Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλγερινοί μαχητές στη Βοσνία

Επί σειρά ετών επικεφαλής της αλγερινής οργάνωσης GIA (GRoupe Islamique Armee) ήταν ο 37χρονος Αμπού Τζαμίλ, ο οποίος για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόταν στη Βοσνία. Κατά τη γνώμη του, εκεί υπήρχαν πραγματικά φιλική αντιμετώπιση των Μουτζαχεντίν, και εκεί υπήρχαν συνθήκες πολύ καλύτερες, από ότι στο Μαρόκο.

Στη Βοσνία απέκτησε στρατιωτική και τρομοκρατική εμπειρία. Αυτές ειδικά οι επιτυχίες του στο εξωτερικό και οι ευνοϊκές αξιολογήσεις από την πλευρά των συμπολεμιστών του, ήταν που τον προώθησαν σε τόσο υψηλή θέση. Οι Αλγερινοί εξτρεμιστές έχουν εκπαιδευτεί πολύ καλά για τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, η δε Βοσνία από καιρό είχε μετατραπεί σε πεδίο ασκήσεων για τους νέους μαχητές που πολεμούσαν για την υπόθεση του Ισλάμ.

Τα στρατόπεδα των Μουτζαχεντίν στην περιοχή της Τούσλα ήταν σφραγισμένα, μα στην θέση Οράστσε το στρατόπεδο εκπαίδευσης των νέων μαχητών για τη δίκαιη υπόθεση του Ισλάμ παράνομα συνεχίζει να εκπαιδεύσει στελέχη.
Ένας από τους τρομοκράτες, ο οποίος δραστηριοποιήθηκε με ξένο όνομα στη Βοσνία, δήλωσε: «Αναζητούμε τρόπους θανάτου, ώστε αξιοπρεπώς να συναντηθούμε με τον Αλλάχ στον παράδεισο. Όσες περισσότερες ζωές πάρουμε μαζί μας, τότε μεγαλύτερη συγχώρεση θα λάβουμε στους ουρανούς».
Ο τρομοκράτης πίστευε ότι οι Αμερικανοί, οι οποίοι από το 1995 έχουν τη Βοσνία «υπό αυστηρό έλεγχο», δεν έχουν τις δυνατότητες να ανακαλύψουν την ειδική μονάδα του, η οποία κρυβόταν στα βουνά της Βοσνίας. «Σύντομα ο κόσμος ολόκληρος θα μάθει για την ομάδα μας, η οποία ονομάζεται «Βοσνιακή Ισλαμική Τζιχάντ», - δήλωσε ο φανατικός φονταμενταλιστής.

Το παγκόσμια ισλαμικό δίκτυο απέκτησε ισχυρές βάσεις στην Ευρώπη, ειδικά στα χρόνια του πολέμου στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. 10 χιλιάδες Μουτζαχεντίν και Ιρανοί «φρουροί της επανάστασης» με τη βοήθεια της CIA μετέτρεψαν τη Βοσνία σε ένα ιδιόμορφο «τραμπολίνο» για τις ισλαμικές τρομοκρατικές ομάδες στο κέντρο του Παλαιού Κόσμου.
Στη συνέχεια άρχισαν να ενεργοποιούνται στην Αλβανία, το Κόσσοβο, τη Μακεδονία και το νότο της Σερβίας. Το βοσνιακό πεδίο βολής, στο οποίο αποκτούσαν στρατιωτική εμπειρία αρκετοί μαχητές, έγινε το βασικό κανάλι μεταφοράς και εκπαίδευσης τρομοκρατών. Εκείνοι που έζησαν τον πόλεμο στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, μπορούσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα να συμμετάσχουν σε όλες τις περιφερειακές συγκρούσεις.

Ένας μέρος, άλλωστε των «Βόσνιων βετεράνων» επίσημα έγιναν πολίτες της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και τελείως ανεμπόδιστα μετακινούνται με διαβατήριας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα τους βρίσκονται και 75 Αιγύπτιοι τρομοκράτες, καταζητούμενοι από πολλές μυστικές υπηρεσίες του κόσμου και πολυάριθμες τρομοκρατικές πράξεις.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου δημιουργήθηκαν ειδικές στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες ανήκαν στην «Μεραρχία Χαντζάρ». Σε αυτήν υπήρχαν 6000 επίλεκτοι των ειδικών δυνάμεων και 4000 άλλα άτομα υπεύθυνα για την επιμελητεία. Ηγέτες ήταν ειδικοί του Μπιν Λάντεν καθώς επίσης και βετεράνοι από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.
Μετά το τέλος του βοσνιακού πολέμου «τα ισλαμικά σκυλιά του πολέμου» μεταφέρθηκαν σε ειδικά στρατόπεδα στην Αλβανία, στη συνέχεια συμμετείχαν στον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου και της Μακεδονίας. Σήμερα ένα τμήμα τους έχει στρατοπεδεύσει στη Σαντζάκα, στο νότο της Σερβίας, όπου ζουν οι Σέρβοι μουσουλμάνοι.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]