Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το μεγάλο ατού της Ελλάδας μας που "ξεχνούν" όλες οι κυβερνήσεις...!

Αίσθηση προκάλεσε το άρθρο του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για το χρέος της χώρας της κ. Μέρκελ προς την Ελλάδα. Το δημοσίευμα αναφέρεται στις πολεμικές επανορθώσεις, που ακόμα οφείλονται στην πατρίδα μας από την «ατμομηχανή» της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος στα ποσά που πρέπει να λάβουμε για την «ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών», αλλά και σ' εκείνα για το «κατοχικό δάνειο», που υποχρεώθηκε να δώσει η ελληνική κυβέρνηση προς τις κατοχικές δυνάμεις την περίοδο 1942-1944.

Συνολικά, σύμφωνα με το «Spiegel», έχουμε να... παίρνουμε από τους Γερμανούς 162 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 80% του σημερινού ΑΕΠ της υπερχρεωμένης κοινής εστίας μας. Είναι αυτονόητο ότι αν διευθετείτο το ζήτημα, θα τακτοποιούσαμε -ακόμα και με αυτή τη... φειδωλή ανάγνωση της οφειλής- το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι -σύμφωνα με ουκ ολίγες αποτιμήσεις και μελέτες για τις πολεμικές επανορθώσεις- το χρέος των Γερμανών προς τους Ελληνες ανέρχεται σε 500 δισ. ή ακόμα και 1 τρισ. ευρώ!

Ωστόσο, όποιος κι αν είναι ο ιστορικά ορθός αριθμός, πρέπει ουσιαστικά να λογίζεται μηδενικός για όσο διάστημα οι επικεφαλής του πολιτικού βίου της Ελλάδας δεν απαιτούν τα δέοντα.

Το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων αντιμετωπίζεται από εκείνους που οφείλουν να τις διεκδικούν ως θέμα ταμπού! Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από τους καθ' ύλην αρμοδίους επίσημη ανακοίνωση για δρομολόγηση των αναγκαίων διαπραγματεύσεων.

Αντιθέτως, οποτεδήποτε πιέζονται από τα πράγματα για να δώσουν πειστικές απαντήσεις στον λαό μας, που υπέφερε τα πάνδεινα από τους Ούνους του χιτλερισμού, επιδίδονται σε αοριστολογίες και προσπαθούν με υπεκφυγές να αναβάλουν την έναρξη των νομικών διαδικασιών.

Σε μερικές περιπτώσεις, μάλιστα, αναλαμβάνοντας ρόλο χυδαίων απολογητών του Γ' Ράιχ, αποπειρώνται να γελοιοποιήσουν και να ειρωνευτούν τους αγνούς πατριώτες που ενδιαφέρονται για την απονομή του δικαίου.

Ομως, τα εγκλήματα πολέμου και οι γερμανικές θηριωδίες είναι θέματα που δεν μπορούν να ξεχαστούν και οι επίγονοι των κατακτητών θα υποχρεωθούν να πληρώσουν.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]