Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η στρατιωτική ηγεσία του PKK απαντά με επιστολή στον Οτσαλάν



Η στρατιωτική ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν –PKK, που έχει βάσεις στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ, έστειλε επιστολή στον ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμά του για την αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών από την Τουρκία, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ( Milliyet και Radikal).

Η επιστολή παραδόθηκε χθες στον πρόεδρο του Κόμματος της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, Selahattin Demirtaş και τη βουλευτή του κόμματος, Sarah Sureyya, στη συνάντηση που είχαν στο όρος Καντίλ.

Η Milliyet αναφέρει ότι η επιστολή έχει θετική στάση στην έκκληση του ηγέτη του PKK και το μήνυμα που αποστέλλει είναι ότι στηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία.

Ωστόσο, σημειώνονται ορισμένες ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία εκδημοκρατισμού στην Τουρκία και στην επιστολή εκφράζονται απόψεις και προτάσεις με αυτήν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal, η αποχώρηση των Κούρδων ανταρτών θα αρχίσει στα μέσα Απριλίου και οι μαχητές του PKK θα αποσυρθούν σε στρατόπεδα στο βόρειο Ιράκ.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]