Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αύξηση του ΦΠΑ δεν έφερε έσοδα

Αυτά που όταν τα λέγαμε, οι άσχετοι του μνημονίου κοιτούσαν σαν χάνοι…
Αποδοχή της αποτυχίας του μέτρου από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Την άποψη πως το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, έσοδα, διατύπωσε ο
αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συζήτηση της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το α’ τρίμηνο του 2013. Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως, ενώ αρχικά οι εκτιμήσεις ανέφεραν έσοδα ύψους 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση τελικά τα έσοδα έφτασαν με το ζόρι τα 136 εκατομμύρια ευρώ ενώ πολλές επιχειρήσεις οδηγήθηκαν στο λουκέτο.

Σε ότι έχει να κάνει με τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο, ο αναπληρωτής Υπουργός, σημείωσε πως ότι το εξάμηνο Οκτώβριος 2012 – Μάρτιος 2013 η ποσότητα κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε, ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 75%. Στο πετρέλαιο κίνησης αντίθετα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 17.4% και από το ΦΠΑ κατά 63%.

Κλείνοντας την τοποθέτηση του πάντως, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να ενισχυθούν οι ασθενέστεροι, που φέτος το χειμώνα αναγκάστηκαν να αντιμετωπίζουν το κρύο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]