Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έρχεται λουκέτο στις δημοτικές αστυνομίες – Ποιοι θα ενσωματωθούν στην ΕΛ.ΑΣ.

- Άμεσο κλείσιμο φορέων όπως η Δημοτική Αστυνομία για να βρεθούν οι 4.000 που θα απολυθούν από το Δημόσιο και οι 25.000 της διαθεσιμότητας 
- Ένα μέρος των 4.000 δημοτικών αστυνομικών θα μπει στην Αστυνομία 
- Κατάλογο με ονόματα όσων θα μπουν σε διαθεσιμότητα μέχρι τέλος Ιουλίου απαιτεί η τρόικα 
- Ποια η πρόταση Μητσοτάκη 
- Σε εξέλιξη η νέα κρίσιμη συνάντηση των δυο πλευρών 
- Στις 10:00 στη σύσκεψη και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης

Τα νούμερα δε βγαίνουν, οι δανειστές απαιτούν και πιέζουν και η κυβέρνηση φαίνεται πως οδηγείται αναγκαστικά σε... αλχημείες για να βρει στη σωστή φόρμουλα απολύσεων / διαθεσιμοτήτων στο δημόσιο, ώστε να πείσει την τρόικα και να δώσει το ΟΚ για τη νέα δόση του δανείου.

Η σκληρή στάση των τροϊκανων κάνει δύσκολη τη ζωή της κυβέρνηση, που ζητάει παράταση για κινητικότητα και διαθεσιμότητα, αλλά οι δανειστές απαιτούν διευθύνσεις και ονόματα μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η νέα, τέταρτη κατά σειρά, συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους της τρόικας σήμερα θεωρείται καταλυτική. Γιατί ενδεχομένως να κριθεί το αν θα δοθεί παράταση στην κινητικότητα.

Δημοτική Αστυνομία: Κλειστό λόγω τρόικας

Τα σενάρια που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο για... βγουν τα νούμερα σε απολύσεις και διαθεσιμότητα είναι πολλά. Ένα από αυτά προβλέπει ακόμη και να κλείσουν οι δημοτικές αστυνομίες σε όλη τη χώρα, γράφει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Η κυβέρνηση πρέπει να βρεί 4.000 δημοσίους υπαλλήλους που θα απολυθούν κι άλλους 25.000 που θα βγουν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του χρόνου. Την ώρα που ο εκβιασμός για το «πάγωμα» της δόσης έχει προ ημερών πέσει στο τραπέζι, η κυβέρνηση ψάχνει ποιος κι από που θα μπει στη... δεξαμενή απολύσεων και διαθεσιμοτήτων.

Στο τραπέζι με όσα εξετάζονται έχει πέσει και η πρόταση να κλείσουν οι δημοτικές αστυνομίες που λειτουργούν σε όλη τη χώρα. Όσοι από τους χιλιάδες δημοτικούς αστυνομικούς δεν υποχρεωθούν να αποχωρήσουν ή δε μπουν σε διαθεσιμότητα, θα ενταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Η Δημοτική Αστυνομία αριθμεί 4.000 εργαζόμενους σε όλη τη χώρα και περίπου 1.100 μόνο στην Αθήνα.

Αν τελικά επικρατήσει αυτό το σενάριο, όσοι δε μπουν σε διαθεσιμότητα ή δεν απολυθούν, θα αξιολογηθούν και θα μεταφερθούν σε ορισμένους κλάδους της ΕΛ.ΑΣ.

Όσο για τα καθήκοντα των δημοτικών αστυνομικών; Μπορεί να τα αναλάβει το προσωπικό της Αστυνομίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Το τελεσίγραφο της τρόικας και η πρόταση Μητσοτάκη

Μέχρι 31 Ιουλίου η τρόικα απαιτεί να έχει στα χέρια της κατάλογο με τα ονόματα και τις θέσεις των 12.500 υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας άμεσα γράφει Το Έθνος.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είναι θετικοί στο ενδεχόμενο της παράτασης, μέχρι τον Σεπτέμβριο, για την κινητικότητα που ζητά η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και θέλουν να έχει τελειώσει το θέμα, όπως έχει συμφωνηθεί, τώρα.

Έτσι, το υπουργείο προτείνει για την επίσπευση της κινητικότητας μέχρι το τέλος Ιουλίου:
  • 5.000 καθηγητές να μετακινηθούν σε δημοτικά σχολεία. Το υπουργείο Παιδείας φέρεται να έχει προετοιμαστεί για να παρουσιάσει τα ονοματεπώνυμα των εκπαιδευτικών που θα μετακινηθούν μετά τις 31 Ιουλίου  
  • 2.000 εκπαιδευτικοί που προέρχονται από ειδικότητες όπου καταγράφεται πλεονάζον προσωπικό (π.χ. γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής) θα τεθούν σε διαθεσιμότητα
  • 2.500-3.000 εργαζόμενοι στους δήμους θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Πηγή: News IT

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]