Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακριτολογίες

Γράφει ο Ακρίτας 

Πώς εξηγείται όμως η συνεχιζόμενη άνοδος των άκρων κατά την τελευταία τριετία στην Ελλάδα;
Τα άκρα εμφανίζονται ως απάντηση στην παθολογία της σύγχρονης μεταπολιτευτικής οικονομικό-πολιτικής ελίτ, ως ένα είδος ακραίας κοινωνικής αντίδρασης απέναντι στις άνισες συνέπειες του μονομερούς οικονομικού εκσυγχρονισμού, που αφήνουν πίσω τους ίδιους χαμένους. Η άνοδος των άκρων αποτελεί ένα είδος διαμαρτυρίας και αντίδρασης στο διεφθαρμένο και φαύλο οικονομικό-πολιτικό σύστημα.
Όταν στραγγαλίζεις την μεσαία τάξη και σκοτώνεις την μικρή, δηλαδή το 90% της Ελληνικής κοινωνίας, τότε θα περιμένεις και την ανάλογη αντίδραση.


***

Η διαπίστωση αυτή δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην απροσδιοριστία τη γνωστής μεταμοντέρνας νεοφιλελεύθερης οπτικής ή στην μονόπλευρη αριστερίστικη οπτική του φαινομένου. 
Αντίθετα, πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά και συστηματικά η συνάρθρωση όλων των επιπέδων και να ερευνηθεί συγκεκριμένα ποιοί παράγοντες είναι σημαντικότεροι, ενώ κάποιοι άλλοι παράγοντες δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Πρέπει, να γίνει συνδυαστική προσέγγιση του μικρό (ατομικό) – μεσό (τοπικό) – μακρό (κοινωνικό) επιπέδου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο μακρό σε σχέση με το μεσό και το μικρό.


***

Όταν έχεις υψηλές τιμές και αρνητικό πληθωρισμό, τότε ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ και πάρα πολύ. Και όπως είναι γνωστό σε μια πτωχευμένη χώρα, ο πλούτος των λίγων είναι η φτώχεια της πλειοψηφίας.
Τα καρτέλ των τροφίμων παραμένουν αλώβητα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]