Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κυβερνητικό σήριαλ

Γράφει ο Γιώργος Καρανάσιος 
 
Σε κάθε έλεγχο των τροικακανών και στο μεσοδιάστημα παίζεται ένα στημένο κυβερνητικό σήριαλ επικοινωνιακών μεθοδεύσεων και συζητήσεων μεταξύ κυβερνώντων και τρόικας με μιντιακές προεκτάσεις για τις  μνημονικές δεσμεύσεις, που έχουν υπογραφεί και έχει δεσμευθεί η τρικομματική κυβέρνηση.

Τα τηλεοπτικά Προγράμματα διακόπτονται από τους μιντιάρχες για να δείξουν τους υπαλλήλους των τοκογλύφων δανειστών (κατά την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt οι μισθοί τους προκαλούν ίλιγγο), όταν εισέρχονται και εξέρχονται στα υπουργικά και πρωθυπουργικά γραφεία με το γνωστό υφάκι.

Τα προηγούμενα "σήριαλ" συζητήσεων (κοινώς πολιτική απάτη και κοροϊδία) μετά τις τελευταίες εκλογές με το παραμύθι των «ισοδυνάμων», με νέο πια «πακέτο »  για δίκαια μέτρα, σκηνοθετήθηκαν για να αντέξουν μέχρι τις εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών και την επανεκλογή Ομπάμα.

Το νέο σήριαλ επεισοδίων έχει προγραμματισθεί να τελειώσει με τις εκλογές στη Γερμανία – Σεπτέμβριος 2013, εκτός και αν ο λαός κάνει την υπέρβασή του.

Όταν «παίζονται» τα στημένα μνημονικά σήριαλ με τα διάφορα επεισόδια προ και μετά συζητήσεων, συμβαίνει:
  • Οι συνομιλητές των σήριαλ καθημερινά καταληστεύουν τις οικονομίες του λαού μας με αντισυνταγματικούς, εξοντωτικούς φόρους και περικοπές.
  • Το χρέος δε μειώνεται, αντίθετα, αυξάνεται και τα νοικοκυριά φτωχαίνουν.
  • Να χαρίζουν σκανδαλωδώς δις σε συνομιλητές και ομο-τράπεζούς τους, όπως τα  2 δις στη διαφθορέα Siemens. Κλείνουν κάθε υπόθεση και κάθε έρευνα που οδηγεί στις «φωλιές» των κλεμμένων. Γελοιοποιούν την έρευνα για τη λίστα Λαγκάρτ. Τελευταία, ψηφίστηκε σ’ ένα λεπτό και στα “μουλωχτά” μία (ν)τροπολογία, που έχει αναδρομική ισχύ, η οποία αθωώνει τους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, που χορήγησαν θαλασσοδάνεια 270 εκατομμυρίων ευρώ, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) και στο Μέγαρο Μουσικής. Σημειώνεται, ότι, η προκλητική αυτή ενέργεια, έγινε την ώρα, που οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδαλο αυτό (αδίκημα κακουργηματικής απιστίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου).
  • Οι συνομιλητές, πολιτικάντηδες συνεχίζουν να ρουσφετολογούν και οι ραγιάδες να σφάζονται στην ποδιά του κάθε τοπικού Αγά.
  • Το κρατικοπαρασιτικό πολιτικό σαπιοσύστημα να προπαγανδίζει με την πληρωμένη δημοσιογραφία, ότι, θα τιμωρήσει ο λαός τους πολιτικούς στις επόμενες εκλογές (πολιτική ευθύνη προσώπων). Καμία κουβέντα όμως, για τα καλούπια, που λέγονται ελληνικοί θεσμοί, που γεννούν συνεχώς λαμόγια, πολιτικάντηδες, διαπλοκή, διαφθορά, λίστες, στημένες εκλογές, εκβιασμούς, Χρυσή Αυγή, κουκουλοφόρους,  «γνωστούς αγνώστους», αμοιβαίες εξυπηρετήσεις ανοχής και σιωπής μεταξύ των διαπλεκομένων για να κατέχει και να νέμεται την εξουσία το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
  • Η φοροδιαφυγή και η διαπλοκή να ζει και να βασιλεύει, όπως και οι offshore (17.000 περίπου). Αντίθετα, απειλούνται με υπερφορολόγηση 2,5 εκατ. φορολογούμενοι με εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ. Ακόμη φοιτητές και μαθητές Λυκείου. Οι έλληνες εφοπλιστές (ελέγχουν περισσότερο από 15% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου) την βγάζουν πάλι καθαρή, πληρώνοντας μηδενικούς φόρους και έχοντας προνομιακή πληροφόρηση σε κρίσιμες στιγμές, όπως πριν το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο – «Sueddeutsche Zeitung» και «Spiegel». Η παραοικονομία ενός έτους στην Ελλάδα, είναι όση όλα τα μέτρα λιτότητας, που προβλέπονται από το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο, από το 2010 μέχρι το 2014. Δηλαδή, περίπου 65 δισ. ευρώ.
  • Να υποβαθμίζεται, η ζωή μας, το περιβάλλον, η υγεία μας, η μόρφωση μας και η χώρα μας. Δεν έχουμε καύσιμα, φάρμακα,  τρόφιμα, κλείνουν σχολεία, νοσοκομεία κλείνουν, επιχειρήσεις, έχουμε 27% ανεργία και η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ.
Εξωτερική και εσωτερική τρόικα με τα διαπλεκόμενα λαμόγια, μας δουλεύουν, μας ληστεύουν, μας εξευτελίζουν και μας κατατρομάζουν. Eίναι έτοιμοι να ποινικοποιήσουν ακόμη και τη Δημοκρατία, για να κυβερνούν ανενόχλητοι με τους εταίρους και συνεταίρους τους.

Αυτά και περισσότερα ακούστηκαν στο Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο, στην κορύφωση του κυβερνητικού «σήριαλ», το πρωί της Κυριακής, στην Πλατεία Πάρκου της Πόλης μας (Λαμία), από φορείς, σωματεία και από διάφορους Συλλόγους, κατά της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας και των κομμάτων που στηρίζουν την Τρόικα.
Μήνυμα, που δεν ήταν αρκετά ηχηρό, αφού ο αριθμός των πολιτών που έδωσαν το παρόν στην Πλατεία Πάρκου, δεν ήταν αντίστοιχος της βαρύτητας του μηνύματος.

Σχολιάστηκε αρνητικά και από τον καλεσμένο τραγουδοποιό, Λ. Μαχαιρίτσα, ο οποίος έκλεισε με συναυλία το συλλαλητήριο, για άδεια πλατεία, αλλά γεμάτες καφετέριες, ακόμη και η προσέλευση του κόσμου, είναι σε κρίση, συμπλήρωσε με νόημα…

Φαίνεται, ότι, διαδηλώσεις, αντιστάσεις και συλλογικό αγωνιστικό πνεύμα κατά της κατάντιας, της ξευτίλας, της καταπάτησης δικαιωμάτων και της κατατρομοκράτησης των πολιτών, είναι  έννοιες, που ο καθένας τις έχει (αν τις έχει) στο μυαλό του με διαφορετικό σκεπτικό και ανάλογα, πράττει ή αφήνεται στην απόγνωση ή στην ραγιαδοσύνη του.

Διαφορετικά σκέφτεται αυτός που πονάει και φωνάζει αυθόρμητα παντού, ότι «έχουν εξαντληθεί οι αντοχές» του, διαφορετικά αυτός, που δεν εκφράζεται φωναχτά, ή κραυγάζει και δεν τον ακούει κανένας και δίνει τέλος στη ζωή του, διαφορετικά αυτός, που έχει «βολικές σκέψεις», που αντί για ενεργός πολίτης της χώρας του, γίνεται χρήσιμος πελάτης και παρτάκιας του συστήματος,  διαφορετικά  ο «παρατηρητής» των πολιτικών γεγονότων, που αφορούν τη ζωή του από τον καναπέ του σαλονιού του, ή των καφετεριών, με την «κουλτούρα» το να τα περιμένει όλα από τους άλλους.

Αλλά όπως και να έχει, το αποτέλεσμα μετράει, όταν σ’ έναν αγώνα απουσιάζει, η στόχευση, η προοπτική, καλύτερα, ο ορίζοντας, κυοφορείται η αυτοκαταστροφή και ο μηδενισμός. Κάτω από τον πάτο, ως γνωστόν, βρίσκεται ο απόπατος.

Δε χρειάζεται, ρε πατριώτες, να πετάξουμε εκεί μέσα – να εξοντώσουμε και άλλες γενιές…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]