Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξανά «δεκανίκι» της Τουρκίας ο Σουηδός ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ!

Ενδεδυμένα με «γεωπολιτικούς υπολογισμούς» παρουσιάζει τα ιδιοτελή του συμφέροντα η ντροπή μιας από τις πιο σύγχρονες χώρες στον κόσμο, της Σουηδίας, που δεν είναι άλλος από τον απίστευτο υπουργό Εξωτερικών, Καρλ Μπιλντ. Από τις στήλες του «defence-point.gr» έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον βίο και την πολιτεία του.

Ενώ όλη η Ευρώπη αντιδράει με σφοδρότητα στη βίαιη φασιστικού τύπου καταστολή των διαδηλώσεων εναντίον του Ερντογάν, ο κύριος αυτός επιμένει να ζητάει άνοιγμα νέου διαπραγματευτικού κεφαλαίου στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ, αφήνοντας υπονοούμενα ακόμα και για τους Γερμανούς, κατηγορώντας όσους δεν τα βρίσκουν όλα στην Τουρκία «αγγελικά πλασμένα», ότι δρουν όχι «στρατηγικά», αλλά με «βραχυπρόθεσμα κριτήρια».

Η υπόθεση κρίνεται σήμερα στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στο περιθώριό της, όπου και παραδοσιακά γίνονται οι «ζυμώσεις» μεταξύ των κρατών-μελών. Ισχυρές είναι οι αντιδράσεις με τη μορφή επιφυλάξεων από την πλευρά της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Αυστρίας, με τη Βρετανία να αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αποσοβηθεί η κρίση και να φέρει κοντά τις δυο πλευρές, την Τουρκία και όσους αντιδρούν…

Ο απίθανος υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, δεν προσεβλήθη ως Ευρωπαίος ούτε από τις δηλώσεις του κλόουν της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγκίς που απείλησε με το γνωστό του ύφος της Ευρώπη με αντίποινα αν τολμήσει και δεν προχωρήσει στο άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου, αυτού της «περιφερειακής πολιτικής».

Θα καταντούσε βαρετό να επαναλάβουμε τα κατορθώματα του συγκεκριμένου κυρίου και τη στάση του στο Κυπριακό, τον εναγκαλισμό των κατεχομένων όπου έχει… αποπλανηθεί από τη μαγευτική φύση και γενικότερα στη φυσική του ροπή σε οτιδήποτε τουρκικό… σε βαθμό παρεξηγήσεως.


Σχόλιο ιστολογίου: Ο σουηδός υπουργός είναι γνωστός και στο όνομα και στις τάσεις του. Αν μαθαίναμε και το όνομα του συντρόφου του, τότε πολλές απορίες θα λυνόντουσαν για την ποιότητα της κριτικής ικανότητας που έχει ο συγκεκριμένος "κύριος". Η απορία μας είναι αν το όνομα του συντρόφου του είναι γνωστό (και αποδεκτό) από την σουηδική κυβέρνηση, η οποία ναι μεν έχει γεωπολιτικά όνειρα, αλλά ίσως θα έπρεπε να επιλέγει καλύτερα τους εκπροσώπους της στην διεθνή κοινότητα. Γιατί, άλλο να διαχειρίζεσαι μία διεθνή κατάσταση και άλλο να διαχειρίζεσαι προς ίδιον όφελος ικανοποιώντας άλλες "καταστάσεις"...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]