Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιαταγάνι η Γιαταγάνα ή μήπως…;

Δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «κεραυνός εν αιθρία» η εξέλιξη αυτή που αφορά την κυρία Γιαταγάνα, βουλευτή Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όμως είναι πραγματικός κόλαφος για τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος τελικά μάλλον έχει περισσότερα προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός του, από όσα ο ίδιος υπολόγιζε, αν και για να είμαστε περισσότερο ακριβείς, «από αλλού το περίμενε και από αλλού το βρήκε»…

Τι συνέβη, όμως με την κυρία Γιαταγάνα, τη γνωστή εισαγγελέα και βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., η οποία εάν δεν είναι άσχετη με τα εθνικά θέματα (και δη αυτά της Θράκης) τότε είναι επικίνδυνη για την –έστω και λεκτική- διαχείρισή τους, αφού σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτικό Σταθμό της Καβάλας προχώρησε σε πρωτοφανείς (και εγκληματικές εθνικά) δηλώσεις όταν αναφέρθηκε στις υπάρχουσες μειονότητες της Θράκης και είπε «πράγματι υπάρχουν μειονότητες στη Θράκη, δεν είναι μόνο η τουρκική» (στο 8.30’’ του βίντεο).



Η πολύ καλή στο κοινοβουλευτικό της έργο κυρία Γιαταγάνα, υπέπεσε σε γκάφα ολκής. Βέβαια, γνωρίζει και η ίδια πως δεν είναι ειδική στα εθνικά θέματα, παρά την αισθητή και καυστικότατη παρουσία της εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δεν έχει ούτε τις ειδικές γνώσεις, ούτε την ειδική συνεχή ενημέρωση. Αυτό όμως δεν μπορεί να διαγράψει το τεράστιο λάθος στο οποίο υπέπεσε, μέσα από μία «έκφραση του συρμού» και πιθανότατα παρασυρόμενη από την ελαφρού τύπου συνέντευξη σε έναν περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό.

Προφανώς η πρώην εισαγγελέας γνωρίζει την βαρύτητα που ενέχουν οι λέξεις, όταν αυτές δύνανται να χρησιμοποιηθούν –και χρησιμοποιούνται- σε λεπτά θέματα εθνικής πολιτικής ή χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένη στόχευση σε θέματα προπαγάνδας (στην περίπτωση αυτή, της τουρκικής προπαγάνδας).

Δεν είμαστε εμείς, λοιπόν, εκείνοι που θα επιστήσουμε την προσοχή της πρώην εισαγγελέως στον χειρισμό λέξεων και φράσεων που με απόλυτη σαφήνεια χρησιμοποιούνται σε διεθνείς συνθήκες (όπως «μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης») προκειμένου να αποσαφηνίσουν πλήρως τις συνθήκες (συνθήκη Λοζάννης) και να αποφευχθούν επικίνδυνες παρεκτροπές που δύνανται να καταλήξουν σε τεραστίου μεγέθους διακρατικές «παρεξηγήσεις».

Σε δηλώσεις της στην Ξάνθη, η κυρία Γιαταγάνα αρνήθηκε πως αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα», αλλά δυστυχώς για την ίδια η «ατυχής έκφραση» ελέχθη, οπότε θα ήταν εντιμότερο να παραδεχθεί ένα λεκτικό λάθος (όσο τραγικό και αν είναι αυτό) από το να προσπαθεί να διαψεύσει τα όσα η ίδια είπε. Εξάλλου, το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας...

Φυσικά, μετά από όλα αυτά, οι εντυπώσεις που άφησε η κυρία Γιαταγάνα στην Θράκη, αλλά και στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κυμαίνονται από το «χείριστες» έως «εθνικά επικίνδυνες». Αξίζει όμως να σημειωθεί πως αυτού του τύπου οι δηλώσεις γίνονται «νερό στο μύλο» της τουρκικής προπαγάνδας που θέλει την Θράκη να κατοικείται από «τούρκους πολίτες», καταργώντας την ίδια τη συνθήκη της Λοζάννης. Και η πρώην εισαγγελέας και νυν βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. μπορεί να εξελέγη βουλευτής, όμως αυτή τη στιγμή θεωρείται ιερό πρόσωπο από τους τούρκους προπαγανδιστές, στους οποίους έκανε ένα πολύ μεγάλο δώρο, ενώ μέσα σε δευτερόλεπτα «τσαλάκωσε» το πρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα σε όσα στελέχη των ΑΝ.ΕΛ. (με πρωτεργάτη τον Τέρενς Κουίκ) δίνουν έναν μοναχικό και μοναδικής σπουδαιότητας αγώνα πάνω στα εθνικά θέματα.

Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ διαχωρίζει την κυρία Γιαταγάνα από τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων και υπενθύμισε τον ρόλο στο κόμμα των ΑΝΕΛ προσδιορίζοντάς τον αποκλειστικά και μόνο σε οργανωτικά ζητήματα.
«Φυσικά και δεν αναγνωρίζουμε «μειονότητες... Τούρκων» όπως με λύσσα, με χιλιάδες πράκτορες και εκατομμύρια μαύρο χρήμα, προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα ή «άλλες εθνικές μειονότητες», όταν η Συνθήκη της Λοζάννης περιγράφει με σαφήνεια Θρησκευτικές Μειονότητες και μόνο.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υπενθυμίζουν ΠΑΝΤΟΤΕ και ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ τα όσα προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λοζάννης, που δεν επιτρέπουν σε ΚΑΝΕΝΑ την παραμικρή παρερμηνεία.
Ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχει αποδείξει επανειλημμένα τις ξεκάθαρες εθνικές του θέσεις, έναντι της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με έχει ορίσει Τομεάρχη Εξωτερικών από τη πρώτη μέρα της ορκωμοσίας μου ως Βουλευτή και παράλληλα μου ανέθεσε την ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη της Κοινοβουλευτικής Εποπτείας και Διαχείρισης των ζωτικών Εθνικών θεμάτων της Θράκης.
Αυτό το έργο το επιτελώ με την τεράστια βοήθεια που έχω από τους τοπικούς Πολιτευτές και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών, έτσι ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που αισθάνεται ξεκάθαρα απέναντί του το Προξενείο της Κομοτηνής.
Από χθες το απόγευμα ξεκίνησα τον σχεδιασμό για τη ΑΜΕΣΗ πραγματοποίηση της 15ης, μέσα σε 10 μήνες, περιοδείας μου στη περιοχή (η τελευταία ήταν την περασμένη Τρίτη).
Είμαι βέβαιος ότι θα φανεί πολύτιμη, οργανωτικά, η σημερινή επίσκεψη στη Ξάνθη της συναδέλφου Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία για τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία, εκ μέρους του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος, έχει αρμοδιότητες ΜΟΝΟ ως προς τα οργανωτικά ζητήματα. Αυτό θα μου δώσει ακόμα καλύτερες βάσεις για την δική μου Κοινοβουλευτική δράση στη Θράκη»...
Δεν γνωρίζουμε τις ενέργειες που θα προβεί ο Πάνος Καμμένος μετά από το συγκεκριμένο περιστατικό. Γνωρίζουμε, όμως, πάρα πολύ καλά, πως επαληθεύονται οι «Κασσάνδρες» που αναφέρονταν σε «τρωτά σημεία» και «παγίδες» που κρύβονται μέσα στους ΑΝ.ΕΛ. και που σαν στόχο έχουν να πλήξουν το κόμμα προκειμένου να υπάρξει μετακίνηση ψηφοφόρων στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας.
Η κυρία Γιαταγάνα κατόρθωσε, λοιπόν, έστω και χωρίς τη θέλησή της, να γίνει γιαταγάνι κατά του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ. αλλά και κατά της εθνικής πολιτικής της Ελλάδας, αφού μέσα από μία και μόνο φράση κατόρθωσε να «δικαιώσει» τα όσα η τουρκική εξωτερική πολιτική μέσω της συνεχούς προπαγάνδας της προσπαθεί επί δεκαετίες. Και (ιδιαίτερα) η Θράκη δεν σηκώνει λάθη. Ούτε καν λεκτικά. Γιατί οι λέξεις έχουν μεγάλη βαρύτητα, όταν εκστομίζονται από πρόσωπα που είναι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.


Γιαταγάνι, λοιπόν, η -πολύ καλή στο κοινοβουλευτική της έργο- κυρία Γιαταγάνα, που κάποιος πρέπει να φροντίσει να το βάλει στη θήκη ή στην… αποθήκη… Εκτός και αν αποφασισθεί κάποια συγκεκριμένη χρήση – εκμετάλλευσή του, η οποία όμως δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με τα εθνικά θέματα.

Τέλος, με πολύ καλή διάθεση εκ μέρους μας, θα θυμίσουμε στην κυρία Γιαταγάνα πως δεν αρκεί να εκλέγεσαι βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά πρέπει και να κινείσαι ή να ομιλείς με την δέουσα προσοχή, αποδεικνύοντας καθημερινά το ότι ως βουλευτής υπηρετείς την χώρα.



Η αναδημοσίευση ενυπόγραφων άρθρων και μεταφράσεων του ιστολογίου επιτρέπεται μόνο με έγγραφη ενεργή αναφορά στο ιστολόγιο, ως ένδειξη σεβασμού προς τον γράφοντα, αλλά και ως αναγνώριση, έστω και δια της αντιγραφής, πως γινόμαστε καλύτεροι...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ΚΟΥΙΚ..........
    Μ Ο Ν Ο Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΚΑΝΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ.........
    ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ................

    ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
    ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μηπως ειναι αλλη μια στην παρεα της ρεπουτσας???μηπως τα πηρε καιν αυτη χοντρα????απο το Προξενειο???Αιντε με τον καθε ασχετο...που μιλαει και δημοσιος...αι στον αγυριστο,κουφαλες,πουλημενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερεις τι σου γινεται μωρη λατερνα,παλιοκαρουτα,ανιδεη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς. Αν μη τι άλλο, ας προάγουμε τον πολιτισμό που βιάστηκε κατ' επανάληψη μέσα στο Κοινοβούλιο

      Διαγραφή
  4. Το σκέφτεσαι αυτή την ανίδεη ανέκφραστη ανέραστη να την έχεις απέναντί σου για εισαγγελέα ?
    Και μόνο που το σκέφτηκα ανατρίχιασα ΜΠΡΡΡΡΡΡΡΡΡ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Τούρκοι πήραν ελληνικό κεφάλαιο στη Μικρά Ασία και έδωσαν ως "αντιπαροχή" κεφάλαιο στην Ευρώπη.

    Έγινε ανταλλαγή κεφαλαίου και συμφωνήθηκε από τους άμεσα συμβεβλημένους στη Συνθήκη ότι …όλοι όσοι βρίσκονται ή θα βρίσκονται ποτέ να κατοικούν νόμιμα πάνω στη Θράκη, να δηλωθούν Έλληνες.

    Νόμιμοι θα είναι μόνον αν δηλώνουν Έλληνες …ό,τι και να ήταν εθνικά προηγουμένως …ό,τι και να πίστευαν θρησκευτικά.
    ----------------
    fnous-ΕΑΜ β'-Η ελληνικότητα της Θράκης κ τ Αιγαίου ειναι...
    http://www.youtube.com/watch?v=O3-0z6koPJ4&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Αθήνα να πάψει να είναι ελληνική, η Θράκη θα παραμείνει τέτοια.

    Γιατί;
    Γιατί το κεφάλαιο είναι άψυχο.

    Έχει ιδιοκτήτη και αυτός δεν αλλάζει αν δεν το θέλει ο ίδιος. Ακατοίκητο να μείνει και να ρημάξει, δεν αλλάζει ο τίτλος ιδιοκτησίας.

    Όποιος και να το κατοικήσει, δεν θ' αποκτήσει ποτέ τους τίτλους αυτούς και θα παραμείνει αιωνίως "καταληψίας".
    ---------------
    fnous-ΕΑΜ β'-Η ελληνικότητα της Θράκης κ τ Αιγαίου ειναι...
    http://www.youtube.com/watch?v=O3-0z6koPJ4&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηλεος επιτελους με τις προδοσιες των πολιτικων εδω στην Θρακη!!!!!! Το μονο που ηξεραν εκει στο αποκομμα του Καμμενου ηταν να μας στελνουν τον Τερενς καθε τρεις και λιγο και να μας το παιζει Τουρκοφαγος! Ο Ελληνας Πομακος υποψηφιος του Καμμενου στην Ξανθη τι εχει να πει για αυτες τις δηλωσεις? Επειδη ειναι καλος Ελληνας πατριωτης, να παρει θεση αμεσσα. Το χρειαζομαστε..... Οι εκλογες αργα η γρηγορα θα ερθουν... Κια τοτε πουλακια μου θα δειτε τι δωρακια σας ετοιμαζουν οι Θρακιωτες! Αν δειτε Χρυσαυγιτες Βουλευτες και στους τρεις νομους της Θρακης και Δημαρχους μην σας φανει περιεργο.... Δεν θα δεχτουμε ξανα οι Θρακιωτες και οι Ποντιοι που μενουμε στην Θρακη να μας προδωσουν οι πολιτικαντηδες και να ξαναγινουμε προσφυγες!!!! ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
    Γιατι μονο απο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ καταλαβαινουν καποιοι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]