Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Handelsblatt: Η Γερμανία κρύβει χρέος 5 τρις €!


  • Είναι δυνατόν η έντιμη Γερμανία να εξαπατά τους πάντες;
  • Στο 260% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Γερμανίας;
  • Τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο...
Σε μια απίστευτη καταγγελία, προέβη ο γερμανός καθηγητής Οικονομικών Bernd Raffelhueschen στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Freiburg, υποστηρίζει πως η Γερμανία "κρύβει" χρέος συνολικού ύψους €5τρις, το οποίο έχει συσσωρευτεί λόγω των ελλειμμάτων στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στα συνταξιοδοτικά ταμεία. 

Το επίσημο δημόσιο χρέος της Γερμανίας φτάνει σήμερα τα €2 τρις (75% του ΑΕΠ) και αν η καταγγελία του Raffelhueschen (την οποία αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη) έχει την παραμικρή δόση αλήθειας, τότε βρισκόμαστε εν μέσω συνταρακτικών αποκαλύψεων για το γερμανικό ιμπεριαλισμό ο οποίος επιβάλει προγράμματα εξοντωτικής λιτότητας στις χώρες της ευρω-περιφέρειας! 

Στην περίπτωση αυτή το δημόσιο χρέος της Γερμανίας βρίσκεται στο 260% του ΑΕΠ, της σπάζοντας ίσως κάθε ρεκόρ μεταξύ των δυτικών καπιταλιστικών χωρών. 

Μέχρι τώρα η εν λόγω καταγγελία έχει αναδημοσιευτεί και από το Bloomberg. 

Πάντως τμήμα του διεθνούς τύπου κάνει λόγο για αμφισβητούμενη μέθοδο η οποία προσπαθεί να συμπεριλάβει στο χρέος τα μελλοντικά ελλειμματικά "ανοίγματα" στα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, χρησιμοποιώντας κάποιες υποθέσεις. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.
    Εμένα με ενδιαφέρει τι κάνουν οι εθελόδουλοι συμπολίτες μου, που δέχτηκαν ένα χρέος που δεν είχαν. Που δεν πίστεψαν οι ηλίθιοι μια γυναίκα που φώναζε ότι επίτηδες διόγκωσαν το χρέος, και τώρα δεμένοι χειροπόδαρα έγιναν όψιμοι κατακριτές.
    Γιατί, ρε ρεμάλια, δε στηρίξατε αυτούς που ζήτησαν λογιστικό έλεγχο;
    Όπως στρώσατε να κοιμηθείτε, κι άμα δεν έχετε λεφτά να ζήσετε, να τα ζητήσετε από τον κομματάρχη σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]