Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όποιος καρφώνει θα έχει… φορο-ασυλία!

Θέλουν να μετατρέψουν σε κράτος χαφιέδων, για να μην νιώθουν μόνοι!!!
Θεοχάρης: Φορο-ασυλία σε όσους «καρφώνουν»

Γράφει ο Στέλιος Κράλογλου

Ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων, των ακινήτων, του ΦΠΑ, των επιχειρήσεων αλλά και στο ποινολόγιο της Εφορίας σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, που εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο να παράσχει φορολογική ασυλία σε όσους καταγγέλλουν στις αρμόδιες Αρχές περιπτώσεις φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η μείωση των συντελεστών στις επιχειρήσεις με στόχο την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 15% για όλα τα νομικά πρόσωπα και αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ με πρώτο βήμα τη μείωση του συντελεστή στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Οι βασικοί άξονες του κυβερνητικού σχεδίου για την επόμενη φάση της φορολογικής μεταρρύθμισης καταγράφονται στο στρατηγικό σχέδιο το οποίο αναρτήθηκε χθες στον νέο ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Ειδικότερα, το σχέδιο που καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας περιλαμβάνει:
  • Βελτίωση των νόμων και θεσμοθέτηση ελεγχόμενων διαδικασιών προστασίας των πληροφοριοδοτών. Θα δίνονται κίνητρα στους φορολογουμένους προκειμένου να καταγγέλλουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά και υποθέσεις διαφθοράς και δωροδοκίας εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων. Επίσης δημιουργούνται στο υπουργείο Οικονομικών κέντρα υποδοχής και διαχείρισης καταγγελιών για διαφθορά, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
  • Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις και ενδεχομένως για τα εισοδήματα που αποκτούν οι φορολογούμενοι από ακίνητα.
  • Επανεξέταση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών εξαιρέσεων. Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως οι δαπάνες που εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.
  • Αλλαγές στα έντυπα υποβολής και απόδοσης των φόρων με συγχώνευση των φορολογικών εντύπων.
  • Εξορθολογισμός των συντελεστών ΦΠΑ. Στο τραπέζι βρίσκονται σενάρια για καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στα επίπεδα του 19% ή 21%, μέτρο το οποίο έχει προτείνει το ΔΝΤ.
  • Εξορθολογισμός των προστίμων - ποινών για φορολογικές και τελωνειακές παραβάσεις.
 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οποιος καρφωνη , θα του τα παιρνουν στο τελος ...
    Γιατι και αυτους θα τους καρφωσουν οι λαθρεποικοι και καινουργιοι κατοικοι του γεωγραφικου χωρου που καποτε ητο των Ελληνων .
    Δεν θα προλαβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]