Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πως θα μπορούσε ο λαός να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα;

Προβλέπουμε πως η κρίση θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί. Μας έφτασαν στο σημερινό χάλι όχι τυχαία. Από εδώ και πέρα θα θελήσουν να αποκομίσουν και τα οφέλη του σχεδίου τους και αυτά τα οφέλη είναι αφενός ο δημόσιος πλούτος της Ελλάδας, αφετέρου τα προσωπικά μας ακίνητα. Με την έννοια αυτή η κρίση θα οξυνθεί ακόμα πιο πολύ και θα αρχίσει να φαίνεται έντονα όταν αρχίσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις του κόσμου από τα αγορασμένα πανάκριβα σπίτια τους.

Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη (από 2-6-2013) περάσει την πενταετία της απαγόρευσης της αναθεώρησης του Συντάγματος και το πολιτικό σύστημα θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι με το θέμα αυτό (όταν φυσικά κρίνει ότι πρέπει να παίξει αυτό το χαρτί, καθόσον όπως παρατηρούμε προς το παρόν κανένα κόμμα δεν θέτει αυτό το ζήτημα, λες και είναι συνεννοημένα μεταξύ τους). 
Όμως αυτό το παιχνίδι γύρω από το Σύνταγμα θα είναι και πάλι θεατρικό. Δηλαδή όλα τα κόμματα θα παρουσιάσουν και από μία πρόταση αναθεώρησης και δήθεν δεν θα δέχονται να συζητήσουν τις προτάσεις των άλλων κομμάτων επίτηδες (όπως έγινε και με το αντιρατσιστικό), ακριβώς για να μην γίνει καμία ουσιαστική αλλαγή που θα κλόνιζε το σάπιο και απονομιμοποιημένο ήδη πολιτικό σύστημα. Εξάλλου ούτε η τρόϊκα πρόκειται να επιτρέψει αλλαγές στο Σύνταγμα της Ελλάδας προς δημοκρατική κατεύθυνση. Δεν είναι δα και τόσο αφελείς.

Εκείνο που εμείς οι πολίτες θα πρέπει να μελετήσουμε είναι, το πώς θα μπορέσουμε εκείνη ακριβώς τη στιγμή που τα κόμματα θα παίζουν το γνωστό θεατρικό τους παιχνίδι, να βγει μπροστά ο ίδιος ο λαός στις πλατείες και ανυποχώρητα να απαιτήσει Σύνταγμα που θα το φτιάξει ο ίδιος.
Εδώ πραγματικά θα παρουσιαστεί με μαθηματική ακρίβεια μια ευκαιρία για το λαό. Πως όμως θα μπορούσαμε εμείς οι απλοί πολίτες, ασύνδετοι μεταξύ μας, να το καταφέρουμε αυτό;
Εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο!

Πέτρος Χασάπης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΧΙ ! Να μην βγουμε στους δρομους και στις πλατειες .
    Δεν εχει νοημα . Οι πλατειες οδηγουν σε σφαγες .
    ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ . ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ .
    Σταματηστε να ταϊζετε το τερας και ναστε σιγουροι οτι πανω απο τρις μερες δεν θα αντεξει .
    Αναιμακτα και δημοκρατικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]