Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επικίνδυνο παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής!

Τα απερίγραπτα που ξέβρασε το στόμα του ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ σχετικά με τον νόμο για τον διορισμό των ιμάμηδων… 
 
Μόλις προχτές σας λέγαμε εδώ στο «Προξενείο-Στοπ» για την κλιμάκωση των αντιδράσεων ενάντια στον λεγόμενο «νόμο των 240 ιμάμηδων» από τα όργανα της Άγκυρας στη Θράκη και για το τι γυρνούν και λένε μέσα στα τζαμιά των μειονοτικών οικισμών, με στόχο τη μη εφαρμογή του.
Τα όσα όμως είπε προ ολίγων ημερών ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ μάλλον ξεπέρασαν κάθε όριο από κάθε άποψη – και ειλικρινά δεν γνωρίζουμε αν εκείνος που πρέπει πρώτα να ασχοληθεί με τα μούτρα του είναι πια ο εισαγγελέας ή ο…ψυχίατρος!

Το σκηνικό είναι στο χωριό Ραγάδα της Ροδόπης, στη διάρκεια ενός χάτιμ (=τελετής λήξης μαθημάτων κορανίου) και η ατμόσφαιρα είναι επαρκώς…φουντωμένη από την παρουσία πολλών τουρκοψύχων της Θράκης (βουλευτές, δήμαρχοι Ιάμου και Αρριανών, εκπρόσωποι του DEB, υποπρόξενος Κομοτηνής, κλπ), αλλά κυρίως δύο επιφανών εκ Τουρκίας μουσαφίρηδων, του «συντοπίτη» μας Χακάν Τσαβούσογλου (νυν βουλευτή Προύσας με το ΑΚΠ) και κυρίως του άλλου «συντοπίτη» μας (καταγόμενου μάλιστα από τη Ραγάδα) του Χαλήτ Ερέν, προέδρου του IRCICA και – όπως πάμπολλες φορές έχουμε ξαναγράψει στο «Προξενείο-Στοπ» – κομβικής σημασίας προσώπου για την υπόγεια δράση της Τουρκίας στη Θράκη (τον βλέπετε στη 2η φωτογραφία μέσα στο τζαμί της Ραγάδας πίσω από τα παιδιά του χάτιμ). Οι δηλώσεις των λεγάμενων αναμφίβολα προκάλεσαν νέο…φούντωμα τουρκο-έκστασης (και ειδικά η φράση του Τσαβούσογλου προς τους κατοίκους του χωριού ότι 
«πλέον πίσω σας υπάρχει μια πολύ ισχυρή Τουρκία, που συνεχώς ισχυροποιείται παγκοσμίως, οπότε και εσείς μπορείτε να βλέπετε μπροστά σας με περισσότερη αυτοπεποίθηση»), 
ε βάλτε τώρα εσείς με τον νου σας και τα τραγούδια και τα ποιήματα που ακούστηκαν υπέρ της…Μάνας Πατρίδας, οπότε – όταν πήρε τον λόγο και ο ψευδομουφτής Κομοτηνής (και βεβαίως ταυτόχρονα και πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») – κυριολεκτικά…ζωγράφισε:
«Υπάρχουν σχεδιασμένες προσπάθειες για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα των ωραίων μας ανθρώπων μας» είπε. «Είναι ανάγκη να απωθήσουμε με τα χέρια μας αυτές τις προσπάθειες και να παραμείνουμε σε ενότητα. Την εποχή του Resulullah υπήρχε ένα διάσημο τζαμί ονόματι Mescid-i Dira. Χτίζουν τότε Εβραίοι, που δεν πίστεψαν, ένα μεστζίτ, με σκοπό να προκαλέσουν αδυναμία στον Resulullah. Και ο λόγος ήταν ο εξής: οι στρατιές του Προφήτη να μην πάνε για τζιχάντ, να κάνουν εκεί ναμάζι, να μειωθεί η δύναμη των μουσουλμανικών στρατιών, να ηττηθούν και να εξαφανιστεί το Ισλάμ. Τέτοιο τζαμί έκαναν. Και έβαλαν μέσα και έναν νεαρό ως ιμάμη. Ο Παντοδύναμος Αλλάχ ενημερώνει τότε τον Προφήτη μας για αυτό το τζαμί της διχόνοιας. Και αυτός τότε βάζει και το κατεδαφίζουν! Διότι σκοπός του τζαμιού εκείνου είναι η διχόνοια, η διάσπαση, η διαίρεση και η εξαφάνιση!
Ακριβώς έτσι και τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να χαλάσει η ενότητα μας. Τι είναι τούτο; Διορισμός ιμάμη στο τζαμί; Ποτέ!… Μην παραχωρείτε χώρο σε αυτούς που κάνουν λάθος. Τον τελευταίο καιρό επιδιώκεται να βάλουν χέρι στα τζαμιά μας. Επιδιώκεται να φέρουν στα τζαμιά μας ανθρώπους που δεν τους αγαπάμε… Ελάτε να εξυψώσουμε τις καρδιές μας ίσα με το βουνό αυτό. Ελάτε να είμαστε όλοι μαζί, στην καρδιά μας υπάρχει μέρος και για εσάς. Τα χέρια μας μακριά σαν τα κλαδιά των δέντρων. Ελάτε και εσείς και γίνετε ένα με τα χέρια μας…
Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι για να χαλάσουν αυτήν την ενότητα, έρχονται στα χωριά μας να περιγράψουν την θρησκεία. Απευθύνομαι στους ιμάμηδες, δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν. Τα τζαμιά αυτά είναι ιερά, πολύτιμα, παρακαταθήκη. Αυτή η παρακαταθήκη δεν παραχωρείται στον καθένα».
Εδώ υπάρχει για μια ακόμη φορά υποκίνηση σε ανυπακοή απέναντι στην ελληνική νομοθεσία (για να μην πούμε και για τις απειλές που μπορεί να υποκρύπτονται κάτω από φράσεις τύπου «δεν θα το επιτρέψετε σε κανέναν»)! Για τα άλλα (π.χ. τον παραλληλισμό της ελληνικής κυβέρνησης με τον εγκάθετο ιμάμη της εποχής του…Resulullah και όλα τα λοιπά συμπαρομαρτούντα), είπαμε: αυτά τα αφήνουμε για τον ψυχίατρο…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]