Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι δικοί μας "σοφοί" του Χάρβαρντ

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης έχουν κάνει καμιά τριανταριά (!) εκπαιδευτικές «μεταρρυθμίσεις», κάθε φορά παρέδιδαν χειρότερο μπάχαλο απ' ό,τι παραλάμβαναν, προκάλεσαν αμορφωσιά, μετέτρεψαν την έννοια «Παιδεία» σε παράρτημα της κάθε «Κόκα Κόλα», μετέτρεψαν τα σχολεία σε πάρκινγκ παιδιών και σε παρακολούθημα του φροντιστηρίου - αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Μέσα σε τρία χρόνια, έχουν βάλει λουκέτα σε 980 σχολεία, στο λεξικό της πολιτικής τους απρέπειας αυτό το λένε «συγχωνεύσεις» - αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Μόνο φέτος έχουν χαθεί, λόγω ελλείψεων σε καθηγητές, πάνω από 32.000 (!) διδακτικές ώρες - αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Από το 2009 και μετά, οι μειώσεις δαπανών για τα σχολεία αγγίζουν το 47% (!) - αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Η Ελλάδα είναι η χώρα της ΕΕ, που, εκτός από το υψηλότερο ποσοστό μαθητικής διαρροής, παρουσιάζει και το «προνόμιο» το ποσοστό της αύξησης των νέων που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης να έχει αυξηθεί από το 2008 μέχρι το 2011 κατά 54,7% (!) - και τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Εκαναν τα σχολεία χώρους συνάθροισης φτωχοποιημένων δασκάλων με περικομμένα εισοδήματα κατά 40%, σε προθάλαμους ανεργίας για τους υποσιτιζόμενους και μη μαθητές και σε ένα διαρκές «δώσε» για τους ανήμπορους από τα χαράτσια γονείς - αλλά τώρα ζητάνε και τα ρέστα!

Αυτή είναι η «δημόσια και δωρεάν Παιδεία» τους στην Ελλάδα.

Τόσο «δημόσια» και τόσο «δωρεάν» που ακόμα και ένας πρώην πρωθυπουργός ομολογούσε ότι το «δημόσια και δωρεάν» όταν αναφέρεται στην Παιδεία συνιστά κακόγουστο ανέκδοτο.

Γι' αυτή την «Παιδεία» τους οι Έλληνες γονείς πληρώνουν πάνω από 5 δισ. ευρώ το χρόνο.

Κι όμως όλοι αυτοί οι κύριοι που σπούδασαν στα Χάρβαρντ για να μας κυβερνήσουν (σ.σ.: γι' αυτό μας κυβερνάνε τόσο καλά...) έχουν και το θράσος να ποζάρουν σαν προστάτες των «ονείρων», των «ελπίδων» και των «δικαιωμάτων» των μαθητών...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ναι...και σε εσας τους κουμουνιστες δεν σας αρεσαν αυτα .
    Ολοι τους κυβερνησαν με αριστερες προοδευτικες(sic) ιδεες και να που φθασαμε ...και μιλατε ακομη !
    Βρε ουστ κομματοσκυλα και υπηρετες ξενων κεντρων ...ΟΥΣΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εε, συγνώμη, πόσα χρόνια μας κυβέρνησε
      μεταπολιτευτηκά η ΝΔ. Βέβαια από την άλλη
      τον να θεωρείτε το ΠΑΣΟΚ αριστερό (sic) ή
      και κομμουνιστικό!!!!!!! κόμμα, τι να πώ εγώ,
      έχει και... ψυχίατρους... :)

      Διαγραφή
    2. Αν αληθεια ακομη ! πιστευης οτι η δεξια , το πασοκ κτλ κτλ ειναι κατι το διαφορετικο , τοτε ακομη ! θα πιστευης σε ιδεολογιες του κωλου .

      Αλλα εγω δεν πιστευω ΟΥΤΕ σε ψυχιατρους , γιατι ΕΝΑΣ ειναι ο γιατρος της ψυχης .
      Αυτοι που εσυ λες ψυχιατρους , ειναι χαπακιδες και μονο για αμερικανακια

      Καλυτερα λοιπον να μην πεις τιποτα γιατι ακομη εισαι ανωριμος .

      Καλο ξημερωμα .(ευχη να γινει γρηγορα , πολυ γρηγορα , γιατι δεν θα προλαβεις)

      Διαγραφή
  2. Α Καλά ρε φίλε να ψηφίσω χρυσαλοιφή, αλλά για ποιο λόγο;
    ========================
    ΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ;
    Με τη Νέα Δημοκρατία τόσο του Καραμανλή , όσο και του Σαμαρά που κυβερνά σήμερα και δολοφονεί τους Έλληνες , με τον μοναχογιό της πολιτικής ΑΝΟΗΣΙΑΣ!!! και τον χαφιέ των ασφαλίτικων υπογείων , το ίδιο κόμμα δεν είσαστε ρε "φίλοι" χρυσαλήτες; Οι μισοί υπουργοί και γραμματείς του Αντώνη σας, ναζιστοφασίστες του Καραμανλή δεν είναι; Πότε έγινε ιδεολογικός και …συμφεροντολογικός διαχωρισμός στο χώρο των κοινωνικών φρονημάτων της ΕΡΕ και των «συστατικών επιστολών» του Παυλόπουλου; Πότε δηλαδή και γιατί διαφοροποιήθηκε ο Καμμένος και νεκραναστήθηκε η ‘’ Μαύρη φάλαγγα» της Χρυσής αυγής;
    Τι διαφέρει ο Σαμαράς από τον Καμμένο και τον Μιχαλολιάκο σήμερα; Αδέλφια δεν είναι;
    Αν , ισχυρίζονται το αντίθετο ας το αποδείξουν ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]