίθεση στην συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠαΣοΚ, με αιχμή ότι συνιστά απειλή για τα δημοκρατικά κεκτημένα της χώρας, ανοίγματα προς το ανδρεοπαπανδρεϊκό ΠαΣοκ, αλλά και μία για πρώτη φορά λεπτομερή αποκάλυψη των προθέσεών του σε σχέση με την στάση πληρωμών, στην οποία ο κ. Αλ. Τσίπρας είναι διατεθειμένος να προχωρήσει προφανώς ως βάση διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, περιελάμβανε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πάτρα, το βράδυ της Πέμπτης.

Ως προς το πιεστικό ερώτημα για το πού θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ τα χρήματα, ο κ. Τσίπρας ήταν για πρώτη φορά αναλυτικός στην απάντηση:

«Εμείς δεν πρόκειται να παίρνουμε δόσεις για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους. Για μας προτεραιότητα είναι να στηρίξουμε τις ανάγκες του λαού σε τροφή, σε ενέργεια, σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε αξιοπρέπεια. Πρώτα η ζωή και η αξιοπρέπεια του λαού μας και μετά οι τοκογλύφοι. Πρώτα οι φτωχοί, οι αδύναμοι και οι άνεργοι και μετά η κα Μέρκελ και οι τραπεζίτες. Αυτή είναι η διαφορά μας», τόνισε.

Όπως είπε, το μνημόνιο έχει επιβαρύνει τη χώρα με τεράστια ποσά νέου δανεισμού. «Πήραμε 219 δισ. Από αυτά μόνο τα 7,8 έχουν πάει στο δημόσιο προϋπολογισμό. Όλα τα άλλα πήγαν για να πληρώνουμε τους πιστωτές. Δηλαδή δάνεια για να ξεπληρώνουμε τα παλιά δάνεια και ο λαός μας να βυθίζεται στην εξαθλίωση, αρκεί οι χρεοκοπημένοι τραπεζίτες να είναι στις θέσεις τους και να μας κυβερνάνε», είπε και συνέχισε: «Μόνο οι τόκοι που έχουμε να πληρώνουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια υπερβαίνουν τα 25 δισ. ευρώ: 7,2 για το 2013, 7,1 για το 2014, 6,1 για το 2015 και 5,6 για το 2016».

Όπως είπε, αυτά είναι τα χρήματα για την ανόρθωση. «Να τα λεφτά για την ανασυγκρότηση. Να τα λεφτά για την ανάπτυξη, 25 δισ. που σε τέσσερα χρόνια θα ξαναβάλουν την Ελλάδα σε αναπτυξιακή τροχιά με τη κοινωνία όρθια, με το λαό κυρίαρχο», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε έντονα προεκλογικό χαρακτήρα και πολλαπλές αναφορές στις «μετρημένες» μέρες της σημερινής κυβέρνησης. «Θα πέσουν κι οι δυο και θα πέσουν με πάταγο. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο για τη χώρα και το λαό. Όσο μένουν αυτοί στη κυβέρνηση τόσο περισσότερο θα βγαίνουν εκτός ελέγχου.Τόσο περισσότερο θα κινδυνεύουν δημοκρατικές κατακτήσεις. Για αυτό είναι η ώρα να βάλει ο λαός μας ένα τέλος σε αυτή την ιστορία. Είναι ώρα να μιλήσουν τα κινήματα αντίστασης και αλληλεγγύης», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι «δεν είναι σήμερα σε κίνδυνο μόνο ότι απέμεινε από μισθούς, συντάξεις, αξιοπρέπεια και δικαιώματα. Δεν αποσυντίθεται μόνο η κοινωνία. Δεν κουρελιάζεται μόνο κάθε μέρα, συστηματικά και επίμονα, η εθνική κυριαρχία και η υπερηφάνεια του ελληνικού λαού» και συμπλήρωσε: «χτίζεται και ένα νέο καθεστώς, αντιδημοκρατικό, βάρβαρο, με μισθούς Βουλγαρίας και δικαιώματα Κίνας». Κατόπιν αυτών, παρότρυνε τους πολίτες σε «αγώνα, αγώνα και πάλι αγώνα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]