Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ανόητε χαιρέκακε...

Γράφει ο Γιάννης Κότσιρας

Στο δρόμο ακόμη 3.000 άνθρωποι.
Τέλος τα μεροκάματα για ακόμη 3.000 οικογένειες.
Λες πως σε ενοχλούσε που πλήρωνες 4€ το μήνα την ΕΡΤ στο λογαριασμό σου επειδή δεν την έβλεπες. Οπότε καλύτερα να την κλείσουν.

Για να το διευρύνω λίγο αυτό.
Κι εγώ δεν πήγα ποτέ στην Κάρπαθο αλλά τους δρόμους και από δικά μου χρήματα τους έκαναν. Να μην τους έκαναν λοιπόν αφού δεν τους είδα και ίσως να μην τους δω ποτέ.

Και το νερό που πίνει το παιδί σου στο δημόσιο σχολείο να το κόψουν. Πληρώνεται και από μένα αλλά εγώ δεν έχω παιδί να πίνει από αυτό. Γιατί να το πληρώνω λοιπόν;

Και τον Στρατό; Τον στρατιωτικό ποιος τον πληρώνει; Γιατί να τον πληρώνω αφού δεν είμαστε σε πόλεμο; Να τον καταργήσουν. Να τους απολύσουν όλους και άμα μας την πέσουν, βλέπουμε.

Και τους Πυροσβέστες. Να τους απολύουν το χειμώνα. Μόνο το καλοκαίρι να τους πληρώνω.
Γιατί; Άσε που άμα μένεις στην πόλη τι σε νοιάζει για το δάσος. Ας καούν όλα. Γιατί να πληρώνω κι εγώ που μένω στην πόλη;

Και το δημόσιο ιατρείο που φτιάχτηκε στη Λέρο, να μην το έκαναν ποτέ. Αφού κι εγώ πλήρωσα γι αυτό και ίσως να μην το χρειαστώ ποτέ.

Και το σχολείο που έγινε στην Ορεστιάδα, να μην το έχτιζαν. Γιατί να πληρώνω κι εγώ ένα σχολείο, που δεν θα δω ούτε εγώ, ούτε το παιδί μου.

Άσε που δεν έχω παιδί. Κι άμα δεν κάνω; Γιατί να πληρώνω εγώ για τις σπουδές των παιδιών;

Και το παιδί του γείτονα που σώθηκε από την άρρωστη καρδιά του στο δημόσιο νοσοκομείο; Από τις ασφαλιστικές εισφορές που έδινα και εγώ, σώθηκε. Να μην σωζόταν. Αφού δεν το γνώριζα και ίσως να μην το μάθω ποτέ.

Και αν σου φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά, μην χαμογελάς γιατί είναι και αυτά στο πρόγραμμα.
Θα συμβούν και μάλιστα γρήγορα.

Η ΕΡΤ αγαπητέ χαιρέκακε δεν είναι ένα κανάλι.
Είναι άνθρωποι. Εργαζόμενοι.
Φίλοι. Γείτονες. Συμμαθητές. Γονείς. Συγγενείς.
Όπως ήταν οι χαλυβουργοί, οι εργαζόμενοι στα κλωστοϋφαντουργεία, στα ναυπηγεία,
οι χιλιάδες απολυμένοι σε ιδιωτικές εταιρίες που έκλεισαν.
Κι εσύ χαίρεσαι...
Να χαίρεσαι λοιπόν με την κατάντια σου.
Και να μην παραξενευτείς άμα αδιαφορήσω όταν απολυθείς.
Ούτε καν να διαμαρτυρηθείς.
Γιατί δεν θα αφορά εμένα η απόλυσή σου.
Δεν θα αφορά εμένα η εξόντωσή σου.

Είναι αδιανόητη η φίμωση της ΕΡΤ.
Είναι αδιανόητη αυτή η συμπεριφορά της κυβέρνησης.
Είναι αδιανόητη η δική σου απάθεια.
Είναι αδιανόητη αυτή η χαρά σου για την εξόντωση 3000 οικογενειών!
Κι όμως, εγώ δεν θα χαρώ με την δική σου εξόντωση.
Θα παλέψω για σένα ακόμη και την ώρα που εσύ χαίρεσαι με τον πόνο του άλλου.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Αλληλεγγύη σε όλους τους εργαζόμενους.
Τους άνεργους, τους άστεγους.
Αλληλεγγύη σε όλους τους συνανθρώπους μας.
Κι αν δεν σε απασχολούν οι υπόλοιποι, σκέψου έστω το τομάρι σου.
Κάποια στιγμή θα χρειαστείς βοήθεια...
Ας έχεις κάπου να τη ζητήσεις...
Γιατί τότε δεν θα χαίρεσαι.

Ανόητε χαιρέκακε!




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

26 σχόλια :

  1. as mou dosi kapios mian idea gia tin
    spitha pou perimeno kai tin anabo monosmou
    ......isa pou kratiemai.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστο βρε αγόρι μου, αφού εσύ είσαι τραγουδιστής-ερμηνευτής. Πες μας κανένα τραγουδάκι όμορφο να ευθυμήσουμε κι άσε την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι κακό να έχει άποψη κάποιος και να την λέει;

      Διαγραφή
  3. Ας ενδιαφερόταν πρώτα αυτοί για το χάλι τους και για τα δικά μας χαμένα 4 ευρώ.
    Και τότε και εμείς μαζί τους...
    Ρώτα καμιά γιαγιά που παίρνει αγροτική σύνταξη για τα 4 ευρώ τον μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προχτές πήγα σε συγκέντρωση του σύριζα για να εκφράσω την απογοήτευση μου,βλέπετε τους ψήφισα δυο φορές.Ενοιωσα μεγάλη ντροπή και θλίψη ,βλέποντας τους παρεβρισκόμενους να συναγωνίζονται σε γλύψιμο του μελλοντικού πρωθυπουργού,μόνο που δεν φίλησαν το κόκκινο χαλί που περπάτησε.Καταραμένα κομματόσκυλα,δεν βαρεθήκατε να γλύφετε όποιον σας τάζει ένα κοκκαλάκι,έτσι σκέφτηκα.Με μαύρη ψυχή βγήκα να καπνίσω ένα τσιγάρο.Εκεί είδα την ίδια θλίψη στα πρόσωπα και άλλων.Δεν την προκαλούσε η κοιμισμένη ,ανευ νοήματος ομιλία του Τσίπρα.Την προκαλούσε η αηδία που νοιώθαμε ο ένας για τον άλλον.Μια κυρία το είπε,οι Ελληνες είναι ο πιο παρτάκιας λαός του κόσμου.
    Οπου σταθώ ακούω το ίδιο,μια καταφρόνια μια αηδία του έλληνα για την ίδια του την φάρα.Για ποιόν να πολεμήσω μου λένε,για τον εφοριακό,τον απάνθρωπο γιατρό,τον τεμπέλη καθηγητή ,τον χρυσοπληρωμένο ψεύτη δημοσιογράφο,τον κλέφτη περιπτερά;Τα έχουν καταφέρει ,μας έστρεψαν εναντίον μας,εναντίον του ίδιου μας του ευατού.
    Απέραντη μοναξιά ,φόβος και απογοήτευση επικρατεί στις ψυχές μας.
    Ομως δεν είναι έτσι παιδιά.Είμαστε όλοι μας φταίχτες,ναι,ισως και κλέφτες,παρτάκηδες.Είμαστε ένας λαός με πρόβλημα ηθικό,μια άρρωστη κοινωνία.Οποιος είναι αναμάρτητος ας βγεί από το πλήθος.Βράζουμε στο ίδιο καζάνι.
    Η αρχαία Ελλάδα έπαψε να υπάρχειτον 3 πχ. αιώνα.Μας κυβέρνησαν οι Ρωμαίοι.Το περίφημο Βυζάντιο,οσο ελληνικό και χριστιανικό και να ήταν δεν ήταν Ελλάδα.Η Αθήνα ηταν μια απομακρυσμένη επαρχία της αυτοκρατορίας,και οι κατοικοί της δούλοι.Μετά οι Οθωμανοί.Και θα περίμενε κανείς μετά την επανάσταση,μια δίκαιη διακυβέρνηση.Τα μεγάλα κεφάλια φρόντιζαν ώστε να εξαφανίζεται οποιασδήποτε ήταν φίλος της δημοκρατίας,της δικαιοσύνης.Εναν ταλαίπωρο λαό,φτωχό,πεινασμένο,αμόρφωτο,με μόνη του περιουσία,το DNA των προγόνων του,μια μικρή χώρα όλο πέτρα,την έκαναν πάντα ότι ήθελαν οι Μεγάλες Δυνάμεις μέσω των τοποθετημένων ΠΡΟΔΟΤΏΝ που μας κυβέρνησαν.Ο φτωχός ,άφηνε το καλύβι του για μια δουλειά στην Αθήνα.Ενα κεραμίδι και ένας μισθός ήταν το όνειρο.Παρακαλάγαμε τις κουφάλες να μας δώσουν μια θέση στο δημόσιο.Το τελικό χτύπημα δώθηκε με το όνειρο που βλέπαμε στην τηλεόραση.Την θέλαμε αυτή τη ζωή,με ξένη μουσική,ωραίο αμάξι,λεφτά πολλά για χάλασμα.Μας την πρόσφεραν ,απλά γιατί αυτοί έτσι κέρδιζαν περισσότερα.Τόσα χρόνια σκλαβιάς μας έμαθαν ένα πράγμα,πως να εξαπατούμε τον αυτοκράτορα.Δεν ζήσαμε διαφωτισμό,δεν ζήσαμε γαλλική επανάσταση ,δεν μπήκαμε φυσιολογικά στην ωριμότητα.Αυτό είμαστε,ανώριμοι.Εφηβοι.Κανείς δεν μας βοήθησε να μεγαλώσουμε,κανείς δεν μας φέρθηκε με δικαιοσύνη,κανείς δεν μας είπε την αλήθεια.Ολοι έπαιξαν το βρώμικο παιχνίδι τους στην πλάτη μας.

    Κανείς δεν μας είπε πως οι πρόγονοί μας,έμειναν στην ιστορία μόνο και μόνο γιατί έκαναν το αυτονόητο,αυτοκυβερνήθηκαν.Κυβέρνησαν οι ίδιοι τον εαυτό τους με την μοναδική δημοκρατία στον πλανήτη.Δεν εμπιστεύονταν την τύχη τους στον κάθε ψεύτη λαοπλάνο.
    Ας μην κατηγορούμε ο ένας τον άλλον.Είμαστε άρρωστοι,ας θεραπεύσουμε την ασθένειά μας.Ποτέ ξανά ολιγαρχία,κοινοβουλευτική χούντα.Δημοκρατία,όλοι μαζί αποφασίζουμε.Αν κάτσουμε με σκυμένο κεφάλι η πίκρα θα πλημυρίσει την καρδιά μας.Βάλτε αγάπη μέσα σας,χαρά για τον αγώνα.Δεν βαρεθήκαμε αυτή την μίζερη ζωή,σπίτι ,δουλειά ,δουλειά ,σπίτι;Ελληνες τρελλαθείτε ρεεε!!!!!!!!

    Πιστός Σκύλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι τιποτα μη φοβασαι. Δηλητηριαση απο τη βρωμα της αριστερας επαθες. Για αντιδοτο ακου τα λογια ενος φτωχου ανθρωπου του Κυριακου Ματση. Τα ειπε στον αγγλο κυβερνητη της Κυπρου οταν αφου βαρεθηκαν να τον βασανιζουν του εταξαν λεφτα και καταφυγιο στην αγγλια γιανα προδωσει τον Αρχηγο της ΕΟΚΑ τον ΓΡΙΒΑ: Τον αγωνα ου περι χρηματων ποιουμεθα αλλα περι αρετης
      Δραπετευσε και επεσε μαχομενος κατα των αγγλων στο Δικωμο, λιγους μηνες μετα

      Διαγραφή
    2. Έχει κάτι ωραίους τρελλούς αυτός ο τόπος, που ισοφαρίζουν εκατομμύρια παρτάκηδες. Κι ευτυχώς δε θα λείψουν ποτέ...

      Διαγραφή
  5. Εκτός από τα καλοπληρωμένα - γνωστά κομματόσκυλα, ΕΡΤ ήταν και πολλοί άγνωστοι εργαζόμενοι που δεν πληρωνόταν με ιδιαίτερα ποσά. Επιπλέον, η ΕΡΤ ένωνε τηλεοπτικά όλη την Ελλάδα, από τις ακριτικές περιοχές μέχρι τους νησιωτικούς νομούς, και είναι συνδεδεμένη με την διεθνή τηλεοπτική παρουσία του ελληνικού κράτους. ¨Η πρόκειται να το καταργήσουμε κι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4:45, να αγωνιστεις (κ ολοι μας) για το μελλον της πατριδας μας κ για τα παιδια μας-το μελλον αυτου του τοπου!!!οχι ηττοπαθειες τωρα κ οχι προς θεου μην μπειτε στην λογικη εμφυλιου γιατι αυτο θελουν!!!πρεπει να ειμαστε ενωμενοι κ πιστοι στον θεο!!!τωρα περισσοτερο απο ποτε διοτι αυτη η μαχη ειναι η πιο σκληρη απο ολες τις αλλες της ιστοριας μας!!η γνωμη μου:ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΟΛΑΣ, ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ!!!!!!θελανε να μας δημιουργησουν ετσι κ σε ενα ποσοστο σημερα δυστυχως τα καταφεραν!!!ΕΜΕΙΣ,ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ειμαστε παιδια του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ,ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ Κ ΤΟΣΩΝ ΜΑ ΤΟΣΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!οσοι ξεχασαν την ιστορια τους,το απο που κραταει η σκουφια τους ειναι αυτοι που χαλασαν κ αν αυτοι ειναι που κοιταν την παρτι τουσ, ε, τοτε αυτοι δεν ηταν ποτε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!για μενα τα πραγματα ειναι τοσο απλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    ΑΛΛΑ Ο στρατιωτικος ΔΕΝ παιρνει 150,000 ουτε 250.000 χιλ το χρονο.
    παιρνει απο 630ευρω ο λοχιας εως 1150 ο ταγματαρχης με 15 χρονια υπηρεσιας.
    ουτε οι δασκαλοι παιρνουν 150.000 ευρω., ουτε οι πυροσβεστες. ουτε ενα σωρο αλλοι. Βεβαια θα μας πεις μα και στην ερτ ενα σωρο κοσμος παιρνει λιγα.
    Ναι σωστα, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕ ΒΓΑΙΝΑΝΕ (οι απλοι εργαζωμενοι εκει μεσα) ΝΑ ΚΛΑΦΤΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ 300.000???? ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΙΑΤΙ???
    .....300 euro επιδομα καφε?
    ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ (ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΕ ΑΠΟ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΣΩ ΔΕΗ).
    300.000χιλ μισθο το χρονο....καποιοι τουλαχιστον.
    Αρα ας μας πουνε πρωτα ποιοι ηταν αυτοι που μπηκαν με μεσο!!!
    Ας μας πουνε ποιοι ειναι αυτοι που εχουν δικαιωμα να παιρνουν 300.000 το χρονο ως ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.για τι και εγω εχω ατομο στο δημοσιο και παιρνει 1050ευρω, και ειναι καθε μερα στης 07:00 και χωρις επιδομα καφε.
    και οποτε του λενε να παει για ασκηση......παει χωρις επιδομα.
    Ελπιζω μονο να εχει την μαγκια να κλεισει και τα ιδιωτικα ο τονυ....γιατι αλλιος παλι κατι θα βρωμαει στην υποθεση, αν κλεινει αυτα που μας κωστιζουν να κλεισει και αυτα που μας χρωστανε (βλεπε δανεια μεγκα, πασοκ, μασοκ, και ολων των αλλων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πιστεύεις ότι στη ΝΕΡΙΤ, δε θα δουλεύει η σύζυγος εφοπλιστού και δε θα παίρνει το αστρονομικό ποσό που έπαιρνε;
      Πάμε στοίχημα ότι οι 1.200 εργαζόμενοι που θα προσληφθούν, θα ξεπεράσουν τα μισθολογικά έξοδα των 2.600 που δούλευαν μέχρι τώρα;
      Μαγκιά θα ήταν να είχε τα @@ να ζητήσει απ' τα τσοντοκάναλα να πληρώνουν τις συχνότητες, τότε θα είχε λεφτά να "εξυγιάνει" την ΕΡΤ.

      Διαγραφή
  8. μονο που δεν λεει ο κοτσιρας οτι αυτοι οι καημενοι ειχαν μισθους και μπονους προκλητικους και οχι των 600 ευρω και το αλλο ηταν ενα προπαγανδιστικο καναλι της εκαστοτε κυβερνησης. τετοια εχουμε πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. poso megaloi mages einai oi politikoi sas exoun gia proino. diavasa ta sxolia sas ok adiparathesi oi polites metaksi sas kai oi politikoi pou diorizan ta komatoskila pali ap tin ap eekso. mia simvouli ta themata den ta pianoume apo ti mesi.. gia na kanoume sosti analisi ta pianoume ap tin arxi.oi politikoi ta pianoun panda apo ti mesi gia sas parasiroun sto dromo tous. me sevasmo pros olous tous sibolites mou douleuo ston idiotiko tomea edo kai 30 xronia gia ola ftene oi politikoi. afou pane oloi prota filaki meta arxizoume ti sizitisi gia ta ipoloipa. einai i sira pou sas elega prin. o ainstain elege oti i sinexeia ton mathimatikon einai i apli logiki....asa tin efarmosoume loipon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζω ότι ο Κοτσιρας αποτυπωτυπώνει μια χαρά με τον δικό του τρόπο αυτά που λέμε όλοι στις μεταξύ μας συζητήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί από εμας θεωρούμαι ως υπεύθυνους άλλες κοινωνικές ομάδες αλλά ποτέ δεν θεωρούμε υπέυθυνους αυτούς που επί δεκαετίες συντηρούσαν γιατί έτσι τότε επίτασε το πολιτικό τους συμφέρον όλα αυτά που τώρα κόπτονται ότι πρέπει να αλλάξουν.

    Κανείς δεν αμφισβιτεί το γεγονός ότι η πατρίδα μας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα σε επίπεδα οργάνωσης, διοίκησης, αποτελεσματικότητας, αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών γενικώς και όχι μόνο. Όμως οι αλλαγές που θα πρεπει (αν πρέπει να γίνουν) θα πρέπει να λαμβάνουν υπ΄όψιν τους πολύ σοβαρά τις κοινωνικές συνέπειες αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή τους.


    Σε κάθε περίπτωση η πολιτική του αποφασίζωμεν και διατάσωμεν και κατεβάζουμε τους διακόπτες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή ούτε ως δικαιολογία ούτε περισσότερο ως αναγκαιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ κ. Κότσιρα,
    Στην προσπάθειά σας να υποστηρίξετε την -κατά τα άλλα- πολύ σωστή θεωρία σας, συγχέετε λίγο τις έννοιες: Ένα κοινωνικό έργο, όπως η κατασκευή δρόμου ή ένα λειτούργημα όπως η εκπαίδευση, δεν μπορεί να ταυτιστεί (και να συγκριθεί) με τη λειτουργία ενός δημόσιου ΜΜΕ. Ενός σταθμού που μέχρι χθές σιχτιρίζαμε όλοι για τη διαπλοκή, τους αδιαφανείς και αναξιοκρατικούς κομματικούς διορισμούς , τους υπέρογκους μισθούς των γνωστών προσώπων - παιδιών του Συστήματος... και την «αποθήκη ψήφων» των εκάστοτε κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων κομμάτων όπου διόριζαν 3 και 4 φορές περισσότερους από όσους χρειάζονταν. Πόσο δε μάλλον όταν υποχρεούμαστε για τις αμοιβές των, να πληρώνουμε 4 Ευρώ/μήνα (ανά ρολόϊ, δηλ. αν έχουμε ένα σπίτι, ένα εξοχικό, ένα μαγαζί και μια αποθήκη είναι 4x4=16 Ε/μήνα) σε μια μόνιμα ζημιογόνα επιχείρηση. Γιατί αν ήταν κερδοφόρα, δε θα υπήρχε πρόβλημα. Αν κάποιος χαίρεται με την απόλυση 3000 εργαζομένων, τότε είναι άξιος τη μοίρας του. Αλλά και αν κάποιος διαμαρτύρεται για να διατηρήσουν τις θέσεις τους υπεράριθμοι εργαζόμενοι που διορίστηκαν κομματικά, και αναξιοκρατικά και επιμένει να αμείβονται από εμάς τους υπόλοιπους εσαεί, είναι επίσης επικίνδυνος…
    Αν μου βρείτε υπαλλήλους της ΕΡΤ (ανεξάρτητα από το ύψος του μισθού τους) που να διορίστηκαν με την αξία τους και όχι κομματικά ή βυσματικά, τότε ΝΑΙ θα διαμαρτυρηθώ και θα τους υπερασπιστώ κι εγώ. Αλλά αμφιβάλλω αν βρείτε τέτοιους.
    Ο Σαμαράς έχει τη δική του ατζέντα. Δε νομίζω ότι τώρα τον έπιασε ο «πόνος» για την οικονομία της Ελλάδας, και ξεκίνησε από την ΕΡΤ. Η προχειρότητα και η βλακεία του αποδεικνύονται καθημερινά και επιβεβαιώνονται και από τον χειρισμό της ΕΡΤ. Αν ήθελε να το κάνει σωστά, θα έπρεπε να έχει ήδη κανονίσει την επόμενη μέρα, τη νέα ΕΡΤ, να επαναπροσλάβει το απαραίτητο προσωπικό από την παλαιά ΕΡΤ, με αξιοκρατικά πάντα κριτήρια, κλπ. Είμαι σίγουρος ότι η Νεα ΕΡΤ, θα γίνει χειρότερη από την παλαιά, πιο διαπλεκόμενη, πιο αδιαφανής, πιο ελλειματική. Αλλά όπως είπα, η ατζέντα του είναι άλλη, και τα διάφορα σενάρια ήδη κυκλοφορούν…
    Εσείς όμως, τα media και οι δημοσιογράφοι γιατί ξαφνικά τρελαθήκατε όλοι και ασχολείστε τόσο ένθερμα με την ΕΡΤ; Γιατί δεν κινητοποιήθηκε κανείς με δεκάδες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες που απέλυαν 500 και 1000 εργαζόμενους, που ήταν κερδοφόρες, που δε ζημίωναν τον Έλληνα, αλλά έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, ή απέλυσαν κόσμο λόγω κρίσης κι έλλειψης ρευστότητας; Μήπως γιατί αυτή η βλακώδης κίνηση απόγνωσης του Σαμαρά, πάει να ανατρέψει το κατεστημένο; Το κατεστημένο των βολεμένων, μικρών και μεγάλων που ξεβολεύονται, ή φοβούνται μήπως ξεβολευτούν; Ελπίζω να κάνω λάθος.
    Υ.Γ. Ποτέ δε διορίστηκα στο δημόσιο, ούτε ωφελήθηκα από αυτό με έμμισθη ή άλλη σχέση, εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας εδώ και 20 χρόνια κι έχω εκπληρώσει επιτυχώς τη στρατιωτική μου θητεία, ως όφειλα στην Πατρίδα. Κάθε άποψη και κριτική για τα παραπάνω είναι δεκτή απ’ όποιον έχει κάνει τουλάχιστον αυτά τα βασικά.
    Φιλικά,
    Δημήτρης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καθρευτης σου ειμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Είναι ανάξιο απάντησης το μήνυμα του Κότσιρα. Με μισές αλήθειες δεν πρέπει να ασχολούμαστε. Πιάσε το μικρόφωνο και κούρεψε το, ετερόφωτε αστέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΥΡΙΕ ΚΟΤΣΙΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕ ΤΟ 'ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ'? ΑΣΤΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΙΤΕΧΝΑ......48.000 ΕΥΡΑ .ΑΣΕ ΤΑ 4 ΕΥΡΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ο kostaxan (ο ΚΩΣΤΑΣ στην ΞΑΝΘΗ δλδ ) ξαφνικα μας μιλάει για ανόητους χαιρεκακους.. που το μονο που ευχεται εδω και δεκαετιες ειναι να αρχισει "επιτελους" αυτος ο πολεμος με την τουρκια;.. αντε τραβα,προσκυνα τον αγαπημενο σου γραφικο πουτιν κι ασε εμας τους χαιρεκακους να χαιρομαστε που επιτελους κλεινει αυτη η φασιστο-τρυπα της ερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις μεγάλο θέμα φίλε μου με τον kostasxan,τα μπερδεύεις να το κοιτάξεις οποσδήποτε για το καλό σου

      Διαγραφή
  16. Δεν ξέρω αν τραβάς ζόρι με τον kostasxan, με τον Κότσιρα, με την φοβικότητα που σου ταΐζουν για πολέμους και που εύκολα την "τοποθετείς" όπου σε βολεύει, δεν ξέρω αν σου φταίει ο Πούτιν, αλλά αυτή τη χαρά που έχεις με την καταστροφή συμπατριωτών σου, να την κοιτάξεις επειδή σε χαλάει πολύ. Συνέχισε Κωνσταντίνε, μην μασάς. Ο πλουραλισμός σου είναι που τους ενοχλεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχουν ήδη αρχίσει να ομολογούν πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είναι απλά αμοιβόμενα υπάληλλοι, δηλαδή με μισθούς κανονικούς. Και όμως, οι καμμένοι από την προπαγάνδα εγκέφαλοι συνεχίζουν στο μοτίβο που "προγραμματίστηκαν"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αφού κάποιος "γεννάει" θέμα με εμένα, σε άρθρο του Κότσιρα, νομίζω ότι πρέπει να πω κι εγώ κάτι σε άτομα που είναι προφανές πως ενοχλούντα από την διαδικτυακή (ίσως και την φυσική) μου ύπαρξη. Πρώτον, θα μάθεις να διαβάζεις, γιατί είναι μεγάλη υπόθεση να καταλαβαίνεις τι λένε οι λέξεις. Δεύτερον, θα μάθεις να είσαι ευθύς και να λες τα πράγματα όπως έχουν και όχι βάζοντας στον ανεμιστήρα λάσπη. Τρίτον, και κυριότερο, αν βρεις δικό μου κείμενο φιλοπολεμικό, εγώ θα κλείσω το ιστολόγιο άμεσα. Είτε δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει πέριξ της χώρας μας, είτε θέλεις να δημιουργήσεις εντυπώσεις (σε μία αγωνιώδη προσπάθειά σου να γράψεις για εμένα και όχι για το κείμενο του Κότσιρα). Επειδή, τελευταία η λάσπη στο όνομά μου μεγαλώνει, πρέπει να δηλώσω ότι χαίρομαι, γιατί αυτό αποδεικνύει ότι βρίσκομαι στον σωστό δρόμο, εκείνον τον δρόμο που δεν υπάρχουν παρωπίδες αλλά γεννεσιουργός πλουραλισμός. Σε εσένα, λοιπόν, που θέλεις να με διαβάλεις -για τους δικούς σου λόγους-, σου απαντώ ότι είναι τιμή για εμένα οι επιθέσεις αυτού του είδους κι αυτό επειδή 5 χρόνια είμαι συνεπής στις θέσεις μου θέσεις (στο διαδίκτυο) κι έτσι θα παραμείνω, αφού δεν άγομαι και φέρομαι από κανέναν. Μπορεί να σε ενοχλεί που δεν βρίσκομαι ως υποζύγιο στην άμαξα που βρίσκεσαι εσύ, αλλά όπως λέγανε και οι πρόγονοί μου (δεν γνωρίζω αν ήταν και δικοί σου πρόγονοι) "ο καθείς εφ' ω ετάχθη"... (στο μεταφράζω για την περίπτωση που... "Καθένας για εκείνο, για το οποίο είναι προορισμένος")

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον Γιάννη Κότσιρα επειδή τολμά να καταγράφει την σκέψη του. Δεν έχει σημασία αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, όσο σημασία έχει η τόλμη του να σπάσει την ομερτά, σε μία εποχή όπου η ελευθερία του λόγου (και της γραφής) αντιμετωπίζεται ως "απόπειρα κατά της ομαλής λειτουργίας της κυβέρνησης" (φυσικά από γραφικούς τύπους ή εντεταλμένους σχολιαστές). Συγχαίρω λοιπόν, τον Γιάννη Κότσιρα, γι αυτό που είναι, αρνούμενος να υποταξει την σκέψη του και να τοποθετήσει ως πρώτιστο μέλημά του την καλλιτεχνική του (άρα και οικονομική) καριέρα. Μακάρι να υπήρχαν περισσότεροι να φωνάξουν για τα αυτονόητα απέναντι σε ανόητους, αυταρχικούς και αντισυνταγματικούς λογισμούς και πρακτικές

      Διαγραφή
  19. Με τα καμένα μυάλα των κομμουνιστοαριστεροψευτοπροοδευτικοπαρτακικολαμόγιων σαν του τραγουδιστή δεν πρέπει να ασχολείται κανείς.Ο δε αρχηγός σύντροφος το καβάλισε προωθεί τον μετά επαναστάτη Ορφέα ΕΡΝΕΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]