Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όταν οι πολίτες χαλαρώνουν…

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου ευοίωνη. Έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος και χάνεται κι άλλος. Η χώρα χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση. Σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι άμεσα, η πολιτειακή ανωμαλία βρίσκεται προ των πυλών. Αυτό περιμένουν πολλοί και διάφοροι για να πατήσουν για τα καλά πόδι στις ζωές μας.

Αυτή την στιγμή στον πλανήτη παίζεται παρασκηνιακά ένα πολύ «χοντρό» παιχνίδι. Κλασσικά άλλα προβάλλονται κι άλλα γίνονται στην πραγματικότητα. Ελλάδα και Κύπρος βρίσκονται αναγκαστικά σε σημαντικό σταυροδρόμι εξελίξεων. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη για την πορεία των πραγμάτων.

Οι Αγγλοσάξονες δεν επιθυμούν ουσιαστική ανάμειξη των Ρώσων στα της Ελλάδας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κτλ.). Ευελπιστούν να περάσει το δικό τους σε γεωπολιτικό επίπεδο, όπως συνέβη στην υπόθεση της Κύπρου. Η Γερμανία βρίσκεται σε δίλημμα, αφού διατηρεί οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία αλλά από την άλλη είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Επιπλέον χρεωστάει και της Μιχαλούς και δεν θέλει καν να σκέφτεται ότι θα πληρώσει από πάνω και τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ανακινήθηκαν στο πλαίσιο πιέσεων, προκειμένου το Βερολίνο να εναρμονιστεί πλήρως με τα δυτικά συμφέροντα. Βέβαια η Αθήνα καλά κάνει και τα διεκδικεί. Στον αντίποδα η Μόσχα πιέζει κλασσικά με «όπλο» το φυσικό αέριο και την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ.

Στην πολιτική τίποτα δεν περνάει αναίμακτα και το δυτικότροπο κατεστημένο θα κάνει τα πάντα, έτσι ώστε να παραμείνει το status quo της μονόπλευρης εξάρτησης της Ελλάδας στην Δύση. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε…

Οι μέθοδοι γνωστοί και μάλιστα τώρα έχει προστεθεί στο μενού και η δήμευση καταθέσεων, η οποία μπορεί να συνοδευτεί με στημένη κοινωνική αναταραχή. Πόσοι μισθοφόροι πράκτορες κυκλοφορούν ανάμεσα στους ταλαιπωρημένους μετανάστες και ενδεχόμενα θα λειτουργήσουν σαν «σκανδάλη» για να ξεκινήσει «πλιάτσικο»; Πόσα όπλα έχουν «καταφθάσει» από το εξωτερικό και βρίσκονται σε χέρια αλλοδαπών; Τρανό παράδειγμα η αιματηρή απόδραση ξένων στα Τρίκαλα με χρήση καλάζνικοφ, όπου βρέθηκε επιπλέον ίχνος από βαρύ οπλισμό (πολεμικό οπλοπολυβόλο!).

Μερικοί θεωρούν ότι ζούμε σ’ έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο, όπως λέει το τραγούδι του Louis Armstrong. Κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ενδεχόμενη αναμπουμπούλα και απώλεια της όποιας καθημερινής άνεσης. Εντούτοις, φίλοι μας, άλλοι λαμβάνουν τις αποφάσεις. Ούτε καν οι κυβερνώντες, ειδικά σε ό,τι αφορά την Ελλάδα.

Οι κλέφτες, όπως είδαμε στην Κύπρο, χτυπούν νύχτα και μάλιστα σε μέρες αργίας, την ώρα που οι πολίτες απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και δεν είναι σε θέση να «μυριστούν» τίποτα και άρα να αντιδράσουν…

Πηγή ΠΥΓΜΗ


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]