Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαθήματα αντιρατσισμού μας κάνουν οι γενοκτόνοι και δουλέμποροι τούρκοι!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Από μια χώρα που είναι πρωταθλήτρια στια καταδίκες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να γίνεται έντονη κριτική κατά των Ελλήνων για ρατσισμό και για καταπίεση των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών, είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να το αποδεχτεί κανείς για να μην αναφέρω κάτι πιο βαρύ.


Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο της Μανωλάδας, ένα ς γνωστός αρθογράφος που έχει διακριθεί στο παρελθόν για την «αγάπη» του στις ιστορικές αλήθειες, (βλέπε κατάφορη διαστρέβλωση της ιστορίας υπέρ των Τούρκων), με ένα κατάπτυστο άρθρο στην μεγαλύτερη κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Zaman, ασκεί έντονη κριτική κατά του ρατσισμού των Ελλήνων που «κακομεταχειρίζονται» με τον χειρότερο τρόπο τους λαθρομετανάστες, για τους οποίους φυσικά παραλείπει να αναφέρει ότι για να έρθουν στην Ελλάδα η τουρκική μαφία έχει κάνει χρυσές δουλειές αποκομίζοντας εκατομμύρια δολάρια.

Αλλά το θράσος αυτού του άρθρου, που μάλιστα έχει και τον χαρακτηριστικό τίτλο, «Yunanistan’ da ırkçılık», δηλαδή, «Ο ρατσισμός στην Ελλάδα», δεν είναι μόνο ότι με αφορμή αυτό το άρθρο κάνει έντονη κριτική κατά του ελληνικού ρατσισμού και αποθεώνει τους λαθρομετανάστες, αλλά ότι ο κύριος αυτός διάλεξε την μέρα της επετείου της μεγάλης αρμενικής γενοκτονίας, όπου ο τουρκικός ρατσισμός συσσώρευσε ενάμισι εκατομμύριο θύματα, για να προβάλει τις αντιρατσιστικές του θέσεις σε βάρος της Ελλάδας.

Την ίδια περίοδο που οι λαθρομετανάστες στην ίδια την Τουρκία στοιβάζονται σαν τα πρόβατα σε διάφορες συνοικίες της Κωνσταντινουπόλεως για να «πακεταριστούν» από την τουρκική μαφία και να μεταφερθούν με κάθε παράνομο μέσο στην Ελλάδα, την ίδια περίοδο που κάθε μέρα στην Κωνσταντινούπολη χάνονται εκατοντάδες παιδιά που πέφτουν θύματα της μαφίας των ανθρωπίνων οργάνων, την ίδια περίοδο που στην Τουρκία στις διάφορες μειονότητες απαγορεύεται να μιλούν την μητρική τους γλώσσα, όπου οι Αλεβήτες, μια μειονότητα που αριθμεί περί τα 15 εκατομμύρια, δεν αναγνωρίζονται σαν ξεχωριστή θρησκευτική μειονότητα, την ίδια περίοδο που οι προσφυγές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κατάφορες και συχνά ρατσιστικές παραβιάσεις σπάνε ρεκόρ, έρχονται τώρα οι Τούρκοι να… κατακρίνουν τον ελληνικό ρατσισμό.


Αλήθεια γιατί τδεν ασχολούνται με τα τεράστια τουρκικά κυκλώματα της μαφίας των λαθρομεταναστών; Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ολόκληρες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης χρησιμεύουν σαν τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών που συγκεντρώνονται από την τουρκική μαφία, η οποία στοιβάζει τους λαθρομετανάστες σε άθλιες συνθήκες, για να προωθηθούν προς τα δυτικά. Γνωστές συνοικίες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή ακτή της Κωνσταντινούπολης, όπως το Μπακίρκιοϊ, Γκαζίοσμάν πασά, Εγιούπ, Μπαϊράμπασά, Μπαγτζιλάρ, ακόμα και κεντρικότερες όπως Μπεΐογλου, Σισλί, και Φατίχ, συχνά γίνονται το επίκεντρο επιχειρήσεων της τουρκικής ασφάλειας, η οποία υποτίθεται πως προσπαθεί να βάλει κάποια τάξη στο φαινόμενο της συγκέντρωσης λαθρομεταναστών χωρίς φυσικά ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αλλά και στην Σμύρνη, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά νησιά, η εικόνα είναι η ίδια και ακόμα χειρότερη. Γνωστές περιοχές της Σμύρνης, όπως το Αλίαγά και η Ούρλα, και δυτικότερα το γνωστό λιμάνι του Τσεσμέ, είναι τόπος συγκέντρωσης χιλιάδων λαθρομεταναστών που ετοιμάζονται να προωθηθούν στην ελληνική επικράτεια. Επίσης μεγάλη βάση συγκέντρωσης είναι η πόλη του Αϊδινίου, νοτιοανατολικά της Σμύρνης και η περιοχή γύρω από την Μούγλα, που βρίσκεται απέναντι από τα Δωδεκάνησα. Στα βόρεια παράλια το γνωστό μας Αϊβαλή, όπου επίσης η τουρκική μαφία συγκεντρώνει λαθρομετανάστες και τους προωθεί συχνά με λαστιχένιες βάρκες στα ελληνικά νησιά, όπως επίσης και το λιμάνι του Τσανάκ Καλέ, στην αρχή του Ελλησπόντου. Βορειότερα στην ανατολική Θράκη η Αδριανούπολη, που τα τελευταία χρόνια έχει κατακλύσει επίσης από χιλιάδες λαθρομετανάστες, όπως επίσης και το Ουζούν Κιοπρού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν από τα ελληνικά σύνορα στους Κήπους του Έβρου.


Η τουρκική «μαφία» δουλεμπορίας που δρα στην περιοχή του Αιγαίου είναι αυτή που επωφελείται περισσότερο και αποκομίζει τεράστια κέρδη καθώς απαιτεί γύρω στις 3.000 ευρώ κατ’ άτομο, (αλήθεια που τα βρίσκουν οι λαθρομετανάστες;) , για να το περάσει στα ελληνικά νησιά. Ο συνολικός τζίρος της τουρκικής μαφίας των λαθρομεταναστών της περιοχής Αιγαίου ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Σύμφωνα με τον αρθογράφο της Χουριέτ, Εζγκί Μπασαράν, η συνηθισμένη ταρίφα για να περάσουν οι λαθρομετανάστες από την Τουρκία στην ελληνική επικράτεια, είναι 2000-4000 ευρώ.

Είναι το λιγότερο κωμικοτραγικό αλλά και χαρακτηριστικό το να γίνεται κριτική από πλευράς Τουρκίας κατά της Ελλάδας για ρατσισμό. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί», λέει μια χαρακτηριστική ελληνική παροιμία. Καλό θα είναι να την μάθουν και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]