Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επέτειος παράδοσης της χώρας...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Σήμερα έχουμε... «επέτειο»! Αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από τρία χρόνια, στις 23 Απρίλη του 2010...

Ηταν τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας, από το Καστελόριζο, επιλέγοντας για φόντο τις βαρκούλες που αρμενίζανε, μας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στη δίνη των μνημονίων.
Ηταν τότε που η εγχώρια πλουτοκρατία έθετε σε εφαρμογή το σχέδιό της για την μετακύλιση των βαρών της καπιταλιστικής κρίσης, της δικής της κρίσης, πάνω στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Οπως μας είπαν τότε οι κυβερνώντες και τα φερέφωνά τους, για τα μνημονιακά μαρτύρια του ελληνικού λαού που συνεχίζονται ακατάπαυστα και που μέσα από αυτά προωθούνται όλα τα αντιδραστικά μέτρα που είχαν προσχεδιάσει εδώ και χρόνια αλλά μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να εφαρμόσουν, έφταιγε ότι τα «σπρεντς» είχαν φτάσει τις 600 μονάδες...
Αλλά σήμερα, τρία χρόνια μετά -και μετά από τόση «σωτηρία»- τα «σπρεντς» είναι στις... 1.016 μονάδες! 
Μας είχαν πει πως η πολιτική τους στόχευε στη μείωση του χρέους, επειδή το χρέος είχε φτάσει στο 125% του ΑΕΠ.
Αλλά σήμερα, τρία χρόνια μετά - και μετά από τόση «σωτηρία» - το χρέος είναι στο... 156,9% του ΑΕΠ! (σ.σ.: οι «σωτήρες» ακόμα και μετά από το «κούρεμα» το αύξησαν κατά 25 δισ. ευρώ!)...

Μας είπαν όμως και μια αλήθεια:
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό», ήταν τα λόγια του Παπανδρέου τότε.
Πράγματι. Αλλά με την εξής διαφορά: Για τον Οδυσσέα υπήρξε Ιθάκη. Για τον ελληνικό λαό υπάρχει μια αέναη «Οδύσσεια». Δεν υπάρχει Ιθάκη. Υπάρχουν μόνο Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες.

Κάντε υπομονή, λένε οι κυβερνώντες από Παπανδρέου και Παπαδήμο, μέχρι Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη: Ζήστε χωρίς μισθούς, χωρίς συντάξεις, χωρίς δουλειά, χωρίς θέρμανση, χωρίς ελπίδα, και εκεί κατά το 2020, το χρέος, που αυτοί το δημιούργησαν
(και που εμείς βάσει των δανειακών συμβάσεων θα το πληρώνουμε μέχρι το 2042!)
θα ξαναπάει στο 125% του ΑΕΠ!

Προσέξτε, δηλαδή, τι μας λένε:
Οτι ο ελληνικός λαός - αν και εφόσον «όλα πάνε καλά» - εκείνο που έχει να περιμένει στα δέκα χρόνια από το διάγγελμα του Παπανδρέου, είναι ότι οι «σωτήρες» θα τον έχουν ξαναγυρίσει στην ίδια θέση που ήταν το 2010! Στην ίδια κατάσταση!

Προσέξτε:
Μετά από τόσα μνημόνια, τόσους εφαρμοστικούς, τόσα μεσοπρόθεσμα, τόσες περικοπές, τόσες κλοπές, τόσα λουκέτα, τόση ανεργία, τόση δυστυχία, εκείνο που μας «υπόσχονται» είναι ότι αφού θα μας έχουν λεηλατήσει, αφού θα μας έχουν εξαθλιώσει, αφού θα μας έχουν μετατρέψει σε κανονικούς είλωτες, έτσι, λεηλατημένους, εξαθλιωμένους και είλωτες, οι «σωτήρες» μας, αν κάτσουμε... ήσυχα, το 2020 (και σίγουρα μέχρι το... 2042) θα μας έχουν οδηγήσει στο ίδιο σημείο απ' όπου ξεκίνησαν τα μαρτύρια!

Αυτός είναι ο λόγος που μας λένε ότι πρέπει να έχουμε... «υπομονή». Οτι πρέπει να τους... δοξάζουμε. Να τους ανακηρύξουμε «ευεργέτες»: Επειδή μας υπόσχονται ότι στις 23 Απρίλη του... 2020 (και σίγουρα μέχρι το...2042), θα μας έχουν γυρίσει στο... Καστελόριζο!
Μόνο που αν τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν το «έργο» τους ένα είναι απολύτως βέβαιο: Εκείνο το μελλοντικό τους διάγγελμα (μεταξύ του 2020 και του... 2042), δεν θα είμαστε εδώ για να το απολαύσουμε. Γιατί στο μεταξύ θα μας έχουν αφανίσει. Κι εμάς, και τα παιδιά μας, και το Καστελόριζο και την Ελλάδα ολόκληρη.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Στον δρόμο προς τον Σοσιαλισμό μέσω... Καπιταλισμού!

    Ή επί το λαϊκότερον "τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας!".
    Γράφει ο Ν Βράχος (γράφαμε)

    Αυτή ήταν η λογική του ΚΚΕ, την οποίαν ασπάσθηκαν χιλιάδες Ελλήνων, βλέποντάς το σαν σανίδα σωτηρίας. Κάτι σαν χριστιανικό δόγμα. Εξ άλλου έχουν την ίδια δομή και το ίδιο... αλάθητο!

    "Οι κακοί επιχειρηματίες πίνουν το αίμα του λαού", ενώ το ΚΚΕ που πλήρωνε μισθούς... αστρονομικούς, είναι "καλό αφεντικό" που προστατεύει τους εργαζόμενους.

    Και τώρα η Τυποεκδοτική, αυτή που τα προηγούμενα χρόνια χτυπούσε τις τιμές με μοναδικό στόχο να πάρει όλες τις δουλειές και να μείνει μονοπώλιο στην αγορά.
    Βεβαίως, το ΚΚΕ θα βγει να δικαιολογηθεί ότι «μέσα στην κρίση που χτυπά τον καπιταλισμό θα πρέπει να αντιδράσουμε με τα ίδια του τα μέσα και αυτό κάνουμε».

    Όπως δικαιολογήθηκε (χωρίς αιδώ) η Αλέκα για το γεγονός ότι έστελνε την κόρη της στο Αμερικάνικο Κολέγιο. «Για να γνωρίζουμε τον εχθρό από μέσα»!
    Το θέμα δεν είναι η πρακτική του ΚΚΕ που κάθε μέρα όποιος την παρακολουθήσει καλά βλέπει την...
    αλήθεια: ότι είναι ένα μαγαζί που χρησιμοποιεί τον κόσμο για να περνά καλά μια νομενκλατούρα υψηλά ιστάμενων.

    Η «βάση» αρκείται σε εύσημα «αγώνων», αφού ο «επαγγελματίας αγωνιστής» (δηλαδή αυτός που κάνει ότι αποφασίζει το κόμμα) είναι κάτι σαν τους οσίους και αγίους της Εκκλησίας.

    Το θέμα λοιπόν είναι να καταλάβει αυτός ο κόσμος ότι τον δουλεύουν ψιλό γαζί και πως μόνος του, με την δουλειά του μπορεί να φτιάξει το μέλλον και την Πατρίδα του.

    Όταν δεν έχει δουλειά το μόνο που του προσφέρει το ΚΚΕ και όποιο άλλο κόμμα, είναι ένα χώρο στο δρόμο για να διαδηλώνει την προσωπική του αποτυχία, την ήττα του στη ζωή.

    Και τώρα, οι άνεργοι της Τυποεκδοτικής τι θα γίνουν;

    Ταμείο ανεργίας και διαδήλωση;

    Και το αφεντικό που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ΚΚΕ;

    Δεν θα έχει καμία ευθύνη;

    Και γιατί οι άλλοι, οι ιδιώτες, «οι καπιταλιστές» που πτώχευαν ήταν «κακοί» και

    έπρεπε να ριφθούν στον καιάδα;

    Δυο μέτρα και δύο σταθμά σύντροφοι;

    ΝΒ
    ΥΓ. Προτείνω στον κ. Μπογιόπουλο να γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Είναι η Τυποεκδοτική, ρε κορόϊδο»!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ηλιθιε...

    Ο τίτλος είναι η απάντηση που πήρε ο σύντροφος του ΠΑΜΕ που ρωτούσε τώρα τι κάνουμε; Εχοντας μείνει στο άρθρο του ριζοσπάστη τον Νοέμβριο του 2010.

    "Ριζοσπάστης" Τετάρτη 10 Νοέμβρη 2010

    H ένταξη της επιχείρησης στο άρθρο99 σημαίνει ότι:
    «Βγαίνει κερδισμένη η εργοδοσία, γιατί ξεμπερδεύει μια και καλή από όσους χρωστάει, προμηθευτές και εργαζόμενους, (δηλαδή οι εργαζόμενοι θεωρούνται και αυτοί προμηθευτές), κατοχυρώνοντας τον εργοδότη για να προχωρήσει σε στάση πληρωμών προς όλους.
    Για τους εργαζόμενους σημαίνει ότι χάνουν τα πάντα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, ασφαλιστικές εισφορές, δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο ανεργίας, με παράλληλους εκβιασμούς από την εργοδοσία για να αποχωρήσουν, παίρνοντας μισή αποζημίωση ή και με επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, ή μερικής απασχόλησης και όλα αυτά για να σωθούν τα κέρδη της εταιρείας.
    Το δικαστήριο ορίζει ...
    μεσολαβητή, ο οποίος εντός δύο μηνών υποβάλει σχέδιο συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, τότε μόνο η επιχείρηση μπαίνει σε καθεστώς 2ετούς προστασίας από οιαδήποτε δίωξη ή άλλη αξίωση ακόμα και από την πλευρά των εργαζομένων.

    Η εργοδοσία έχει ουσιαστικά το ελεύθερο να εκβιάζει τους εργαζόμενους με το δίλημμα ή με στηρίζετε (χωρίς να πληρώνεστε φυσικά) ή χάνετε τη δουλειά σας, ενώ παράλληλα ετοιμάζει και το επόμενο βήμα που θα είναι να απαλλαγεί από μερικούς εργαζόμενους ή όλους».

    Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ ΚΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΡΕ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ;
    Γράφει ο Ν Βράχος 24.4.13
    Όλοι σιγά –σιγά αρχίζουμε να αναπνέουμε. Πέρασαν τρία χρόνια από τότε που ένας ‘’τρελός’’ Έλληνας πολιτικός, πήρε την απόφαση να σώσει την πατρίδα μας από το χείλος του γκρεμού και σήμερα ελπίζουμε, και σήμερα υπάρχουμε και σήμερα δειλά -δειλά κάνουμε σχέδια και όνειρα πάλι.
    Όλοι σήμερα γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε, ότι η χρεοκοπία με τις ΟΛΕΘΡΙΕΣ συνέπειές της κτυπούσε την πόρτα μας.
    Όλοι γνωρίζουμε ότι το τέλος του 2009 ήταν το χρονικό ορόσημο της οικονομικής μας καταστροφής και της εθνικής μας υποδούλωσης. Θέλαμε 35 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ για να επιβιώσουμε σαν κράτος.
    Όλοι ξέρουμε σήμερα, ότι είμαστε θύματα εξωτερικών δυνάμεων που επιθυμούν το πλούσιο υπέδαφός μας, και προδομένος λαός μιας πολιτικής κλίκας, τόσο της αντιπολίτευσης , της εποχής εκείνης, όσο και των αδίστακτων ‘’ΒΡΟΥΤΩΝ’’ εντός του Πασοκ.
    Άνθρωποι , πολιτικά αδίστακτοι, ηθικά ανύπαρκτοι και ιδεολογικά νεκροί, επιχείρησαν την πολιτική και οικονομική δολοφονία των Ελλήνων.
    * ΑΝ(;) το 2010, δεν ήταν ο Παπανδρέου με το κύρος του, την κινητικότητά του , την θέλησή του, την αυτοθυσία του και την αγάπη του για την Ελλάδα, να δώσει τον αγώνα, που έδωσε μόνος του επί δύο χρόνια, κάτω από τρομακτικές πιέσεις, λοιδορίες, υπονομεύσεις και προδοσίες σήμερα θα είχαμε πτωχεύσει. Ο αγώνας του που ήταν ήταν και είναι ο σωστός, ο μοναδικός όπως αποδείχθηκε, έπιασε τόπο και σήμερα ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!!! Τι θα συνέβαινε όμως αν ήταν στη θέση του, είτε ο Καραμανλής , είτε ο Σαμαράς, είτε ο Τσίπρας, είτε ο Βενιζέλος, θα υπήρχαμε σήμερα σαν κράτος; Θα είχαμε ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ναι ή όχι;
    Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε.
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Καραμανλής…λιαζόταν ;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Σαμαράς κρυβόταν και ..ετοιμαζόταν;
    Είχαμε πτωχεύσει και ο Τσίπρας γκρέμιζε ακόμη;
    Είχαμε πτωχεύσει και οι λοιποί ..χασμουριόντουσαν;
    • Αν, ο Σαμαράς, μιλούσε και αποκάλυπτε την αλήθεια για την οικονομία, όταν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, Ή !!! έμπαινε στην κυβέρνηση συνεργασίας και δεν την πολεμούσε από την πρώτη..ημέρα, από την πρώτη… στιγμή, θα είχανε αποφευχθεί όλες οι συνέπειες του ΒΡΩΜΙΚΟΥ πολέμου που έκανε μέχρι σήμερα τόσο εντός της Ελλάδας όσο και εκτός..;
    Θα είχε επιτύχει το ΜΝΗΜΟΝΙΟ(Ι), το οποίο είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της κρίσης, διότι αν δεν υπήρχε κρίση, ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ να δανειστούμε; Οπότε θα είχαμε ένα δρόμο δύσκολο μεν αλλά ΟΧΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...!
    Για ποιο λόγο να δανειστούμε αν όλα ήταν εντάξει;
    * Γιατί ο Βενιζέλος της κακίας, της μοχθηρότητας, του κόμπλεξ και της πολιτικής ανικανότητας, ήθελε « πάσει θυσία», να υπονομεύσει τον Πρόεδρο του Πασόκ και Πρωθυπουργό στην πιο κρίσιμη και καθοριστική προσπάθεια για την αποφυγή της χρεωκοπίας , που υπερίπτατο των Ελληνικών εδαφών και αμαύρωνε αγώνες και θυσίες.
    * Γιατί ο Τσίπρας της αλλοφροσύνης και του κομματικού «ερωτισμού»… έκαψε την Ελλάδα, υπονόμευσε την οικονομία (κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ) ,επιχείρησε να υποβαθμίσει και πολιτειακές, κυβερνητικές, θεσμικές και κάθε είδους έννομη σχέση προκειμένου οι παραπολιτικοί του..ΤΑΛΙΠΑΝ να περιχαρακώσουν και να «ναρκοθετήσουν» κάθε γραμμή Εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. ΄Ηθελε και αυτός… εξουσία και κυβερνητικό «λόγο»; Αλλά τι μπορούν να προσφέρουν οι κομματικοί δυνάστες μιας εποχής που ΜΟΝΟ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ παρήγαγε;
    * Και «έπρεπε» να συμπεριφερθούν τόσο ΑΘΛΙΑ και πρόστυχα στο Γιώργο Παπανδρέου που έδωσε τα πάντα για τη σωτηρία της Ελλάδας μας; Δεν υπάρχει ίχνος!..ανθρωπιάς; Τι πιστεύουν ότι θα διαφεύγουν διαρκώς πίσω από το κομματικό πέπλο της πόλωσης και της τύφλωσης;
    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλήρης δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου έχει ως εξής:

    «Είναι τιμή μου να με στοχοποιούν με την υπογραφή τους ακροδεξιοί, νεοναζί και καθ' έξιν και επάγγελμα συκοφάντες.

    Αποτελούν απλά τον τελευταίο -και τον πιο θλιβερό- κρίκο της ενορχηστρωμένης στοχοποίησής μου που ξεκίνησε εδώ και τρία χρόνια.

    Ό,τι και να κάνουν, εγώ είμαι εδώ.

    Θα στέκομαι πάντα απέναντι στη δημαγωγία, την πατριδοκαπηλία, το λαϊκισμό και τη βία, που διαιρούν τον Ελληνικό λαό.

    Και δεν θα πάψω ποτέ να αγωνίζομαι για τις αρχές και τις αξίες μου, για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

    Για τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

    Για ένα πολιτικό σύστημα που θα δίνει καθημερινά μάχη με τις πελατειακές αντιλήψεις, θα μάχεται απέναντι στα οργανωμένα μικρά και μεγάλα συμφέροντα, θα συγκρούεται με τα πάσης φύσεως κατεστημένα.

    Για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από μικροκομματικές πολιτικές συμπεριφορές και σκοπιμότητες, που όχι μόνο αδικούν την εικόνα μας, τις προοπτικές μας και την αναπτυξιακή μας πορεία, αλλά καθηλώνουν την Ελλάδα σε εξάρτηση από τρίτους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]