Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πούτιν: Η κατάσταση στην Ευρωζώνη παραμένει προβληματική


Σε υπονόμευση της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα οδηγούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την κρίση της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της ρωσικής κυβέρνησης, στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι απόψεις των ειδικών διίστανται και ως προς τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων, αλλά και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις συνολικά στην Ευρωζώνη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε χαρακτηριστικά πως "είμαστε μάρτυρες των αναταραχών στην Ευρωζώνη και όχι μόνο στην Κύπρο".

Σε όλες τις μεγάλες χώρες, πλην της Γερμανίας, υπάρχουν παντού προβλήματα, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι δεν έχει απομείνει πλέον καμία χώρα που να μην είναι προβληματική.

Επιπλέον, εκτίμησε πως με μείωση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης κατά 0,6%, το 2012," διαμορφώνεται μια δύσκολη κατάσταση στον τομέα των δανειοληπτικών δεσμεύσεων ορισμένων χωρών της ευρωζώνης", υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ακόμη κι αν τελευταία υπάρχουν κάποια θετικά σημάδια, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα προβληματική.

Απευθυνόμενος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, τόνισε πως η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για τις επιπτώσεις από τα αρνητικά φαινόμενα που προκαλεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως η πτώση της παραγωγής.

Την ίδια ώρα, πάντως, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι για τη ρωσική οικονομία υπάρχει ισχυρό μαξιλάρι ασφαλείας, αφενός με τα τεράστια συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας, αφετέρου με την τιμή του πετρελαίου που εξακολουθεί να είναι υψηλή.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]