Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρία χρόνια Μνημόνιο… τρία χρόνια εξαθλίωσης

Γράφει ο Γιώργος Δρακούλης

Και ποιος δεν θυμάται στις 23 Απριλίου του 2010 τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να ανακοινώνει από το Καστελόριζο την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης.

Τίποτα δεν ήταν ίδιο από εκείνη την μέρα και μετά για τους Έλληνες πολίτες. Η χώρα μας σύρθηκε σε μια κούρσα βάναυσων οικονομικών μέτρων. Οριζόντιες περικοπές και μειώσεις μισθών, μειώσεις κρατικών δαπανών, σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά, καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, στείρα πολιτική λιτότητας, κατάργηση επιδομάτων και προνομιών, έκτακτες εισφορές και δυσβάσταχτες φορολογικές επιβαρύνσεις για την ελληνική οικογένεια που μέρα με την μέρα την οδηγούν στην εξαθλίωση. 
Οι Κυβερνώντες της χώρας μας μετατρέπονται σε «πιόνια» της Τρόικας. Οι απειλές, οι πιέσεις και τα εκβιαστικά διλλήματα των δανειστών είναι οι παράγοντες που καθορίζουν την πολιτική που θα εφαρμοστεί. Οι δανειστές πλέον ελέγχουν τα πάντα μέσα στην χώρα αφού ακολουθείται πιστά και απαρέγκλιτα από τους Έλληνες πολιτικούς η πολιτική που τους επιβάλλουν.

Η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε δραματικά μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια. Ανέχεια, ανεργία στο κόκκινο, μισθοί φτωχοποίησης, δραματική συρρίκνωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, εγκληματικότητα, ολοένα και αυξανόμενη τάση της κοινωνίας προς τα άκρα, συσσίτια, κρατική και πολιτική αναλγησία, ανύπαρκτο κράτος πρόνοιας, κοινωνική εξαθλίωση και χιλιάδες Έλληνες άστεγοι, γεγονός που συνιστά την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού αντικατοπτρίζουν την εικόνα μιας χώρας που παραπαίει με την κοινωνική της συνοχή να απειλείται και το κυριότερο να τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης των πολιτών. 
Οι πολίτες που παγιδεύτηκαν στην μέγγενη των Μνημονίων οφείλουν να γνωρίζουν ποιοι είναι οι πολιτικοί υπαίτιοι και οι ιθύνοντες που οδήγησαν την χώρα στην εξαθλίωση. Ακόμα αντηχεί η προεκλογική δέσμευση του νυν Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που έλεγε με πύρινους λόγους ότι «θα προχωρήσουμε σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για να μάθουμε πως φθάσαμε στο Μνημόνιο». 
Ωστόσο, μετεκλογικά ο κ. Σαμαράς ακλούθησε πιστά την πεπατημένη πολιτική υποτέλειας στους δανειστές του κ. Παπανδρέου δικαιώνοντάς την και ενέτεινε την συγκάλυψη αποσιωπώντας την προεκλογική δέσμευση για εξεταστική επιτροπή και λειτουργώντας τελικά ως «πλυντήριο» του ΠΑΣΟΚ και του τότε Πρωθυπουργού.

Είναι επιτακτικό αίτημα της κοινωνίας να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η δύσοσμη υπόθεση της ένταξης της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης και να αποδοθούν οι ευθύνες, ώστε να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών που υποβάλλονται εδώ και τρία χρόνια σε ατέρμονες, αμείωτες και εν τέλει άκαρπες θυσίες εξαιτίας αυτής της «εγκληματικής» πράξης που έγινε πριν από τρία χρόνια από τον κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ και ακόμα συνεχίζεται και συγκαλύπτεται από την σημερινή Τρικομματική Κυβέρνηση!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]