Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κατεχόμενα: Προβάδισμα του ΡΤΚ στις παράνομες βουλευτικές εκλογές


Προβάδισμα συνεχίζει να διατηρεί στις παράνομες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), έχοντας εξασφαλίσει 38,33% των «ψήφων», με καταμετρημένες 486 από τις 670 «κάλπες».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με ποσοστό προσέλευσης 72,34%, το ΡΤΚ συγκεντρώνει 38,33%, το Κόμμα Εθνικής Ενότητας 27,5 %, το Δημοκρατικό Κόμμα-Εθνικές Δυνάμεις 23,17 %, το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας 7,37% και το Κόμμα Ενωμένη Κύπρος 3,11%.

Οι εγγεγραμμένοι «ψηφοφόροι» ανέρχονται στους 172.803, 54.487 στη Λευκωσία, στην Αμμόχωστο 45.184, στην Κερύνεια 33.703, στη Μόρφου 21.130 και στο Τρίκωμο 18.299.

Τις 50 «έδρες» στην «ψευδοβουλή» διεκδικούν 250 «υποψήφιοι» από 5 κόμματα και 7 ανεξάρτητοι. Η κατανομή των «εδρών» ανά «επαρχία» έχει ως εξής: Λευκωσία 16, Αμμόχωστος 13, Κερύνεια 10, Μόρφου 6 και Τρίκωμο 5.

«Ψήφισαν» οι πολιτικοί αρχηγοί

Το «εκλογικό» τους δικαίωμα άσκησαν στα κατεχόμενα οι πολιτικοί αρχηγοί των Τουρκοκυπρίων.

Η λεγόμενη πρωθυπουργός, Σιμπέλ Σιμπέρ, κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει και ανέφερε ότι με την αποχή χάνεται η ελπίδα. Ευχήθηκε επίσης όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τους Τουρκοκύπριους.

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, Ιρσέν Κιουτσιούκ, δήλωσε ότι άσκησε το «συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου” και ευχήθηκε τα αποτελέσματα να είναι καλά.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος - Ενωμένες Δυνάμεις, Οζκάν Γιορκαντσιόγλου, δήλωσε ότι σήμερα κρίνεται το μέλλον των Τ/κ σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων τους και τη δημιουργία μιας οικονομίας που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Ευχήθηκε παράλληλα όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τη «χώρα».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος – Εθνικές Δυνάμεις Σερντάρ Ντενκτάς κάλεσε επίσης τον κόσμο να «ψηφίσει», λέγοντας ότι «το να διαμαρτύρεται ο κόσμος μελλοντικά είναι χωρίς νόημα αν δεν πάει να ψηφίσει». Πρόσθεσε ότι αναμένει τα αποτελέσματα με ενδιαφέρον και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα λάβει ένα καλό ποσοστό.

Ο ηγέτης του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος – Δυνάμεις της Κοινοτικής Ύπαρξης, Ιζέτ Ιζτζάν, ευχήθηκε το αποτέλεσμα να πάρει ένα βήμα μπροστά τους Τ/κ, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους Τ/κ και τη βούλησή τους.

Ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Μεχμέτ Τσακιτζί, δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ψηφίσουν, και το να μην ψηφίζει κανείς είναι σαν να μην ενδιαφέρεται για το μέλλον των παιδιών του». Ευχήθηκε ακόμη όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τους Τ/κ.

Ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ευχήθηκε όπως το αποτέλεσμα θέσει τους Τ/κ σε καλύτερη μοίρα και όπως μέσα από το αποτέλεσμα προκύψει μια λειτουργική «κυβέρνηση» και «κοινοβούλιο». Αναφέροντας πως θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Κυβέρνηση με συναίνεση ζητά ο Έρογλου

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, ασκώντας το «εκλογικό του» δικαίωμα, στις παράνομες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο δημοκρατικού πολιτεύματος, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα «εκλέξουν τη νέα βουλή.»

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έρογλου κάλεσε τους Τ/κ να προσέλθουν στις «κάλπες», και τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων.

«Θέλουμε μια βουλή και μια κυβέρνηση που να λειτουργεί,» πρόσθεσε.

Είπε ακόμα ότι "αναμένει από μια μονοκομματική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνασπισμού να σχηματίσουν κυβέρνηση με συναίνεση ώστε να εργάζεται για το καλό του τόπου και για το δημόσιο συμφέρον".





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]