Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στάινμπρουκ: Δεν αποκλείεται μια νέα Κύπρος

Για επανάληψη της κυπριακής κρίσης, παρά την εκτίναξη του κόστους διάσωσης της χώρας, προειδοποίησε ο ηγέτης της γερμανικής αντιπολίτευσης, Π. Στάινμπρουκ.

Μιλώντας στο CNBC μετά το συνέδριο του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών, ο Στάινμπρουκ δήλωσε επίσης πως η Κύπρος θα πρέπει να χρηματοδοτήσει μόνη της τα αυξημένα κόστη.

Ερωτηθείς εάν είναι πιθανό να επαναληφθεί η κρίση που πλήττει τη Λευκωσία, ο κ. Στάινμπρουκ δήλωσε: «Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Όπως είδαμε, η διάσωση της Κύπρου μόλις αυξήθηκε κατά 6-7 δισ. ευρώ, όμως αυτό θα πρέπει να το συνεισφέρουν οι ίδιοι οι Κύπριοι. Αυτό μας λέει ότι βλέπουμε πλέον περαιτέρω κλιμάκωση σε εβδομαδιαία βάση».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, άσκησε κριτική στις πολιτικές λιτότητας της Άγκελα Μέρκελ για τις χώρες της ευρωζώνης. «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τη δόση… Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει προσαρμογή, όμως πρέπει να γίνει με μια δόση που δεν θα είναι θανατηφόρα, και πρέπει να συνοδεύεται από οικονομική ώθηση, από μέτρα κατά της ανεργίας των νέων, από αυστηρότερους κανόνες για τις τράπεζες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η λιτότητα κινδυνεύει να πλήξει τις εξαγωγικές αγορές της Γερμανίας.

«Ως Σοσιαλδημοκράτες γνωρίζουμε πως μαζί με αυτό έρχεται και η αλληλεγγύη με τις χώρες που δεν τα πάνε τόσο καλά. Προσπαθώ να καταστήσω σαφές στους συμπατριώτες μου τους Γερμανούς ότι η Γερμανία θα τα πάει καλά μόνο αν τα πάνε καλά και οι ευρωπαίοι γείτονές της. Για αυτούς που πιστεύουν ότι αυτό είναι πολύ οικτρό, σημειώνω ότι η Γερμανία είναι εξαγωγική χώρα. Αν οι άλλες χώρες δεν τα πάνε καλά, αυτό έχει άμεση επίπτωση στη Γερμανία».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]